O tanara de 28 de ani a murit, dupa ce in urma cu 8 luni a luat o bacterie de la maternitatea Cuza-Voda din Iasi
Bacteriile din spitalele romanesti au mai facut o victima
In urma cu 8 luni, o femeie de 28 de ani a mers la maternitatea Cuza-Voda din Iasi pentru a naste.
Pe durata zilelor petrecute in unitatea spitaliceasca, acesta a luat o bacterie care i-a adus in cele din urma sfarsitul.
Dupa ce a iesit din spital, tanara ieseanca a sesizat ca nu se simte prea bine, drept pentru care a apelat la ajutorul medicilor.
Acestia i-au pus un diagnostic si i-au prescris un tratament pe care sa il urmeze
Din pacate, starea femeii se inrautatea pe zi ce trece si aceasta a ales sa ceara ajutor in alta parte.
A ajuns la Targu-Mures, unde a fost internata, iar medicii de acolo i-au administrat alt tratament.
Intre timp pacienta a fost supusa si unei transfuzii de sange care i-a inrautatit si mai mult starea.
Dupa cateva zile, a intrat in coma, iar din cauza complicațiilor suferite, nu s-a mai putut face nimic pentru a o salva, un cheag de sange ajuns la creier i-a fost fatal.
O durere fara margini pentru parintii tinerei, pentru rude, dar mai ales pentru sotul acesteia si pentru ingerasul de numai 8 luni care nu a mai apucat sa ii spuna „mama”, celei care i-a dat viata.
Oare cati oameni trebuie sa se mai jertfeasca pentru ca sa se ia o masura in ceea ce privește igiena si masurile de siguranta la infectiile nosocomiale care devin o cauza tot mai des intalnita in randul deceselor?
In anul 2016, potrivit DSP, cea mai mare incidenta a infectiilor nosocomiale a fost raportata dupa primele trei luni, la Spitalul „Sfântul Spiridon“, la Spitalul de Neurochirurgie, la Spitalul de Copii „Sfanta Maria“ si la Institutul Regional de Oncologie.
Primul spital a declarat la acea data ca din peste 12.700 de pacienti externati, peste 260 de bolnavi au facut in perioada de internare infectii nosocomiale.
Locurile 2 şi 3
Daca la Spitalul „Sfantul Spiridon“ incidenta infectiilor nosocomiale era de 2,09%, la următorul spital aflat în acest „top“ negativ, cel de Neurochirurgie din Tatarasi, incidenta infectiilor nosocomiale era de 1,11%. Pe pozita a treia s-a situat Spitalul de Copii, care a declarat la data respectiva ca din peste 7.600 de pacienti externati, aproape 80 de copii au fost identificati cu infectie nosocomială (1,05%).
Vorbim despre spitale in care oamenii vin sa isi prelungeasca viata, nu sa plece acasa in patru scanduri.
Sistemul sanitar din Romania este deficitar, iar nimeni de la conducere nu ia nicio masura.
- Published in Altele