Revoltator! Un caine a atacat o fetita in zona Fundatie
Un incident grav s-a intamplat aseara in zona Fundatie din Iasi. O fetita a fost muscata de ghiozdan, alegandu-se cu o sperietura groaznica.
Un domn, aflat in trecere, a sarit in ajutorul fetitei si a reusit sa o salveze. Acelasi domn a sunat si la politie. La scurt timp dupa incident si-a facut aparitia si proprietarul cainelui care a recunoscut ca este al lui si ca acesta poate rupe lantul si iesi din curte, semn ca nu ar fi primul incident de acest gen.
Citeste si: O noua autostrada in Romania. Iasi – Bucuresti
La fata locului au intervenit jandarmii care i-au dat o amenda proprietarului cainelui.
Cazul a stârnit îngrijorare printre părinţii care au copii ce merg adesea singuri prin oraş.
Sursa: bzi.ro
- Published in Local
Familia ei a REFUZAT sa o trateze. Care este acum stare de sanatate a fetitei de 8 ani din Iasi
Petronela, fetiţa ai cărei părinţi au fost obligaţi de instanţă să accepte tratamentul pentru cancer, va fi ascultată de acum încolo în toate deciziile care o privesc. Părinţii ei, însă, nu vor fi acuzaţi de neglijenţa minorului, a anunţat DGASPC Iaşi.
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au anunţat, marţi, că fetiţa de nouă ani din judeţul Iaşi, bolnavă de cancer la rinichi şi metastaze pulmonare, va participa la luarea deciziilor în ceea ce priveşte tratamentul pe care îl va face în continuare.
„Copilul are şi el drepturi, inclusiv dreptul de participare şi exprimare a opiniei în toate deciziile care-l privesc, iar acest copil trebuie şi el ascultat. Având în vedere experienţele multiple prin care a trecut până la această vârstă are acel grad de maturitate care impune ascultarea opiniei lui”, se arată în comunicatul DGASPC.
Fetiţa a ajuns la spital în noiembrie 2017, după mai bine de cinci luni de când nu a mai fost văzută de un medic şi nu a mai făcut tratament, iar părinţii au fost obligaţi de instanţă, la solicitarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, să îi acorde asistenţa medicală de care are nevoie.
Deşi reprezentanţii instituţiei au fost nevoiţi să îi oblige pe părinţi să accepte tratamentul Petronelei, au stabilit că aceştia nu vor fi acuzaţi de neglijenţă şi că nu se impune scoaterea fetiţei din mediul familiar.
„Părinţii, deşi limitaţi ca educaţie, nu pot fi acuzaţi de neglijarea nevoilor copilului. Au colaborat şi s-au implicat în asigurarea tratamentului şi îngrijirii copilului încă de la debutul bolii iar acum, deşi refuză chimioterapia de linie 3, colaborează cu medicul de familie şi asigură tratatmentul medicamentos al copilului. Nu se impune scoaterea copilului din mediul familiar, având în vedere că starea psiho-emoţională a fetiţei este influenţată pozitiv de petrecerea timpului împreună”, se mai arată în comunicat.
DGASPC Iaşi a anunţat totodată că va interveni cu servicii de consiliere, atât pentru părinţi, cât şi pentru fetiţă, pentru ca în momentul în care copilul va da semne de agravare a bolii părinţii să se adreseze spitalului de copii din Iaşi.
Petronela a fost diagnosticată cu cancer la rinichi şi are metastaze pulmonare. În ultimii ani a fost operată de mai multe ori şi, deşi era programată pentru consult şi internare la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi în vara acestui an, părinţii au refuzat tratamentul. Aceştia au susţinut că nu mai au încredere în doctori şi nu doresc ca fiica lor să mai primească asistenţă medicală. Ultima dată când a fost consultată de medicii oncologi a fost în luna iulie, înainte de a fi transferată la Timişoara în data de 12 decembrie.
sursa: RomaniaTV
- Published in Local
Institutiile statului incearca sa „miste“ in cazul fetitei din comuna Raducaneni, cazul a ajuns si in atentia Politiei
Institutiile statului incearca sa „miste“ in cazul Nedelcu. Protectia Copilului a obtinut un acord scris de la Maria Nedelcu, mama Biancai Nedelcu, potrivit caruia va merge cu fetita de opt ani, diagnosticata cu cancer renal in stadiu avansat, la Spitalul de Copii „Louis Turcanu“ din Timisoara. „Acordul“ este o reusita doar pe jumatate pentru ca, daca oncologii au recomandat spitalul in vederea realizarii unui transplant de celule stem, mama copilei a acceptat sa mearga doar pentru evaluare.
