Urmărire ca în filme. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare
Misiune grea pentru poliţiştii ieşeni, care au avut parte de o urmărire ca în filme. Pe data de 4 februarie, poliţiştii Biroului Rutier din Paşcani au depistat pe Drumul Naţional 28A, din localitatea Moţca, un autoturism care a fost înregistrat de aparatul radar depăşind limita legală de viteză. Conducătorul maşinii a redus iniţial viteza de deplasare, după care a demarat, mărind viteza. Acesta a refuzat să oprească la semnalele regulamentare de oprire efectuate de echipajul de poliţie rutieră. Echipajul de poliţie a plecat imediat în urmărirea autorurismului în cauză, pe DN 28A. La un moment dat, şoferul a părăsit partea carosabilă, intrând pe un teren agricol din afara satului Moţca. Pentru oprirea autoturismului, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare. Şoferul este un bărbat de 41 de ani, din Moţca. Acesta a fost sancţionat pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier, refuzul înmânării documentelor prevăzute de lege poliţistului rutier, conform art. 102 alin. 3, lit e, 100 alin. 3, lit. f şi art. 108 alin. 1 lit. c pct. 2 din O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă în cuantum de 2.755 lei si s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 zile.
Foto: ziarulceahlaul
- Published in Local
Spiritul civic iti poate aduce… o amenda. O tanara din Iasi a fost sanctionata dupa ce a sesizat la 112 un posibil furt
Spiritul civic iti poate aduce… o amenda. Iată motivul pentru care o tanara din Iasi a fost sanctionata dupa ce a sesizat la 112 un posibil furt:
O ieşeancă de 29 de ani a primit o amendă de 500 de lei după ce a sesizat, la 112, că numărul de înmatriculare al unui cap de TIR care transporta lemne nu apare ca fiind înregistrat pe aplicaţia oficială Inspectorul Pădurii. Amenda a venit pentru că vehicul înregistrase transportul cu numărul de înmatriculare al semiremorcei şi nu al capului de TIR şi, din acest motiv, poliţiştii au considerat că tânăra a folosit abuziv serviciul 112.
Pe 28 octombrie, Iulia Cojocea mergea cu maşina către Pojorâta, judeţul Suceava, iar în zona Câmpulung Moldovenesc a observat un vehicul format dintr-un cap de TIR şi semiremorcă ce transporta lemne. „Am verificat numărul respectiv pe aplicaţia Inspectorul Pădurii şi scria acolo că nu e nimic înregistrat pe numărul respectiv şi să contactez 112. Am sunat la 112 şi doamna respectivă a luat şi ea numărul pe care i l-am dat, l-a verificat în baza de date şi, de asemenea, mi-a zis că nu a găsit nimic înregistrat cu numărul respectiv şi că îmi face legătura cu Poliţia“, a povestit Iulia.
Ieşeanca a mai relatat că a discutat telefonic cu un reprezentant al Poliţiei din Câmpulung, care i-a spus că va merge la faţa locului pentru a face verificări. După câteva minute a fost sunată de la Poliţie să i se ceară datele de contact.
„Am întrebat pentru ce are nevoie şi mi-a zis că trebuie să îmi trimită un răspuns oficial la sesizarea făcută. Zilele trecute am primit o recomandată de la Poliţia din Câmpulung în care se spune că am fost amendată cu 500 de lei pentru că am sesizat abuziv serviciul 112. Am sunat azi la Poliţia din Câmpulung şi mi-au zis că eu am verificat numărul de la capul de TIR, şi nu de la semiremorca care transporta lemne“, a mai povestit tânăra.
De la Poliţia Câmpulung, tinerei i s-a spus că vehiculul respectiv înregistrase transportul de lemne pe numărul de înmatriculare al semiremorcii, şi nu pe cel al capului de TIR, pe care tânăra îl verificase în aplicaţie. Din acest motiv, poliţiştii din Suceava au considerat că Iulia Cojocea trebuie să primească o amendă de 500 de lei chiar dacă sancţiunile pentru folosirea abuzivă a serviciului 112 pornesc de la un simplu avertisment.
Citește și Motive de mandrie: Miruna, fetita din Iasi, campioana mondiala la sah!
