Iaşi, oraşul anului în Europa Centrală şi de Est pentru dezvoltarea industriei de IT şi de outsourcing
Iaşi, orașul anului – Municipiul Iași a primit titlul de „Emerging City of the Year” în cadrul unui eveniment organizat la Varşovia în care s-au acordat premii pentru dezvoltarea industriei de IT şi de servicii de externalizare.
Iaşiul a concurat cu Debrecen (Ungaria), Kaunas (Lituania), Kosice (Slovacia), Ostrava (Cehia) şi Plovdiv (Bulgaria) la categoria „Oraşul anului pentru dezvoltarea industriei IT & Outsourcing din Europa Centrală şi de Est (în afara Poloniei)”.
Premiul a fost primit de catre primarul Mihai Chirica, edilul fiind invitat de organizatori sa fie si membru al juriului si, in plus, sa prezinte intr-o sesiune separata argumentele atractivitatii Iasului in fata celor mai mari jucatori din industria de Outsourcing la nivel european.
„Iaşiul se află în topul celor mai dinamice oraşe ale României, cu un ritm susţinut de creştere economică şi cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sănătoase, iar acest lucru se datorează, în mare parte, tocmai dezvoltării spectaculoase a industriei IT şi de outsourcing din ultimii ani. Acest premiu, care ne onoreaza si ne bucura, este inca o frumoasa recunoastere a unei realitati puse in lumina de mai multe analize recente: Iasul se afla in topul celor mai dinamice orase ale Romaniei, cu un ritm sustinut de crestere economica si cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sanatoase, iar acest lucru se datoreaza, in mare parte, tocmai dezvoltarii spectaculoase a industriei IT si de Outsourcing din ultimii ani. In numele comunitatii iesene, multumesc organizatorilor Galei si partenerilor nostri locali, dar, mai ales, tin sa multumesc public miilor de antreprenori si specialisti din IT si Outsourcing care au indraznit sa investeasca si sa se dezvolte in Iasi. Multumesc, de asemenea, mediului educational, scolilor si universitatilor din Iasi pentru efortul constant de a genera aceasta forta de munca bine pregatita si competitiva, care transforma orasul nostru intr-un pol de dezvoltare IT recunoscut la nivel national si, iata, chiar si european. Ca primar, am sprijinit si voi sustine intotdeauna proiectele si initiativele care confirma si consolideaza statutul Iasului de oras al inteligentei si creativitatii”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Municipiul Iasi a fost reprezentat la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards si de compania Conduent (www.conduent.com), unul din cei mai mari angajatori din regiune in acest domeniu, nominalizat la doua categorii „Compania de Outsourcing a anului (BPO)” si „Cele mai bune initiative de marketing din 2017“ pentru filialele din Iasi (Romania) si Lodz (Polonia), precum si de proiectul Fab Lab Iasi (www.fablabiasi.ro), nominalizat la categoria „Cea mai buna colaborare intre mediul de business si cel universitar”. De asemenea, revista PINmagazine, publicatie a industriei regionale de IT & Outsourcing (www.pinmagazine.ro), a fost partener media al evenimentului. Alte nominalizari din Romania au fost Allianz Technology – Actuarial Support Center („Cel mai mare furnizor de servicii unice”) si SCC Heroes cu operatiuni in Ungaria („Compania de recrutare a anului”).
- Published in Local
Mihai Chirica: Iasul va ramane casa sufletului sau, pe vecie!
Miercuri dimineaţă, la Ateneul Iaşi, instituţie de cultură aflată sub înaltul Patronaj al Casei Regale a României, a fost deschisă cartea de condoleanţe după ce marţi, 5 decembrie, Regele Mihai a decedat. Primul care a semnat în această carte a fost primarul Iaşiului, Mihai Chirica. „Am aşternut, în Cartea de Condoleanţe deschisă la Ateneul din Iaşi, ultimele gânduri pe care le mai puteam transmite Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Iasul va ramane casa sufletului sau, pe vecie! Pentru mine, Regele Mihai I este un model, aşa cum a fost şi bunicului său, Regele Ferdinand. Impreună au reuşit să scrie cea mai frumoasă pagină din istoria acestui stat“, a transmis edilul.
