Orașul în care cetățenii nu pot fi înmormântați. Ce se întâmplă cu toate cadavrele?
Locul în care locuitorii au cele mai ciudate obiceiuri și tradiții este și locul în care aceștia nu pot fi înmormântați după ce se sting din viață. Aici vremea este diferită și anotimpurile la fel, noaptea este mai lungă și Soarele nu răsare niciodată până să fie deasupra orizontului pe timpul iernii.
Numele acestei localități poate fi citit de foarte puține persoane – Longyearbyen, este plasat în argipelagul norvegian numit Svalbard și este una dintre cele mai nordice localități. Din exterior, pare un orășel frumos, liniștit, în care lucrurile ciudate nu se pot întâmpla, dar lucrurile stau altfel din cauza locului special în care trăiesc.
Nu știu dacă se pot numi norocoși sau ghinioniști, dar locuitorii din Longyearbyen trebuie să suporte o noapte de 5 luni și 6 zile. La facultate, aceștia pot învăța cum să vâneze urși polari atunci când sunt atacați, dar și cum să supraviețuiască în cazul în care sunt prinși pe drumuri de o ninsoare foarte puternică.
Cetățenii nu pot fi înmormântați
Este cel mai ciudat detaliu despre acest oraș, dar are o explicație. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cei care se sting din viață nu pot fi înmormântați în cimitirul din Longyearbyen deoarece acesta este „inactiv” de peste 70 de ani. Solul lor este mereu înghețat, iar cadavrele ar reprezintă o atracție mare pentru animalele sălbatice. Așadar, familiile celor decedați trebuie să meargă cu răposatul până în alte zone ale Norvegiei care sunt mai la Sud și au solul dezghețat.
În Longyearbyen trăiesc peste 1.800 de oameni care se ocupă în special de minerit și turism, această localitate fiind o atracție pentru locuitorii altor țări.
Aceștia nu pot spune că au anotimpuri, ci mai degrabă o zi și o noapte, ambele de luni bune.
- Published in Extern