Răspunsul reprezentaților Poliției
În trecut, Iulia Cojocea a spus că a mai sesizat posibile transporturi ilegale de lemne, inclusiv în municipiul Iaşi, şi că niciodată nu a a primit un răspuns cu privire la modul în care s-a concretizat sesizarea sa. Ea va continua să sune atunci când va avea suspiciuni cu privire la transporturi ilegale de pădure.
„Mi se pare nedrept că nu se încurajează acest lucru, şi mai ales în zona Suceava, unde sunt atâtea cazuri, şi când mergi pe acolo, toate pădurile sunt defrişate. Nu mi se pare corect să se spună că am ocupat abuziv serviciul 112, nu pot spune că am ţinut linia ocupată pentru ceva ce, nu ştiu, a fost total inutil. Chiar mi se pare nedrept“, a mai spus tânăra.
Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ne-a precizat că, în Suceava, sunt frecvente aceste cazuri deoarece se întâmplă adesea ca cetăţenii să verifice în aplicaţie numărul de înmatriculare al capului trăgător al vehicului, iar avizul de transport să fie acordat pe numărul semiremorcii.
„La nivelul instituţiei s-a recomandat, în special unităţilor de mediul rural, să se ţină cont de aceste situaţii atunci când se aplică legea. Cu privire la cazul prezentat, se vor face verificări cu privire la modul de acţiune la eveniment. Din păcate, cu privire la sancţiunea contravenţională, singura îndrituită conform legii să schimbe cuantumul amenzii sau să o anuleze este instanţa de judecată. Am mai avut situaţii de genul acesta şi, în instanţă, li s-a dat prioritate apelanţilor“, a spus Epureanu.
De aproximativ un an, Ministerul Mediului a lansat o aplicaţie informatică denumită Inspectorul Pădurii, încurajând cetăţenii să verifice, cu ajutorul ei, numerele de înmatriculare ale vehiculelor care transportă lemne. Autorităţile speră, astfel, să identifice transporturile ilegale de lemne.
Sursa: adevarul.ro
- Published in Altele
Un detinut eliberat datorita legii recursului compensatoriu din Penitenciarul Iasi a rezistat doar o zi fără să încalce legea
Un sucevean în vârstă de 35 de ani, eliberat joi, 19 octombrie din închisoare în baza legii privind recursul compensatoriu, s-a întors deja în arest, după ce a fost prins de polițiști beat și fără permis, la volanul unui BMW, relatează Obiectiv de Suceava.
Acesta a fost eliberat din Penitenciarul Iaşi, unde executa o pedeapsă de şase ani şi nouă luni de închisoare pentru vătămare corporală. Individul are un cazier bogat, în trecut el primind mai multe condamnări pentru furt calificat şi tâlhărie.
Vasile Murariu, din comuna Zamostea, ispășise șase ani și nouă luni de închisoare la Penitenciarul din Iași, pentru vătămare corporală și furt calificat. Bărbatul a rezistat o singură zi în libertate, pentru că imediat ce s-a văzut în afara gratiilor, s-a urcat la volanului unui autoturism BMW, în stare de ebrietate și fără permis de conducere.
Polițiștii chemați să îl aresteze l-au fugărit pe bărbat prin curtea unui localnic, apoi pe câmp, unde l-au imobilizat, apoi l-au dus la secție. Pentru că mirosea a alcool, polițiștii i-au cerut acestuia să sufle în etilotest, însă fostul deținut a refuzat.
Vasile – Ionuţ Murariu a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice”. După expirarea ordonanţei de reţinere, acesta a fost pus în libertate sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, el având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.
sursa: adevarul.ro
- Published in Local
Caz intrigant: Urgență gravă, amendă și indiferență: „N-ai decât să chemi ambulanta. Nu mă interesează.”