În aceeaşi carte a lăsat un mesaj şi prefectul Marian Şerbescu:
„Am semnat astăzi în cartea de condoleanţe deschisă la Ateneul din Iaşi, în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Până la apusul vieţii, Majestatea Sa şi-a îndeplinit cu cinste rolul asumat de la prima Sa urcare pe tron, de simbol al unităţii naţionale, factor de stabilitate şi reper moral. Prin trecerea Sa în nefiinţă, lasă în inimile românilor un gol pe care Casa Regală este chemată să-l umple, asigurând perpetuarea moştenirii lăsate de cei patru regi ai României. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“.
La Ateneu au ajuns şi Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, şi Vasile Asandei, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est.
„Împreună cu Directorul General al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est, Vasile Asandei, am semnat în cartea de condoleanţe, deschisă în foaierul Ateneului Tătăraşi, în memoria Regelui Mihai. S-a stins un simbol al României, ultimul şef de stat al unei puteri beligerante în timpul celui de- al Doilea Război Mondial, un model de comportament şi atitudine, un apărător neobosit al ţării şi poporului său. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, a transmis Maricel Popa.
Citeste si: Bataie de joc in UPU „Sf. Spiridon” , Iasi
Conducerea Ateneului Iaşi susţine că va ţine deschisă cartea timp de 40 de zile. „Ateneul din Iaşi, ca instituţie de cultură aflată sub înaltul Patronaj al Casei Regale a României va deschide o carte de condoleanţe începând de miercuri dimineaţă, la ora 10.00, iar timp de 40 de zile aceasta va fi la dispoziţia publicului în Foaier. Majestatea Sa Regele Mihai I va rămâne simbolul democratizării ţării noastre, al rezistenţei împotriva comunismului, un exemplu de verticalitate morală. în aceste momente dificile, gândurile nostre se îndreaptă către reprezentanţii Casei Regale a României“, au transmis reprezentanţii Ateneului din Iaşi.
Ultimul rege al României a murit marţi la domiciliul său din Elveţia. Regele avea 96 de ani, împliniţi la 25 octombrie, iar de mai bine de un an şi jumătate era grav bolnav.
Sursa: adevarul.ro
- Published in National
Dă-i o sugestie primarului despre cum să cheltuiască bugetul Iaşiului, anul viitor!
Municipalitatea a început consultările publice în ceea ce priveşte întocmirea proiectului de buget pe anul 2018. La centrele de cartier au fost distribuite 5.000 de chestionare prin intermediul cărora cei interesaţi pot depune propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare.Totodată, instituţia pune la dispoziţie şi adresa informatii@primaria-iasi.ro în acelaşi scop.
Termenul pentru depunerea chestionarelor este 15 decembrie. În paralel, municipalitatea va organiza consultări publice şi la sediul instituţiei, la fel ca în anii trecuţi.
Citește și: S-au anunțat primii artiști care vor veni la Afterhills
„Considerăm că este cea mai facilă modalitate de a reuşi să ţinem relaţia permanentă cu cetăţenii. Ei vin, fac propunerile lor, noi venim mai departe, facem primul proiect care va ţine cont de propuneri. Vom ştii încă din faza de proiect a bugetului ce doresc ieşenii. După care intrăm în fazele de dezbatere publică, cele cerute de lege, ajustând şi echilibrând bugetul pe nivelul veniturilor pe care le prognozăm şi, desigur, ultima parte – vom intra în Consiliul Local în vederea aprobării“, a declarat ieri primarul Mihai Chirica.
Edilul Iaşului a adăugat că nu există încă un calendar stabilit pentru aprobarea bugetului pe anul 2018, întrucât nici legea bugetului de stat nu a fost încă promovată. „Noi începem mai devreme pentru a putea să interacţionăm pe parcursul a două săptămâni cu cetăţenii din municipiul Iaşi, iar, în felul acesta, avem o imagine mai clară asupra dorinţelor ieşenilor faţă de bugetul anului 2018“, a mai spus Mihai Chirica.
Citește și: UMF câștigătoare
Principala problemă a bugetului pe 2018 va fi reducerea veniturilor cu aproape 20 milioane euro în condiţiile în care modificările aduse Codului Fiscal de către Guvern vor fi confirmate de către Parlament. „Dacă rămâne ordonanţa aşa cum a fost ea propusă, bugetul va fi simţitor sub nivelul anilor 2014 – 2016. Prin pierderea veniturilor de 20 milioane euro ne întoarcem la nivelul veniturilor din 2013; pentru noi înseamnă un recul destul de mare“, a menţionat primarul Chirica. El a precizat că, în perioada 2014 – 2017, bugetul Iaşului a crescut, în medie, cu 7%.