Maria Nedelcu le-a precizat reprezentantilor Primariei Raducaneni ca este de acord sa mearga la Timisoara numai pentru consultatii si investigatii medicale. Femeia le-a spus reprezentantilor comunei ca nu este de acord cu nicio procedura medicala care sa implice vreo incizie. In caz contrar, Maria Nedelcu i-a amenintat ca „nu stie ce face“.
„Am mers la familia Nedelcu si am reusit sa obtinem de la mama un acord sa mearga la Spitalul din Timisoara. Acordul vine insa cu mai multe precizari: in primul rand, merge acolo doar pentru consultatii, nicidecum pentru operatie. In niciun caz nu accepta sa i se faca fetei o operatie, nici macar o biopsie. Tot clar spune ca nu cumva copila sa fie operata fara stirea ei. In al doilea rand, cere sa-i asiguram transportul pentru ea, fetita, sot si pentru baiatul lor pana la Timisoara, dar nu cu trenul sau autocarul, ci cu o masina privata. Motivul ar fi ca ce face ea daca pe tren i se face rau fetei“, a explicat Luminita Lupu, asistent social in comuna Raducaneni.
Cu toate ca „acordul“ pare obtinut in termeni destul de restrictivi, asistentul social a precizat ca este un pas care nu trebuie neglijat in managementul cazului. Asistentul social a subliniat ca Bianca este foarte apropiata de mama si fratele sau, astfel ca o posibila despartire de ei i-ar putea dauna.
„Din punctul meu de vedere, o separare intre copila, mama sa si fratele sau, este o condamnare pentru Bianca. Fetita este foarte atasata de cei doi, si o astfel de despartire ar insemna un abuz emotional. Va exemplific prin faptul ca, dupa ultima prezentare de la Bucuresti de saptamana trecuta, mama si fata erau pregatite sa plece la Timisoara, dar nu au mai mers cand au aflat ca fratele copilei, care se afla cu ele, trebuie sa revina la Iasi si sa nu le insoteasca. In acel moment, fata a intrat in convulsii pentru ca s-a speriat cand a vazut ca fratele ei pleaca“, a adaugat Luminita Lupu.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi cauta acum o solutie pentru sprijinirea familiei cu transportul catre Timisoara.
„Am obtinut acest acord scris de la mama, iar acum cautam o varianta de ajutor. Speram doar sa nu se razgandeasca intre timp, cum a mai facut in trecut. Tot zilele acestea, reluam discutiile si cu medicii de la Pediatrie sa vedem ce recomanda in acest caz. Pe de alta parte, este bine ca s-a facut un prim pas pentru binele fetei, intrucat orice procedura de preluare a unui minor din familie inseamna timp. Pentru fetita in cauza timpul este important“, a aratat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant al DGASPC.
Potrivit reprezentantilor comunei Raducaneni, cazul Nedelcu a ajuns si in atentia Politiei. Un echipaj a vizitat familia Nedelcu si a verificat starea fetitei, respectiv daca Bianca a fost supusa la abuzuri care pot atrage consecinte penale.
„Fata nu a fost si nu este batuta, a fost hranita la timp, a fost si este iubita de parinti. Va dati seama ca, dupa ce au constatat si politistii asta, nu s-a mai intamplat nimic“, ne-a mai mentionat asistentul social.
Bianca Nedelcu, din satul Bohotin, comuna Raducaneni, acum in varsta de opt ani, a fost diagnosticata cu cancer la rinichi in 2011. Fetita a fost monitorizata in clinica de oncologie de la Spitalul de Copii „Sfanta Maria“ de catre medicul pediatru Antonela Ciobanu. Dupa o serie de proceduri si tratamente pe care copila le-a indrumat conform indicatiilor specialistilor, incepand din vara, pacienta nu a mai fost adusa la spital, asa cum li se recomandase parintilor. Medicii le-au recomandat parintilor o operatie la plamani intrucat investigatiile de specialitate au evidentiat metastaze pulmonare. In plus, specialistii le-au indicat si un transplant cu celule stem, dar parintii refuza categoric cele doua proceduri.