„Poliția Rutieră Română există doar pentru amenzi”
Aceasta este afirmația cu care Florin începe relatarea unei povești care a stârnit multe reacții pe pagina sa de facebook. Iată despre ce este vorba:
<<În această seară (n.r. 23 sept 2017) a intrat în travaliu soția unui prieten și a fugit repede cu ea la Iași pentru că acolo își au echipa medicala de încredere. Sotia să a fost sub supraveghere medicala in ultimele săptămâni pentru că sunt niște complicații și e nevoie de cezariana pentru a evita ca mama sau copilul să pătească ceva grav. Au anuntat la spital că vin și toți (medici, părinți și bunica) erau pregătiți să întâmpine cu bucurie noul bebe. Cine ar fi crezut că, totuși, Poliția Rutiera va avea un cuvânt greu de zis in această situație? În Târgu Frumos prietenul de care va spuneam a fost oprit, amendat și cu permisul suspendat pentru depășirea vitezei legale. Soția sa, în travaliu, tremura de durere. Ce-i corect, e corect. Omul a depășit viteza, își merita pedeapsa. Ca idee, cine a fost din SV la Iasi, știe că pe acel segment de drum sunt 4 benzi, seara drumul este suficient de liber și limita e de 70 de km/h pe porțiunea pe care a fost oprit prietenul de care va povestesc. Pentru colegii lui Marian Godina, ai lui Georgian Dragan sau ai lui Brasoveanu Vijiac Anca Alexandra din Politia Romana – www.politiaromana.ro nu a fost suficient sa ii aplice pedeapsa, ci l-au forțat să stea până scrie amenda, până se duc și se întorc de la sfantul MCV, în condițiile în care au putut să vadă foarte clar că o femeie aproape naște în mașina aia! Cam 15 minute le-au fost necesare domnilor ofițeri pentru a scrie o amenda. ,,Vă las actele, va rog lasati-ma să îmi duc nevasta la spital!”, le-a zis soțul care conducea. Intre timp, celălalt copil al lor începuse să plângă pentru că ,,pe mami doare bebe”.
Citește și Mergea la o urgenta, dar Politia l-a acuzat de braconaj cu Ambulanta si l-a amendat
Răspunde și ofițerul, pe un ton sictirit: ,,N-ai decât să chemi ambulanta. Nu mă interesează.„
Asta este atitudinea unui om, înainte de a fi politist. Nici macar o fărâmă de respect, ce sa mai zic de empatie? Vezi o femeie în durerile nașterii, un soț disperat să ajungă la spital, un copil speriat de situație, o bunica panicată și tu atât poți să scoți pe gura?
Era o varianta să zică: ,,V-ajutam noi să ajungeți repede la spital și apoi va amendăm și aplicam legea pana la capăt.”? Se putea și așa, nu?
Nu, ofițerul a dat amenda, a luat permisul și se duce liniștit acasă. Prietenul meu e acum la spital și așteaptă să vadă situația noului copil și a sotiei care e in sala de operatie in aceste momente.
De ce va povestesc? Pentru că primul lucru la care m-am gândit a fost: daca eu eram în situația descrisă mai sus ori îl pocneam pe acel minunat domn, îmi duceam soția la spital și apoi răspundeam pentru faptele mele in fata justiției, ori nu opream deloc și mă arestau in fata spitalului.
Tu ce-ai fi făcut?
LE: Bebele este bine și mama de asemenea!>>
sursa: facebook.com
- Published in Altele
Padoc improvizat din dragoste pentru… bani! Imagini revoltătoare!
În timp ce unii oameni nu mai știu ce să mai facă să ajute animalele, iar cabinetele veterinare, fundațiile și adăposturile din Iași se zbat să contribuie prin diverse programe, precum cele de sterilizare gratuită, un localnic din Holboca procedează „fix pe dos”. Într-un padoc improvizat în curtea acestuia, mai mulţi câini au fost ţinuţi în condiţii revoltătoare.
„Aşa sunt ţinuţi. Nici măcar o păturică, nici măcar absolut nimic să se încălzească. Şi se duc în piaţă şi cer două, trei, patru sute de euro pentru unul”, se plânge un localnic.
13 căţei, toţi de rasă au fost ţinuţi în condiţii greu de imaginat în casa din Holboca, judeţul Iaşi. Vecinii au fost cei care au dat alarma.
„El din toamnă a început să-i aducă. Într-o zi chiar îl văzusem că stătea… unul, doi buldogi erau morţi, i-a pus într-un sac. După ce am făcut acea sesizare la Primărie am văzut că a venit şi a luat din saci, s-a mai rărit”, mărturiseşte o localnică.
„Nu ştiu câţi mai sunt, dar sunt foarte mulţi. Eu i-am spus odată… A zis că „Degeaba îmi faci reclamaţie că nu ai ce să-mi faci că eu sunt doctor”, spune un alt localnic.
Reporterii observator au încercat să stea de vorbă cu omul bănuit că ar aduna animalele în curte. Dar fără rezultat. Bărbatul s-a urcat în maşină şi gonit.