Sursă: ziaruldeiasi.ro
Iasul se va infrati cu Sevilla, unul dintre cele mai prospere orase din Spania
Înfrăţirea oraşelor se poate defini ca un acord de prietenie, implicând cooperarea a două colectivităţi din două ţări diferite, cu susţinerea ambelor administraţii locale. Cele două comunităţi înfrăţite derulează proiecte şi desfăşoară activităţi centrate pe diferite teme şi promovează înţelegerea similarităţilor şi diferenţelor.
Aceste activităţi au o asemenea relevanţă, încât Comisia Europeană a înfiinţat o subvenţie pentru înfrăţirea oraşelor în 1989 în scopul de a susţine activităţile de schimb între oraşele europene înfrăţite.
Municipiul Iași se va înfrăți cu orașul spaniol Sevilla. Primarul Mihai Chirica ar putea semna luna aceasta un acord de înfrățire în acest sens. Evenimentul va avea loc cu ocazia participării reprezentanților municipalității ieșene la primul Forum Mondial al Autorităților Locale, care va avea loc în perioada 22 – 24 noiembrie, în capitala regiunii Andaluzia. Iașul se alătură astfel altor 100 de orașe din întreaga lume, din România mai fiind invitată doar conducerea Bucureștiului.
Un proiect de hotărâre privind înfrățirea celor două orașe va figura pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local de joi, 9 noiembrie.
„De la începuturile sale, Sevilla a fost un oraş cu o perspectivă universală, un loc de îmbinare a culturilor, un model de coexistenţă şi o punte de legătură între civilizaţii. În 2017, celebrăm cea de-a XXV-a aniversare a unui eveniment extraordinar care a transformat oraşul, a modernizat Andaluzia, cu un impact internaţional semnificativ. Expoziţia Universală a Sevillei, Expo ’92, a implicat participarea a 104 ţări, având pavilioane extraordinare, care găzduiesc astăzi Parcul de Ştiinţă şi Tehnologie La Cartuja, unul dintre cele mai importante din Spania. Din acest motiv, oraşul nostru – care, la fel ca al dumneavoastră, a asumat Noua Agendă Urbană 2030 a Naţiunilor Unite, semnată la Quito – Ecuador, în octombrie 2016, privitoare la provocările globale – doreşte să profite de avantajul pe care îl oferă acest eveniment, pentru a constitui un forum pentru analiza şi dezbaterea acestor provocări globale de către autorităţile locale, care să ne permită să ne dezvoltăm incluziv şi sustenabil, din perspectivă socială, economică şi de mediu. Simultan cu invitaţia la acest eveniment, dorim să semnăm un protocol de înfrățire/colaborare cu oraşul dumneavoastră în legătură diverse domenii de interes reciproc, inclusiv comerţul, turismul, cultura şi evoluţia tehnologică şi a mediului”, se arată în invitația trimisă de primarul orașului Sevilla, Juan Espadas Cejas.
Sevilla este capitala regiunii autonome Andaluzia și a provinciei Sevilla din Spania. Este al patrulea oraș ca mărime din Spania, cu o populație de aproape 700.000 locuitori, în oraș, și peste 1.458.731, în zona metropolitană.
Graţie numeroaselor sale obiective istorice şi dezvoltării economice, Sevilla este considerată centrul artistic, cultural, financiar, economic şi social al sudului Spaniei.
Iașul mai este înfrățit cu alte 15 orașe:
- POITIERS (FRANŢA) – înfrăţire din 1969
- XI’AN (CHINA) – înfrăţire din 1993
- MONTERREY (MEXIC) – înfrăţire din 1993
- VINITA (UCRAINA) – protocol semnat din 1993
- PADOVA (ITALIA) – înfrăţire din 1995
- ISFAHAN (IRAN) – semnare protocol in 1999
- SANT’ORESTE , FORANO, FILACCIANO, TORRITA TIBERINA, MORLUPO NAZZANO (ITALIA) – înfrăţire din 1999
- ATHENS, GEORGIA (SUA) – semnarea unui Pact de Amiciţie in 2001
- PERISTERI (GRECIA) – semnarea protocolului de înfrăţire – 2002, relaţii de cooperare din 1997
- VILLENEUVE D’ASCQ, FRANŢA – semnare Protocol de cooperare în 2003, semnare protocol de înfrăţire în 2006
- JERIHON (PALESTINA) – semnare în 2003
- VELIKO TARNOVO (BULGARIA) – semnare in 2006
- ILIOUPOLIS (GRECIA) – semnare in 2007
- CHISINAU, REPUBLICA MOLDOVA – semnat pe 24 ianuarie 2008
- CERNĂUȚI, UCRAINA – semnat la Iași pe 14 octombrie 2012 (Protocol de colaborare)
sursa: curierul-iasi.ro
Primarul Mihai Chirica, aparitie inedita intr-un videoclip despre viata de noapte a Iasului
Primarul Mihai Chirica, aparitie inedita intr-un videoclip despre viata de noapte a Iasului
Edilul apare, alături de alte personaje familiare, în clipul video al melodiei “Noaptea în Iaşi”.
