Pentru toți tinerii care au terminat fie facultatea, fie liceul: V-ați permis vreodată să visați mare?
Pentru toți tinerii care au terminat fie facultatea, fie liceul: V-ați permis vreodată să visați mare?
Probabil că o să îmi spuneți că da, dar din cauza banilor, părinților și a altor motive asemănătoare v-ați oprit. Ei bine, acum toate au rezolvare. 10 universități de top din Marea Britanie vin în România și organizează admiteri pe loc, la finalul cărora veți ști clar dacă sunteți admiși sau nu, ce burse vi se oferă, posibilitățile de cazare, sau de a continuă pe viitor în acel domeniu.
Când și unde?
La sediul Edmundo din București, între 13-14 iulie. Unele universități vin și în Iași, dar pentru toți cei care nu pot ajunge la București în perioada menționată, interviurile pot avea loc și pe skype, cu ajutorul unui laptop bun și o conexiune la internet.
Ce criterii sunt nesecare?
Este neapărat să fi luat bacalaureatul. Certificatul de limbă nu este obligatoriu, facultățile echivalând calificatele obținute la proba de la bacalaureat. Ideal ar fi că toți candidații să fi obținut B2 la toate probele, însă și pentru cei care nu au reușit acest lucru se poate da un examen de engleză dat de către facultate. Pentru toate se găsesc soluții, inclusiv și pentru media cu care s-a promovat examenul de bacalaureat, condiția minimă fiind ca media să depășească nota 7.
Ce presupune admiterea pe loc?
Sesiunea de admitere pe loc este organizată sub forma unui interviu cu reprezentantul facultății, timp de 15 minute, iar la final candidatul va ști clar răspunsul. Documentele necesare constau în prezentarea foii matricole și a adeverinței sau a diplomei de bacalaureat (pentru absolvenții de liceu), respectiv a adeverinței de licență ( pentru admiterea la master)și desigur prezentarea cărții de identitate.
NU PUTEȚI APLICĂ PENTRU MAI MULT DE 2 UNIVERSITĂȚI, ADICĂ NU PUTEȚI MERGE LA MAI MULT DE 2 INTERVIURI!
Universităti participante la admiterile cu răspuns pe loc:
Anglia Ruskin University, Birmingham City University, Coventry University, NAVITAS, University of Essex, University of Greenwich, University of Hertfordshire, University of Northampton, University of Suffolk și University of West London Motivele pentru care reprezentanții facultăților revin an de an în România sunt constituite de aportul valoric al minților studenților români la renumele facultăților.
În ceea ce privește finanțarea studiilor, studenții acceptați pot aplică pentru un împrumut guvernamental ce este oferit de către guvernul britanic și va fi rambursat gradual, numai după absolvirea studiilor și numai dacă studentul are un venit destul de mare care să-i permită rambursarea.
Dacă efectuarea studiilor în afară va face cu ochiul, înscrierile pentru aceste interviuri se face prin completarea unui formular de pe pagină EDMUNDO. Pentru alte informații ulterioare puteți trimite mesaj către pagină de facebook EDMUNDO – A world of education, iar un consilier Edmundo vă va stă la dispoziție, serviciile oferite fiind GRATUITE.
- Published in Local
Școală de vară la UAIC pentru elevii care aparțin unor grupuri dezavantajate socio-economic
În perioada 10-24 iulie 2017, Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași organizează Școala de vară „Hai la facultate! Să descoperim împreună vara universitară la Cuza! – VINOlaUAIC!”, dedicată unui număr de 50 elevi din clasele terminale de la liceele cu performanțe scăzute din țară (vezi aici lista liceelor eligibile) și care aparțin unor grupuri dezavantajate socio-economic (venituri scăzute, rezidență în mediul rural etc).
Pe parcursul a două săptămâni, elevii vor participa la diverse activități, cum ar fi: prezentarea ofertei educaționale și a facilităților oferite de UAIC studenților, participarea la cursuri și seminarii, activități de consiliere profesională și orientare în carieră, ateliere de lucru în domenii specifice. De asemenea, elevii vor avea posbilitatea de a participa la activități recreativ – sportive (jocuri de echipă, proiecții de film, concerte folk) sau diverse evenimente culturale, dar și de a descoperi obiectivele turistice ale Iașului în cadrul unor vizite ghidate.
Pentru a participa la această școala de vară, elevii trebuie să completeze până pe data de 7 iulie 2017formularul online de mai jos.
Elevii participanți vor beneficia constant de sprijinul personalului academic, reprezentanților asociațiilor studențești și al studenților voluntari, astfel încât să trăiască o autentică experiență studențească care să-i stimuleze să urmeze studiile universitare.
Școala de vară este organizată în cadrul Schemei de Granturi pentru Universități, finanțată prin Proiectul privind învățământul secundar (ROSE).
Proiectul are ca obiectiv principal îndrumarea școlară și profesională a 200 de elevi de liceu din clasele terminale (8 grupe a câte 25 elevi fiecare) aflați în situații de risc, prin organizarea de programe de vară anuale (în iunie-iulie), în perioada 2017-2019.
Prin organizarea acestui program se urmărește familiarizarea elevilor cu mediul academic și îmbunătățirea procesului de tranziție de la învățământul liceal la cel universitar.
Participarea la această Școală de Vară este gratuită, cazarea, masa și transportul fiind asigurate de organizator. Pentru mai multe informații, puteți trimite un email la adresa radu.robota@uaic.ro
- Published in Cultură