Citește și După 12 ani, mama a decis în sfârșit să oprească suferința propriului copil! Tânărul este acum…
„Sunt plini de mizerie, de excremente. Apă nu este la niciunul în boxă. Sunt numai câini de rasă, foarte mici. Este foarte clar că este vorba de un înmulţitor de câini. Probabil îi ţine aici, evident fără nicio autorizaţie, şi pentru a-i comercializa”, spune Cătălin Pavaliu, de la Fundaţia Sky, protecţia animalelor.
Animalele sunt ţinute chiar şi în casă. Poliţiştii ajunşi la adresa reclamată nu au avut ce să facă. Nu pot intra pe proprietate privată fără un mandat.
„Pentru cei de la Poliţie şi de la Direcţia Sanitar Vetrinară de la Poliţia Animalelor, pentru că există acest departament, poate vor să vină să vadă cum sunt chinuite nişte animale pentru ca nişte nemernici să facă bani”, adaugă un membru al fundaţiei.
Reporterii observator s-au întors astăzi să vadă starea animalelor. Între timp, acestea au fost mutate însă într-o altă locaţie.
sursa: observator.tv
- Published in Local
CAZ REVOLTĂTOR! Lăsat fără permis pentru că se grăbea să ajungă cu sângele la IRO IAȘI! Ambulanță fără aer condiționat, în timp ce afară este cod roșu de caniculă
A rămas fără permis pentru că se grăbea să ajungă cu sângele la Iași, pe cod roșu de caniculă! Cu ambulanța fără aer condiționat, șoferul a decis să transporte sânge la Iași, dar a plătit scump.
O mașină a Serviciului Județean de Ambulanță, care transporta în viteză, la Iași, sânge pentru Institutul Oncologic, a fost trasă pe dreaptă de un agent de la Poliția Rutieră, șoferul fiind lăsat fără permis. Faptă s-a petrecut ieri, iar gestul polițiștilor a iritat de tot conducerea Ambulanței județene. Liviu Mihalachi, șofer pe una din mașinile de intervenție ale Ambulanței, se grăbea să ajungă la Iași, la volanul unei mașini ACD (ambulanță consultații domiciliu). Ambulantierul transporta de la Bârlad la Iași cantități importante de sânge și plasmă. În jurul prânzului, acesta a depășit în viteză o mașină radar neinscripționată, iar agentul de la Rutieră l-a lăsat pe șoferul de la Ambulanță fără permis, pe motiv că nu avea… codul de boală cerut pentru urgențe!
“Ambulantierul a considerat că e mai bine să accelereze, decât să i se strice transportul în condițiile în care pungile de sânge sunt transportate în lăzi frigorifice, cu pastile de gheață și atât. Va avea tot sprijinul nostru, în contestația pe care o va face”, a spus Mihaela Corduneanu, directoarea SAJ Vaslui.
Citește și Descoperire inedită a studenților de la Geologie din Iași!
Modul în care un șofer de la Ambulanță județeană a rămas fără permis, pentru o perioadă de o luna de zile, i-a iritat pe ambulantieri și conducerea SAJ, deopotrivă. Liviu Mihalachi a fost trimis de conducerea Ambulanței județene, ieri, la ora 10.00, la Centrul județean de transfuzii de la Bârlad. Urma să preia de acolo cantități importante de sânge și plasmă și să le transporte la Iași, la Institutul Oncologic. Nu a plecat în misiune cu mașina de intervenție pe care lucrează de obicei, ci pe o autospecială folosită pentru consultații la domiciliu. A încărcat sângele și plasma de la Bârlad și a dat drumul la girofaruri, trebuind să ajungă în timpul cel mai scurt la Iași. Mihalachi a constatat că se stricase și aerul condiționat la mașină și risca să piardă cantitatea de sânge transportat, așa că a plecat în viteză spre Iași.
“Pe la 12 fără 10, am depășit un Logan alb, în zona Movila lui Burcel. Imediat, din spate am fost atenționat să trag pe dreaptă, iar un agent de la Rutieră mi-a cerut actele, spunând că am depășit pe linie continuă, cu viteză peste limită legală. Am încercat să-i spun că sunt în misiune, că transport sânge la Institutul Oncologic și, fiind cod roșu de căldură, trebuie să ajung în timpul cel mai scurt la Iași. Agentul de poliție nu a vrut să mă lase să plec, a spus că verifică ce cod de boală am, pentru sângele transportat. I-am spus că e cod galben, însă mi-a replicat că se interesează la Ambulanță. A venit peste 10-15 minute, spunându-mi că eram pe cod verde și nu aveam voie să folosesc semnalele luminoase. Degeaba i-am transmis că sunt condiții excepționale, nu funcționează aerul condiționat și risc să distrug cantitatea de sânge transportat. Nici nu m-a ascultat. Mi-a dat 600 de lei amendă și mi-a reținut permisul pe 30 de zile. L-am întrebat cum s-ar simți dacă mamă sau tatăl lui ar avea nevoie de sânge, însă mi-a spus că el aplică legea, nu-i pasa”, a spus ambulantierul rămas fără permis.
