“Nu va mai suport cat de tampiti puteti fi. Va invit la mine la serviciu sa vedeti cu ochii vostri cum mor copiii” – Mesajul dur al unei asistente din Romania
Mesajul dur al unei asistente din Romania
La peste un an de la izbucnirea epidemiei de rujeola in Romania, 32 de copii si-au pierdut viata si alti 8.000 s-au imbolnavit. In acest context, parintii s-au impartit in doua tabere: cei care sustin vaccinarea si cei care sunt de parere ca vaccinul afecteaza dezvoltarea copilului.
Insa mesajul unei asistente medicale din Brasov a starnit un val de reactii pe retelele de socializare. Asistenta s-a aratat extrem de indignata de faptul ca unele mame se opun vaccinarii, pe care le-a invitat la ea la serviciu, sa vada “cum mor copiii, de complicatii ale bolilor ce puteau fi prevenite prin vaccinare”.
Iata mesajul complet al asistentei:
„NU VA MAI SUPORT CAT DE TAMPITI PUTETI FI!
Da! Vorbesc si scriu obscen si amenintator, pentru ca nu mai suport durerile cauzate de autism, intoxicatie cu mercur, scleroza multipla, tipete prelungi incontrolabile si alte simptome aparute dupa vaccinurile facute la circa, in Steagu, pe vremea lui Ceausescu, cu seringa ruginita si penita luata din spirt.
Dupa cum se vede din poza , am ramas handicapata in urma lor.
Stiti ceva?
Si asa suntem deja prea multi pe strada, si spitalele nu mai au locuri pt copii bolnav, refuzati vaccinarea baa, sa vedeti si voi cum este la izolator, plin de bube si cu febra. Sa va sperie doctorul ca nu mai sunt locuri in spital, ca nu mai au cearceaf, ca nu pot accepta si mama alaturi de copil, datorita supraaglomerarii… sau la Terapie Intensiva, care are in spate lift direct cu morga.
Va invit la mine la serviciu, sa vedeti cu ochii vostri cum mor copiii, de complicatii ale bolilor ce puteau fi prevenite prin vaccinare.
Sau poate vreti sa experimentati cum este sa adormi epuizata cu o mana pe fruntea fierbinte a copilasului, si cealalta pe termometru, asta dupa ce l-ai uns bine pe pielica cu lotiune mentolata, in timp ce bebe plange…
Doar criminal poti fi, sa refuzi ceva ce poate feri copilul tau de suferinta.
Deci: Cititi ce debiteaza satanele pe facebook, si urmati-le sfatul. Ei scriu de acasa, din fata calculatorului, iar voi stati ca milogii pe la poarta spitalelor de boli infectioase, asteptand doctorul, la relatii, si facand scandal cu tot neamu’ ca nu va lasa sa intrati fara halat steril si papuci din punga…
Si mai si bociti…
De ce bociti ma pe la portile spitalelor?
Bucurati-va bai , de ceea ce ati citit pe net si nu ati facut pentru copilul vostru.
Aiii… eu v-as aresta pentru crima !
Ati ajuns toti doctori, pentru ca medicina se face citind de pe net tampenii si cumparand agenda medicala. Sau leganand caruciorul in fata blocului si barfind cu alta mamicuta ce-a mai scris Olivia Steer (…) Medicamentele intravenoase, perfuziile, branulele, radiografiile, pe care le baga doctorii cu saptamanile sa le salveze viata acestor copii, nevaccinati, care vin grav bolnavi la spital, si unii mai si mor sa stiti ca sunt doar din plante bio (y). Nu contin chimicale.
Cartofii prajiti, congelati de cinspe ani, chifla din burete cu susan, inghetata ,, naturala “ cu arome, sunculita de plastic ,,din piept de curcan “plastificat… si toate idioteniile pe care le cumparati VOI copiilor, NU CONTIN MERCUR, NICI CHIMICALE… Doar vaccinul.