Trupa SPAM a lansat videocliplul piesei “Noaptea în IaşI”. “Acesta nu e un cântec doar pentru ieşeni. Sperăm să îl iubiţi cu toţii. Un clip în care a pus dragoste Iustin Andrei Surpanelu.
„Mulţumesc celor care ne-au primit să filmăm la ei – The Trumpets, Treaz & Nu, Acaju, La Bazã, Arte Bar. Şi oamenilor faini din videoclip, în ordinea apariţiei – Mihai Chirica, Iustin Andrei Surpanelu, Le Victeur, Alex Biduk, Alex Munteanu, Andreea Popistaşu, Simina Ignat, Ioana şi Alex de la Fine, It’s Pink, Adrian Caliman, Alina Caliman alături de Mara şi Eva, Teodora Vaman, Bogdan şi Codrin Subredu, Laura şi Paul Andrei, Andrei Postolache, Dumitru Grumazescu, Trupa de Teatru IDIOT (Alexandru Petrila, Codrin Dănilă, Mitrut Peiu, Theodor Ivan, Katerina Matei, Ivan Ovidiu), Cristi Bârlădeanu, Laurentiu Dumescu, Bobi Dumitras, Traian Baciu, Liviu Simaicum, Cosmina Gabriela, Vlad Nanie, Ciprian Croitoru, Jari Cristina. Şi vouă, tuturor celor care daţi inimioare şi faceţi să circule mai departe povestea noastră”, a scris pe Facebook Cosmin Vaman, cel care a compus muzica şi versurile melodiei.
- Published in Local
Eroul ieşean, Florin Morariu face TERAPIE psihologică şi susţine ca nu a primit nici un sprijin din partea autorităţilor
Eroul ieşean, Florin Morariu face TERAPIE psihologică şi susţine ca nu a primit nici un sprijin din partea autorităţilor.
Ieşeanul Florin Morariu care în urma înfruntării atacatorilor atentatului terorist de la Londra din 3 iunie a devenit faimos, atât pe reţelele de socializare cât şi în presă, declară ca nu a primit protectie şi suport nici din partea britanicilor şi nici a românilor.
Acesta declară că încă se reface după şocul psihologic şi încearcă să depăşească această trăire prin tratament de specialitate.
Ajuns în Iaşi, Florin îşi mărturiseşte nemulţumirile faţă de neîmplinirea promisiunilor făcute de autorităţi:
“Cu promisiuni şi vorbe şi doar vorbe şi doar vorbe…, sunt satul de vorbele lor. Toţi promit că îţi dau, îţi dau casă pe benefit (ajutoare sociale), îţi dau fel de fel. Până acum n-am primit nimic. Unde-s oamenii ăştia? Şi deja e o luna şi ceva. Ce facem, gata s-au spălat pe mâini toţi?”, a declarat pentru Ştirile TVR, Florin Morariu.
Imaginile filmate de romanul Florin Morariu în timpul atentatului de la Londra au făcut înconjurul lumii, iar pe brutarul din Iaşi l-au transformat într-un adevărat erou. El a fost dat exemplu şi de premierul Theresa May, într-un discurs pe care care l-a susţinut în parlamentul britanic.
- Published in Local
Proiect unic in ROMÂNIA! Deszăpezire în plină caniculă
Proiect unic in ROMÂNIA! Deszăpezire în plină caniculă
Municipalitatea ieșeană a demarat proiectul privind construirea mai multor platforme de topire a zăpezii în municipiu. Demersul, inițiat de către primarul Mihai Chirica, este primul de acest gen în România și este necesar, întrucât descongestionarea arterelor de circulație și asigurarea unor condiții normale de desfășurare a traficului rutier în municipiu pe timp de iarnă sunt condiționate de evacuarea depozitelor de zăpada rezultate în urma degajării acestora de pe tramă stradala.
În plus, transportul rutier al zăpezii, inclusiv operațiile de încărcare și depozitare, reprezintă un efort financiar important, care grevează consistent bugetul local.