Mai mulți colegi de la SAJ s-au declarat iritați de modul în care a acționat agentul de la Rutieră și au spus că vor protesta.
“Personal, am să contest măsura, eram în misiune în mod corect. Este cod verde, la transportul de sânge, când sunt condiții normale. Dar, la 40 de grade Celsius, când totul fierbe în mașină, eram în situație de cod galben, riscăm să stric acea cantitate de sânge. Nu este normal să fim vânați în acest mod”, mai spune ambulantierul.
Ambulanța spune că șoferul era în misiune, Poliția ca… nu era în misiune!
“Din partea noastră, ambulantierul care a fost sancționat de polițistul de la Rutieră va avea tot sprijinul. E o lovitură pentru noi, în condițiile în care suntem puțini, dar va trebui să ne descurcăm. Din câte am înțeles, colegul nostru are partea lui de vina, pentru că a uitat să anunțe în dispecerat transportul și a mers cu Cod Verde. Acest cod înseamnă că ambulanță face un transport normal și nu are voie să folosească avertizările luminoase sau sonore. În același timp, ambulanței folosită pentru transportul sângelui i s-a stricat aerul condiționat, iar sângele preluat de la Bârlad trebuia să ajungă la Iași. Ambulantierul a considerat că e mai bine să accelereze decât să i se strice transportul în condițiile în care pungile de sânge sunt transportate în lăzi frigorifice cu păștile de gheață și atât. La temperatura de afară și fără instalația de aer condiționat funcțională, există riscul să se strice sangele”, spune Mihaela Corduneanu, directorul SAJ Vaslui.
Poliția județeană are o altă variantă. “Ambulanta de tip A transporta sânge de la Bârlad la Iași. A depășit pe linia continuă și a folosit semnalele luminoase nejustificat, mai ales că avea codul verde de transport”, spun reprezentanții IPJ Vaslui.
Sursă: iasitvlife.ro
- Published in Local
Ține hoții departe de bicicleta ta! Fii precaut!
Ține hoții departe de bicicleta ta! Fii precaut!
Odată cu venirea sezonului cald, sunt prezenţi în trafic din ce în ce mai mulţi biciclişti. Mulţi cetăţeni, adepţi ai mersului pe bicicletă, merg la cumpărături, la serviciu cu acest mijloc de transport.
Foarte important este să găsim un loc sigur unde să parcăm bicicleta şi modul în care o asigurăm. Majoritatea proprietarilor consideră că o bicicletă lăsată pe casa scării, prinsă cu un sistem antifurt este în siguranţă. Realitatea îi contrazice, statisticile întocmite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi arătând că majoritatea furturilor sunt comise în scări de bloc, uscătoare şi boxe.
- Alege un sistem antifurt cu protecţie sporită: mare parte a furturilor de biciclete sunt comise prin tăierea cu un cleşte a lanţului de prindere. Pe piaţă sunt sisteme antifurt care au o rezistenţă mare şi nu pot fi rupte/tăiate cu uşurinţă. În acest fel acţiunea potenţialilor infractori este îngreunată şi sunt descurajaţi de zgomotul pe care îl produc atunci când încearcă să fure o bicicletă (recomandate pentru cei care lasă bicicletele în scări de bloc, uscătoare sau alte locuri de acest gen, dar nu numai). Chiar dacă aceste sisteme sunt mai scumpe, te pot feri de necazuri;
- Pe stradă, parchează bicicleta într-un loc circulat, frecventat de oameni. Hoţii evită să acţioneze în astfel de situaţii.
- Manifestaţi atenţie atunci când observaţi în scara blocului persoane necunoscute. Reţineţi semnalmentele şi dacă aveţi suspiciuni întemeiate cu privire la prezenţa acestora sesizaţi imediat poliţia.