PS: Nu cumva sa distribuiti, este pura fictiune, am visat azi-noapte ceea ce cititi. Numai minciuni. Altul nu trebuie sa citeasca, poate se trezeste si duce copilul la vaccinare.
Daaa! O data vi se cere si voua parerea, si era pacat sa nu va dati voi in stamba cu ceva deosebit, sa aratati VOI ce parinti responsabili sunteti… Deja este o moda printre mamici, o virtute sa nu-ti vaccinezi copiii…
Ignorante, tampite, si cazute din lumea a treia, si anii 1700 direct in 2017.
O lume plina de mame, care butoneaza la telefon in loc sa stearga la nas copilul cu ceva curat.
Lumea a treia.. mai idioti ca-n India .
Acolo ii vaccineaza misionarii pe copii… pe furis. Stiti de ce, nu ?
Pentru ca 90 la suta din parintii din India sunt analfabeti, se inchina la vaci in loc sa le mulga si saruta televizorul, crezand ca persoana dinauntru este reala.
Refuza medicamentele, dar beau apa ,, sfanta “” din Gange, fluviul sacru, infect, unde isi arunca si mortii si spera sa-si vindece copiii de diaree cu sange dandu-le apa sfanta din fluviu. Asta este nivelul lor de cultura si cunoastere – zero. Nooo! Parintii nostri sunt mult mai doxati, isi cresc copiii mizand pe ,,imunitate naturala“…
Ce ,,imunitate naturala” bai? Cea din mere lacuite, lamai crescute la neon, portocale mutante fara samburi, rosii fara gust, pui umflat cu pompa, napolitane, pufuleti, ,, supa la plic“ si lapte din cutia din carton poleit cu aluminiu?
Imunitatea aceea din hipermarketul unde va plimbati copiii, si ii lasati de izbeliste sa umble cu manutele pe jos, si pe marfa, in loc sa ii duceti intr-un parc?
Sau poate imunitatea dobandita dupa ce au tras un pui de somn in caruciorul de cumparaturi janghinos, ( incaltati cu aceleasi incaltari cu care s-au jucat cu cainii in fata blocului )… peste mancarea ce o veti cumpara.
Sau imunitatea de pe jucariile de la mall, pe care au pus mana mii de copii, in schimbul a 5 lei.
Sau de pe tricourile de la second…
Ce gluma buna…
Pacat ca este vorba de o gluma sadica.
NU VACCINATI COPIII!
Doar asa mai avem o sansa sa vedem cum arata bolile de acum sute de ani ,care omorau familii intregi , si care disparusera de mult datorita vaccinarii…
Ne-am intristat prea mult de lipsa variolei, e timpul sa facem din nou cunostinta cu ea.Si cu toate molimele secolelor trecute .
Studentii la medicina trebuie si ei saracii sa vada cum arata la autopsie rujeola, oreionul, tetanosul, meningita, turbarea, TBC-ul, hepatita B… nu-i asa?
Cum sa invete practic? Pe copiii vostri! Lasa ca ne trateaza Statu’ ca e bogat rau….
Apropo, ce mai zice Olivia de copiii astia care mor de rujeola , meningita rujeolica , urliana (oreion), si alte boli ce au vaccin? Inca nu s-a dus nimeni peste ea sa o cafteasca? Pai cum sa se duca… e ocupata lumea cu medicina pe net, si cu ora de vizita de la Spitalul de Boli Infectioase.
Dar cine refuza vaccinul ??
Ia sa citim din fisa UPU al unui copil, tavalit bine prin praful de pe ulita satului, pe unde se plimba cainii bagabonti, vacile si caprele… plin de julituri si vanatai.. Un parinte ca si voi, care nu stie nici macar sa scrie, si are in cap doar vaginul… in rest jale.. Taticutul lui, care nu stie ca tetanosul este o boala mortala 100 , / ‘ , si nu are tratament !
Motivatia refuzului lui a fost ca ,,am citit pe net ca vaginele astea nu e bune la copii”
Un criminal.
