Cadrele medicale au facut MINUNI! Ingerii de la Spitalul de Copii „Sf.Maria”
Gabriel C., baietelul de 4 ani care la inceputul lunii noiembrie a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ cantarind cat un copil de noua luni si aratand ca „un schelet imbracat in piele“, a luat in greutate aproximativ patru kilograme.Atunci cand a ajuns la spital, copilul cantarea doar sapte kilograme, iar in momentul de fata are 11 kilograme, apropiindu-se de greutatea pe care ar trebui sa o aiba la varsta lui.
Medicii spun ca mai sunt necesare cateva interventii prin care trebuie sa treaca, insa progresele sunt vizibile. „Este nevoie sa stea mai mult timp in spital, acum mananca doar mancare semilichida sau pasata.
Mai are nevoie de dilatatie, apoi se va face cel mai probabil anul viitor o corectie chirurgicala pentru a permeabiliza esofagul distal“, a explicat prof. dr. Marin Burlea, medic primar gastroenterolog.
Pe langa mancarea semilichida sau cea pasata, medicii sustin ca un secret pe care il folosesc este sa-i dea portii mici de ciocolata pe care Gabriel le mananca mereu cu pofta.
„Am observat ca el are un apetit incredibil, aproape exagerat, cu o placere deosebita de a consuma ciocolata si dulciuri. Astfel, folosim unul dintre secretele dietetice, care este ciocolata, pentru ca, asa cum am vazut si in literatura de specialitate, aceasta are un efect miraculos asupra organismului, mai ales cea neagra cu concentratie mare de cacao“, a completat medicul iesean.
Pentru ca sta internat de foarte mult timp in spital, medicii, dar si asistentele din cadrul clinicii, spun ca a devenit „unul de-al casei“ si ca, atunci cand se apropie ora mesei si aude caruciorul cu mancare pe hol, devine foarte bucuros si mananca fara incetare.
Gabriel C. este internat in unitatea medicala de aproape jumatate de an, fiind adus la spital cu o stare proasta de sanatate, suferind de varsaturi fara incetare.
In urma investigatiilor, s-a descoperit ca acesta prezinta malformatii la nivelul esofagului si al stomacului, care faceau aproape imposibila alimentarea acestuia. Inainte de a ajunge la spital, Gabriel se afla in Centrul de Plasament „Sf. Andrei“ din Iasi, deoarece provine dintr-o familie care nu se putea ocupa de el. Mai are alti trei frati, mama lui are 22 de ani, iar tatal sau este cioban.
sursa: ziaruldeiasi.ro
- Published in Local
Bataie de joc in UPU „Sf. Spiridon” , Iasi
Bataie de joc in UPU „Sf. Spiridon”, Iasi
Aseara, la ora 17:00, la Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iasi, cea mai mare unitate medicala din Moldova, sa fi fost vreo 40 de bolnavi care asteptau de ore întregi sa fie preluati de un medic.
Majoritatea stateau în picioare, iar unii ar fi fost în stare sa se întinda pe jos macar pentru cateva minute ca sa nu mai suporte atata chin. Singura aratare era „doamna” de la informatii, care îi punea imediat la punct pe bolnavii care îndrazneau sa o întrebe cat mai au de asteptat pana cand vine un doctor sa îi consulte.
În jurul orei 18:00 s-a auzit o bubuitura si toata lumea si-a intors capul spre locul de unde venea zgomotul, o bolnava lesinase. Au ridicat-o alti bolnavi si dupa cateva clipe femeia si-a revenit în simtiri. Avea o branula bagata în vena si astepta de mai bine de 3 ore sa o consulte un medic. Venea tocmai din Bacau.
Nu aparea niciun medic, iar la un moment dat a venit „doamna” de la informatii. Nimeni nu stia cum o cheama, pentru ca nu avea ecuson. Aceasta se opreste în fata bolnavei care tocmai îsi revenise din lesin si îi zice: „Lasa teatrul. Nu te mai preface!” Bolnava cu ochii în lacrimi o implora: „Nu mai pot! Stau de atatea ore si nu vine nimeni sa ma vada.”
Citeste si: Cine sunt singurii oameni care au murit in spatiul cosmic?
La un moment dat, suparata de nesimtirea si obraznicia „doamnei” de la informatii, femeia îsi smulge branula din vena si pleaca. „Doamna” de la informatii nu schiteaza niciun gest si nici macar nu încearca sa o opreasca pe bolnava, care ar fi putut muri chiar în drum spre poarta spitalului.
Aceste asistente medicale de la informatii nu ar trebui sa lucreze în UPU. O astfel de persoana nu are ce cauta într-un sistem medical. Tipa de la informatii era îmbracata în costum bleumarin cu stelute albe, are parul rosu, prins în coada de cal, durdulie, la vreo 35 de ani.
In alt colt al holului o batrana a început sa vomite, fiind sleita de puteri, epuizata de orele lungi de asteptare. Bolnava de la Bacau nu a fost singura victima a asistentei de la informatii. Bolnavilor, care îndrazneau sa o întrebe cand vine medicul sa-i consulte, le raspundea pe un ton agresiv pentru ca nu cumva sa indrazneasca si a doua oara sa o deranjeze.