„Am demarat procedura pentru proiectarea platformelor de topire a zăpezii. Sunt prevăzute trei amplasamente, cu suprafețe între 1.000 și 1.500 de metri pătrați. Proiectul va dura cel puțin două luni, după care vom începe proiectarea la nivel de detalii de execuție și execuția propriu-zisă. Sumă totală necesară este de circa 50.000 de lei. Intenționam să le instalăm în Galata, Nicolina și Tătărași, spre capetele de cartier. Astfel, vom scurtă și distanțele de transport, economisim combustibil și ajutăm la ecologizarea orașului, pentru că nu mai deversăm diverse substanțe în Bahlui„, a declarat primarul Mihai Chirica.
35 tone la un transport
Fiecare platformă va fi dimensionată să reziste unei încărcări de trafic de 35 tone/vehicul. Platformă se va realiză într-o cuvă de beton armat, izolată și încălzită. Zăpada și gheață care se vor topi vor fi preluate într-un element de rigolă și descărcate, după filtrare, în rețeaua publică de canalizare. Cuvă va fi prevăzută cu filtru pentru grăsimi și decantor pentru particule solide, la final ea putând fi spălată. Uleiurile decantate pot fi recuperate, astfel pânză freatica nu va fi infestată. Rezidurile solide vor fi transportate.
- Published in Local
„După muncă și răsplată”. Prunea a adus acuzații jignitoare la adresa ieșenilor!
Cu privire la unele afirmații făcute în spațiul public de unele persoane, afirmații care au avut drept subiect clubul de fotbal CSM Politehnica, primarul Mihai Chirica dorește să facă unele precizări menite a clarifica opinia publică, iubitorii de fotbal în special, relația dintre autoritatea locală (Consiliul Local Municipal și Primăria Municipiului Iași) și clubul de fotbal mai sus amintit.
COMUNICATUL OFICIAL AL PRIMĂRIEI:
Multe din afirmațiile făcute în spațiul public pe acest subiect nu au legătură cu realitatea și au menirea de a prezenta într-o manieră nesinceră și disproporționată relația dintre Primărie și CSM Politehnica Iași.
Mai mult decât atât, Primăria Municipiului Iași consideră că ieșenii trebuie să cunoască, în mod transparent, modalitatea și mecanismul prin care fondurile publice sunt alocate pentru finanțarea sportului de către cluburile de profil din oraș, incluzând aici și clubul de fotbal CSM Politehnica Iași.
Prin urmare, merită a se cunoaște, de la bun început, faptul că CSM Politehnica Iași nu aparține Primăriei Municipiului Iași sau Consiliului Local Municipal Iași. A existat în Iași un club de fotbal care, acum câțiva ani, a dat faliment din cauza proastei gestiuni a conducerii executive de atunci și a unui management defectuos al celor care asigurau din punct de vedere financiar activitatea clubului respectiv.
În acest moment, CSM Politehnica Iași este o asociație sportivă care este condusă de un Consiliu Director. Managementul asociației, deciziile adoptate, aparțin celor care sunt în funcția de președinte al Consiliului Director și membrilor acestui Consiliu. Alături de alte surse de finanțare atrase din mediul privat, finanțarea clubului din fonduri publice se face prin intermediul Fundației Sportului Ieșean, entitate condusă de un președinte și un Comitet Director. Sumele puse la dispoziția Fundației Sportului Ieșean sunt fonduri publice, alocate de către Consiliul Local Municipal Iași și Primăria Municipiului Iași în mod transparent. La rândul său, forul de conducere al Fundației alocă, prin decizia luată de Comitetul Director, fondurile necesare pentru fiecare ramură sportivă. Demn de menționat este că, în acest moment, pe lângă alte ramuri sportive pe care le finanțează, Fundația alocă fonduri pentru 8 echipe care joacă în prima ligă, o performanță care nu a mai fost atinsă în ultimii ani.
Cu toate acestea, în spațiul public s-a vehiculat, nu de puține ori, informația total neadevărată conform căreia primarul orașului sau alte persoane din Primărie au putere de decizie cu privire la viitorul unui club sau altul, ceea ce este total fals.