Ce ziceti? Va astept la o vizita? Nu doriti sa ma cunoasteti personal? De ce nu? Am 14 vaccinuri in mine, si inca traiesc !”
- Published in Sănătate
Rata vaccinării copiilor la Iaşi a scăzut dramatic. Oficialii se aşteaptă la decese
Cifre îngrozitoare făcute ieri publice de autorităţile locale, care sperie efectiv părinţii copiilor mici, în condiţiile în care în ţară avem epidemie de rujeolă, fiind deja înregistrate peste 30 de decese.Rata de vaccinare ROR (anti – rujeolă, oreion, rubeolă) a scăzut în judeţul Iaşi până la 67%, pe fondul nepăsării părinţilor, dar mai ales al campaniilor inconştiente împotriva vaccinării derulate de nespecialişti pe reţelele sociale. Asta în condiţiile în care recomandarea OMS este de minimum 95% u practic, un bebeluş din trei nu este vaccinat.
Îngrijorarea autorităţilor este maximă: patru instituţii au demarat o amplă campanie pro-vaccinare în judeţ. Un procent convingător pentru nehotărâţi: 96% din cele peste 8.000 de cazuri de rujeolă din ţară au apărut la nevaccinaţi.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP), împreună cu Prefectura, Consiliul Judeţean şi Spitalul de Boli Infecţioase, începe o campanie intensă, pro-vaccinare, în judeţ. Acţiunea este organizată pe fondul epidemiei de rujeolă din ţară, după ce ministrul Sănătăţii a demis cinci directori de DSP care aveau o rată de vaccinare, în judeţ, sub 50%.
La Iaşi, situaţia nu este atât gravă, aşa cum este catalogată cea din judeţele din vestul ţării, dar este suficient de rea încât să fie tras semnalul de alarmă. În cazul vaccinului combinat care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, ROR, rata de vaccinare în judeţul Iaşi este de 67%, în timp ce rata recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95%, indiferent de tipul de vaccin.
„Rata recomandată de OMS este idealul, perfecţiunea. O rată de vaccinare între 80 şi 95% este foarte bună, şi de cele mai multe ori cea mai întâlnită. Ce este sub 80% înseamnă nişte goluri ale căror efecte se văd în timp – de exemplu, epidemiile. La o rată de vaccinare de 67% înseamnă că 1 din 3 copii nu a fost prins în programul naţional de vaccinare, şi că nu a fost vaccinat. Ceea ce nu este deloc în regulă“, a explicat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“.
Care sunt cauzele
În judeţul Iaşi, din februarie 2016, de la începutul epidemiei de rujeolă, au fost confirmate şi diagnosticate 49 de cazuri. Potrivit medicilor, niciunul dintre pacienţii diagnosticaţi cu rujeolă nu şi-a pierdut viaţa, şi niciunul dintre ei nu a avut nevoie de îngrijiri deosebite sau de un tratament aparte.
„Situaţia din judeţ pe care am transmis-o şi ministrului Sănătăţii, într-o videoconferinţă, este următoarea: la ROR avem o rată de vaccinare de 67%, din mai multe motive. În primul rând, neprezentare la medicul de familie pentru vaccinare, în al doilea rând, refuzarea vaccinării, şi în al treilea rând lipsa unor vaccinuri în timpul anului. La ora actuală avem asigurate toate tipurile de vaccinuri şi la medicii de familiei şi în stocurile DSP“, a punctat dr. Liviu Stafie, directorul DSP.
Potrivit medicului, în prezent în judeţ se desfăşoară o amplă campanie de vaccinare cu sprijinul mai multor instituţii. În urma epidemiei de rujeolă, medicii de familie sunt obligaţi să raporteze la fiecare două săptămâni cartagrafierea copiilor eligibili pentru administrarea ROR. În plus, aceştia trebuie să transmită periodic numărul părinţilor care refuză vaccinarea şi al celor negăsiţi la domiciliu pentru administrarea ROR. În colaborare cu Prefectura, DSP îi va localiza pe copiii din judeţul Iaşi care nu au acte de naştere şi care nu sunt înscrişi la medicul de familie.