„Nu avem atatia doctori cati bolnavi sunt, stai acolo si asteapta. Ce nu-ti convine?”, s-a adresat aceasta altei bolnave, satula de orele de asteptare.
Din cand în cand se mai deschidea usa de la încaperea pe care scria „Evaluare, tratament imediat” si cadrele medicale stateau de vorba în jurul unei mese.
La ora 19:00 tipa în costum bleumarin cu stelute albe a plecat. I se terminase tura si si-a facut apartia colega ei, o alta asistenta medicala la biroul de informatii. Bolnavii întreaba cate ore mai au de asteptat. Aceasta foloseste acelasi ton agresiv, dand ochii peste cap le spune: „Sunt persoane care asteapta de la ora unu (13:00 – n.r.), ce va grabiti?” Asistentele medicale de la biroul de informatii preiau datele bolnavilor si apoi butoneaza telefoanele, navigheaza pe internet.
O femeie din judetul Iasi astepta de la ora 07:00 dimineata, si nici dupa 12 ore nu ajunsese într-un cabinet de consultatie.
La ora 20:00 niciun medic nu-si facuse aparitia. Cei aproape 40 de bolnavi, care erau pe hol la ora 17:00, înca asteptau sa fie preluati de un doctor.
Bataia asta de joc persista de cativa ani în UPU si nimeni nu a rezolvat vreodata problema. Este greu de crezut ca în urmatoarea perioada se va schimba ceva.
Sursa: bzi.ro
- Published in Local
Medic: La Iasi a aparut „simptomul“ Stela Popescu!
Medicii spun ca, urmare a mediatizarii mortii actritei, multi ieseni cu probleme cardiace au simtit si ei simptome asemanatoare si au sunat la 112.
Medicii din Unitatea de Primire Urgente a Spitalului „Sf. Spiridon“ s-au confruntat zilele trecute cu mai multe cazuri de atacuri de panica, zece pacienti solicitand si interventia unor echipaje medicale.
Medicii cred ca ar avea legatura cu faptul ca oamenii s-au uitat la televizor urmarind cele relatate in legatura cu inmormantarea actritei Stela Popescu, si au simtit ca au simptomele specifice unui accident vascular cerebral. Astfel, sase femei cu varste intre 70 si 79 de ani si cinci pacienti intre 42 si 67 de ani au sunat la 112, insa, la sosirea ambulantei, s-au razgandit. Desi initial au refuzat sa ajunga la spital, atunci cand au vazut ca le este in continuare rau, au sunat din nou la 112, solicitand sa fie dusi la spital.
sursa: ziaruldeiasi.ro
- Published in Local
Spital din Iași, asaltat de un grup de agresori. Treisprezece mașini au intrat în forță în curtea spitalului
La sfârşitul săptămânii, trecute la Spitalul Hîrlău s-a desfășurat o scenă scadaloasă. Mai multe cadre medicale au fost agresate de un grup de persoane de etnie rromă. Motivul supărării acestora ar fi fost faptul că spitalul nu le-a pus la dispoziţie un elicopter de transport pentru un copil accidentat grav. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru dispersarea grupului de agresori. Din păcate, medicii admit că astfel de incidente au devenit o obişnuinţă.
Joi seara, aproapre de incinta secţiei de pediatrie a Spitalului Hârlău, cadrele medicale şi pacienţii au fost oripilaţi de o scenă creată de un grup de persoane de etnie rromă, care au agresat medicul de gardă şi au adus injurii tuturor celor care au stat în calea lor.
Citește și Marele premiu la Loto 6/49, în valoare de peste 1 milion de euro, a fost câștigat la Iași
Unul din angajaţii spitalului povesteşte în amănunt cele trăite de către medici şi pacienţii internaţi, la scurt timp după ce curtea spitalului a fost luată cu asalt de mai multe maşini pline cu rromi. „Treisprezece mașini au intrat în forță în curtea spitalului. Una din ele era un soi de microbuz de culoare roșie-portocalie. Din ele s-au revărsat căldărarii. Au ocupat casa scărilor de la pediatrie, holurile și camera de gardă. Toți urlau, voiau elicopter. Aduseseră un copil de doi ani, cu traumatism cranian. Căzuse cu capul de trepte acasă şi făcea convulsii. Era în stare gravă iar negocierea cu neurochirurgia din Iași a durat câteva minute. Nu înțelegeam aproape nimic. Căldărarii ocupaseră tot spațiul din jur. Ca să faci câțiva pași, trebuia să treci printre trupuri și guri. Acești oameni urau și urlau pe toată lumea”, a declarat Cristian Stoica, cadru medical al spitalului.
Medicii simt că se supun unui risc prea mare atunci când sunt de gardă
„[…]Când încep o gardă, nu știu niciodată cum se va termina și dacă o voi termina. După o noapte cu astfel de incidente și altele de acest gen, recuperez greu. Sunt pe punctul să-i las baltă și să mă apuc de altceva. Din cauza asta pleacă medicii din România, nu pentru că sunt prost plătiți, ci pentru că sunt umiliți”, a punctat medicul de gardă.
Citește continuarea pe ziarulevenimentul.ro
- Published in Local