„Sunt decis să susțin și pe viitor sportul ieșean, așa cum am demonstrat-o deja în ultimul an de zile. Față de alte perioade din trecut, susținerea mea este una în conformitate cu legislația în vigoare, transparent și responsabil. Nu susțin un sport anume în dauna altuia. Susțin, în egală măsură și funcție de necesități, și fotbalul, și alte sporturi de masă, cu precizarea că această susținere este făcută fără a pune în pericol restul activităților vitale pentru bunul mers al comunității: activitatea de salubrizare, unitățile școlare, întreținerea și modernizarea străzilor și trotuarelor din oraș etc. Nu sunt indiferent cu privire la modul cum evoluează activitatea sportivă din oraș dar, în același timp, nu pot să accept ca banii ieșenilor să ajungă să fie cheltuiți într-o ramură sportivă care nu produce performanță, nu evoluează de la an la an”, a declarat primarul Mihai Chirica.
În aceeași ordine de idei, edilul-șef a propus ca modul de alocare a fondurilor de către Fundația Sportului Ieșean să se facă după principiul transparenței, într-un mod echilibrat, fără să existe dubii cu privire la alocările bugetare pe fiecare ramură sportivă.
„Mi-aș dori ca fiecare sumă alocată către ramurile sportive finanțate de către Fundație să se facă transparent, motivat, gradual și, de fiecare dată, să se analizeze periodic nivelul de performanță atins de fiecare club în parte. Cred că este obligatoriu ca ieșenii să știe că banii comunității sunt cheltuiți cu folos în acest domeniu”, a subliniat primarul Mihai Chirica.
Cu privire la afirmațiile din ultima perioadă a fostului președinte executiv al CSM Politehnica Iași, Florin Prunea, edilul-șef consideră că fostul portar și-a depășit cu mult atribuțiile sale și, mai mult, a adus jigniri la adresa ieșenilor și suporterilor din Iași, fără niciun motiv.
„Această persoană, în calitatea sa de președinte executiv al clubului de fotbal, și-a permis să aducă cuvinte injurioase la adrese ieșenilor, să jignească într-un mod incalificabil comunitatea ieșeană și nu numai. Mai mult, a folosit în mod abuziv un echipaj al Poliției Locale Iași atunci când a declanșat un conflict intens mediatizat, în sens negativ, atunci când antrenorul Francesco Napoli a fost îndepărtat de la echipă, antrenor care, trebuie să o recunoaștem, a reușit și a dus Iașul în cupele europene. De altfel, a fost și sancționat pentru afirmațiile sale în acest sens de forul de conducere al echipei pentru afirmațiile și gesturile sale din spațiul public. E greu de catalogat un asemenea comportament față de ieșeni, în condițiile în care această persoană este plătită și din banii ieșenilor. E un comportament total lipsit de fairplay, o atitudine pe care ar trebui să o aibă orice practicant al sportului. Se pare că domnul în cauză nu a înțeles acest lucru niciodată”, a mai afirmat Mihai Chirica.
Primarul Iașului are încredere că actuala conducere a CSM Politehnica Iaşi are drept obiectiv accederea în play-off-ul Ligii I de fotbal.
„Am încredere că domnul Ambrosie, împreună cu tot staff-ul de conducere a clubului, cu domnul profesor Antohi vor face performanță la Iași, iar fotbalul ieșean să fie unul performant, iar CSM Politehnica să fie o echipă reprezentantivă pentru ieșeni”, a mai spus edilul-șef.
Totodată, Mihai Chirica a subliniat faptul că Baza Sportivă din Copou, inclusiv Stadionul Municipal sunt în proprietatea comunității ieșene și acestea trebuie utilizate cu responsabilitate, iar accesul celor care doresc să o folosească să o poată face în mod gratuit și după un program cunoscut de toată lumea.
„Baza Sportivă din Copou, precum și Stadionul Municipal aparțin ieșenilor. Aceste obiective nu aparțin nici clubului de fotbal, nici unui alt club sportiv și ea trebuie utilizată doar în scop public. Dezaprob orice act lipsit de bun simț față de bunurile care aparțin municipiului Iași, de care te-ai putea folosi în mod privat pentru practicarea vreunui sport. Bineînțeles, pentru creșterea performanței sportive a echipelor, pentru antrenamente, Baza Sportivă le stă la dispoziție tuturor jucătorilor și antrenorilor, dar în niciun caz persoanelor private, actuale sau foști demnitari. Iată pentru care am decis prelungirea orarului de practicare a jogging-ului pe pista de alegare a stadionului până la ora 23.00, cu nocturna pentru antrenamente aprinsă. Iată pentru care am propus reabilitarea pistei de alergat cu fonduri din bugetul Primăriei”, a conchis primarul Mihai Chirica.
Sursă: Ziarul de Iasi
- Published in Sport
- 1
- 2