„La ultima evaluare clinico-biologica (n.r. – iulie 2017) si imagistica coroborata cu evaluarea PET-CT s-au decelat recidiva locala in loja renala dreapta si metastaze pulmonare, ceea ce incadreaza cazul in stadiul IV (maxim) de gravitate, cu prognostic extrem de rezervat, chiar daca pacienta ar relua chimioterapia de linie III (de rezerva)“, au punctat reprezentantii Spitalului de Copii „Sfanta Maria“ intr-o instiintare transmisa DGASPC.
sursa: ziaruldeiasi.ro
- Published in Local
La doar 11 ani, o fetita din Iasi a facut un gest demn de toata admiratia pentru cainii din adapostul din Miroslava
Cu toate că are doar 11 ani, o fetita din Iasi a dat dovada altruism si bunatate asa cum mai rar vedem chiar la „oamenii mari”. Dragostea pentru necuvantatoare si sufletul generos au iesit in fata si si-au spus cuvantul!
La aceasta varsta frageda, fata a ales ca fondurilor destinate petrecerii sale aniversare să fie utilizate pentru a cumpăra hrană și medicamente pentru cățelușii din adăpost! Așa cum precizează reprezentații adăpostului din Miroslava în postarea publicată pe pagina de Facebook, inițiativa i-a aparținut în totalitate fetei, iar acest ajutor a fost de mare folos pentru cățelușii aflați în grija acestora.
Citește și Iasul se va infrati cu Sevilla, unul dintre cele mai prospere orase din Spania
La doar 11 ani, o fetiță a ales ca fondurilor destinate petrecerii sale aniversare să fie utilizate pentru a cumpăra…
Posted by TOTO – Prietenul animalelor, Adăpost Câini Miroslava on 8 Noiembrie 2017
Adăpostul din Miroslava este prietenul câinilor din Iasi, fiind motorul mai multor campanii de sterilizare gratuita
În perioada 2-5 noiembrie, în Miroslava, Iasi s-a desfășurat o nouă campanie de sterilizare a animăluțelor cu sau fără stăpân, de care au beneficiat 100 de căței și 40 de pisicuțe.
Sterilizarea este singura soluție viabilă pentru controlul montelor și a gestațiilor și bineînțeles pentru reducerea abandonului, respectiv a animalelor fără stăpân.
- Published in Local
Tata Gheorghe, un străbunic de poveste care îşi creşte strănepoata abandonată
Gabriela avea doi ani când mama sa, nepoata bătrânelului, a abandonat-o în casa acestuia. Acum, fetiţa are 12 ani, este elevă în clasa a VI –a şi se află tot în îngrijirea străbunicului său. Din trei în trei luni, asistenţii sociali de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului fac o vizită la casa bunicului şi se interesează de soarta Gabrielei.
„La ultima vizită la Podu Iloaiei, la tata Gheorghe, totul a fost în ordine. Fetiţa merge la şcoală, are rezultate foarte bune, iar bunicul a început să ridice o nouă cameră la casă, o cameră care să fie doar a copilei. Tata Gheorghe este ajutat de o femeie din sat pe care o plăteşte să vină din când în când să facă curăţenie şi mâncare. După cum le-a spus colegilor mei, fetiţa îşi doreşte acum un telefon şi o tabletă”, a arătat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.
Mama nu a vizitat-o niciodată
Străbunicul le-a mai povestit asistenţilor sociali că mama fetiţei nu s-a interesat niciodată de soarte fetiţei şi nici nu a vizitat vreodată. Gabriela este născută în Franţa, la Lyon, şi are paternitate necunoscută.
Potrivit unor informaţii, mama copilei mai are un copil pe care îl creşte personal, în Franţa. „Mama a fost şi în vara asta în localitate, după cum ne-a spus bunicul, dar nu a trecut să-şi vadă fetiţa. Din punctul nostru de vedere, măsura de protecţie în plasament familial va fi menţinută până când domnul nu se va mai putea ocupa de creşterea minorei”, a mai arătat Bantaş.
„BĂTRÂNUL SE PREOCUPĂ ASIDUU DE ÎNGRIJIREA ŞI EDUCAREA FETEI”
Povestea bunicului Mardare care îşi creşte strănepoata a devenit cunoscută publicului în 2015. Atunci, printr-un comunicat de presă, Protecţia Copilului preciza că bătrânelul se preocupă „asiduu” de creşterea Gabrielei. „De la momentul în care a luat-o în plasament familial pe strănepoata sa, bătrânul se preocupă asiduu de îngrijirea şi educarea fetei, iar copilul are rezultate foarte bune la învăţătură. Bătrânul împreună cu strânepoata sa locuiesc într-o casă cu două camere, hol şi bucătărie, locuinţa având dotările necesare unui trai decent”, au punctat la vremea respectivă reprezentanţii direcţiei ieşene.
sursa: adevarul.ro
- Published in Local