- Chiar dacă stai la casă şi ai curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere şi în apropierea porţii de acces. Nu îi subestima pe infractori!
- Published in Local
Ilegalitățile rutiere pot fi „livrate” Poliției printr-un soft creat de un elev din Iași (Video)
Ilegalitățile rutiere pot fi „livrate” Poliției printr-un soft creat de David Burcovschi.
Un elev de 17 ani din Iaşi, deranjat de şicanele şoferilor s-a gândit să creeze un soft pentru telefoanele mobile, astfel încât orice ilegalitate să poată fi surprinsă de participanţii la trafic. Asta nu e tot. Filmele ajung într-un server al Poliţiei şi ar putea fi utilizate ca probe în instanţă în cazul producerii unui accident. Aplicaţia funcţionează şi poate fi descărcată din magazinul pentru sistemele android, scrie TVR Iași.
Un elev de 17 ani din Iaşi, deranjat de şicanele şoferilor s-a gândit să creeze un soft pentru telefoanele mobile, astfel încât orice ilegalitate să poată fi surprinsă de participanţii la trafic. Asta nu e tot. Filmele ajung într-un server al Poliţiei şi ar putea fi utilizate ca probe în instanţă în cazul producerii unui accident. Aplicaţia funcţionează şi poate fi descărcată din magazinul pentru sistemele android.
Posted by Jurnalul Regional TVR IASI on 1 Iunie 2017
Aplicația „Ajută Poliția” a fost lansată la mijlocul lunii mai de David Burcovschi, elev de clasa a XI-a de la Liceul de Informatică ‘Grigore Moisil’ din Iași. Cu ajutorul acesteia, fiecare utilizator ar avea posibilitatea să raporteze direct la Poliție orice incident, furt, accident sau incendiu.
„Ideea mi-a venit făcând naveta și observând că mulți, în trafic, încalcă și creează situații de acccident. Este un proiect pe care îmi doresc să îl dezvoltăm în parteneriat cu Poliția și autoritățile care intervin în situații de urgență, prin care oamenii să fie conectați printr-o aplicație ce le va permite să raporteze incidentele, conflictele, accidentele. De exemplu, dacă vezi pe stradă două persoane care se bat vei putea filma și raporta în timp real către Poliție, care va putea interveni în funcție de coordonatele GPS. Aceste sesizări pot fi văzute public și pe https://ajutapolitia.ro/live„, a declarat David Burcovschi.
O parte a aplicației ajutapolitia.ro este destinată persoanelor care fac drumeții sau alpinism și se expun unor riscuri. „Pot să trimită un semnal SOS care să includă locația curentă, astfel încât SMURD și salvamontiștii să poată interveni în baza datelor GPS„, a declarat David Burcovschi. Alături de câțiva colegi, tânărul a înființat D>Soft, un proiect sub umbrela căruia adolescenții dezvoltă proiecte în domeniul IT, una dintre acestea fiind o aplicație pentru telefonul mobil care vine în ajutorul persoanelor care suferă de diabet.
„Pasiunea pentru informatică este strâns legată de pasiunea pentru modelism. În clasa a IV-a, făceam mașini teleghidate construite și gândite de mine de la zero. La început, am dobândit cunoștințe minime de aerodinamică, mecanică și după ce am văzut un reportaj despre robotică, mi-a venit ideea să transform toate aceste obiecte în roboți și am început să studiez informatica și să descopăr cum se rezolvă anumite sarcini folosind limbajele de programare”, a declarat David Burcovschi.
În clasa a VI-a a făcut primul robot și a participat cu el la Concursul de creativitate în fizică și tehnologii „Ștefan Procopiu”. Cu acel robot a ajuns la națională, unde a câștigat locul I.
„De la roboți mi-am dorit să evoluez. M-am apucat de programare web. Am învățat HTML, PHP și limbajele de programare Backend, JavaScript și CSS. Am fost autodidact. Am învățat din dorința de a îmbunătăți ceea ce făceam, iar când dobândeam informațiile dorite, exact ca la un joc, doream să trec la următorul nivel”, a declarat David Burcovschi.
Nu doar propria evoluție este importantă pentru David. El spune că este mentorul colegii care împart aceeași pasiune cu el dar și pentru un grup de elevi mai mici din Voinești, localitate în care locuiește alături de familia sa.
Sursă: Ziarul de Iași
- Published in Info Trafic