„Am trimis o adresă către toţi medicii de familie prin care i-am anunţat că trebuie să vaccineze toţi aceşti copii nevaccinaţi, chiar dacă sunt pe listele unui alt medic de familie sau dacă nu sunt înscrişi la unul. Ulterior, vor elibera pentru aceşti copii o adeverinţă de vaccinare în baza căreia vor fi trecuţi în registrul naţional electronic de vaccinări“, a mai precizat dr. Liviu Stafie.
32 de decese
Conform unui raport al Ministerului Sănătăţii, actuala epidemie de rujeolă începută în februarie 2016 a apărut pe fondul unei scăderi succesive, în ultimii ani, a ratei de vaccinare cu ROR. 96% din cele peste 8.000 de cazuri de rujeolă, confirmate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, au fost identificate la persoane nevaccinate. Până acum, la nivel naţional sunt 32 de decese din acest motiv. 2.64% din cazuri au fost înregistrate la persoane cărora le-a fost administrată doar prima doză din vaccinul ROR, în timp ce numai 1% din cazuri au fost raportate la persoane complet vaccinate.
În urma campaniei pro-vaccinare lansate de Ministerul Sănătăţii, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi s-a oferit să informeze părinţii din mediul rural despre nevoia de vaccinare.
„Ne vom deplasa în zonele în care DSP va găsi o breşă de vaccinare mai importantă, vom lua legătura cu comunitatea locală, cu cadrele didactice, cu medici de familie şi vom încerca să vorbim cu părinţii şi bunicii acestor copii. Vom încerca să-i convingem că vaccinarea este absolut nececară. De aceea nu mai exista variolă, de aceea pentru o perioadă de timp nu a fost rujeolă, de aceea pentru o perioadă de timp nu a fost poliomielită sau difterie. Din nefericire, nu în ţara noastră, dar în alte zone din lume au fost cazuri şi de poliomelită şi de difterie“, a arătat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
Rujeola este o infecţie virală cauzată de virusul rujeolic. Simptomatologia apare, de obicei, după opt zile de la expunerea la virus. Simptomele iniţiale cuprind febră, tuse persistentă, secreţii nazale, uneori diaree. Ulterior, apar pete mici de culare alb-gri în interiorul gurii, urmate de o erupţie cutanată. Petele mici şi roşii apar mai întâi la nivelul feţei şi apoi cuprind tot corpul.
În prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internaţi cinci copii cu observaţie de rujeolă. Pacienţii provin din judeţele Vaslui şi Galaţi şi au fost transferaţi către Infecţioase în cursul după-amiezii de joi, 27 iulie.
Când se face vaccinul ROR
Conform rezumatului caracteristicilor vaccinului ROR, produsul este indicat pentru vaccinarea simultană rujeolică, urliană şi rubeolică a persoanelor începând de la vârsta de 12 luni. În circumstanţe speciale – cum ar fi epidemiile de rujeolă, călătoriile în regiune cu prevalenţă mare a rujeolei – M-M-RVAXPRO (n.r. – denumirea comercială a vaccinului) poate fi administrat la sugari începând de la vârsta de nouă luni.
„Persoanelor cu vârsta de 12 luni sau peste trebuie să li se administreze o doză la o dată aleasă. O a doua doză poate fi administrată la cel puţin patru săptămâni după prima doză, în conformitate cu recomandările oficiale. A doua doză este destinată persoanelor care, din orice motiv, nu au prezentat răspuns imunologic la prima doză“, se arată în documentul citat.
Potrivit acestuia, în cazul în care un sugar este vaccinat la nouă luni, când acesta are între 12 şi 15 luni de viaţă, trebuie revaccinat. Specialiştii care au întocmit rezumatul caracteristicilor vaccinului ROR notează că, în cazul sugarilor sub nouă luni, nu sunt disponibile date cu privire la eficacitatea şi siguranţa administrării vaccinului.
- Published in Sănătate