Alexandra are nevoie de ajutorul nostru. Se caută donatori
Alexandra Ioana Conțu, o frumoasă studentă a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, are nevoie de ajutorul nostru pentru a depăși problemele de sănătate cu care se confruntă. În urmă cu câteva luni, Alexandra a fost diagnosticată de către medici cu leucemie limfoblastică acută, aceasta fiind cea mai frecventă formă de leucemie prezentă la copii și tineri, reprezentând aproximativ 80%-85% dintre cazuri. Această afecțiune hematologică severă este determinată de proliferarea necontrolată de celule imature sau limfoblaști în măduva osoasă.
În acest moment, Alexandra este internată la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iași și are nevoie de ajutorul nostru pentru a duce, din nou, o viață normală. Pentru acest lucru, părinții și apropiații Alexandrei caută persoane care sunt dispuse să meargă la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Iași pentru donarea de trombocite. Condiția este ca donatorii să fie de sex masculin, cu vârste între 25 și 35 de ani și să aibă grupa de sânge B lll, RH pozitiv. Totodată, persoanele care vor să doneze trebuie să fie perfect sănătoase. Cei care doresc să o ajute pe Alexandra trebuie să meargă la CRTS Iași, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 21, în apropiere de Spitalul „Sf. Spiridon” .
Alexandra, absolventă a Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni, se pregătea pentru o carieră frumoasă de profesor. Aceasta este studentă a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, la Facultatea de Litere, specializarea română-franceză dar, din cauza bolii de care suferă, a fost nevoită se înghețe anul universitar. Pe data de 17 ianuarie a împlinit vârsta de 22 de ani iar aniversarea și-a petrecut-o pe un pat de spital, la IRO. Cu ajutorul nostru și al medicilor, acest lucru se poate schimba iar Alexandra poate să ducă din nou o viață normală.
Chiar dacă acest diagnostic produce un impact emoțional imens atât pacientului cât și celor din jur, în prezent, medicina modernă beneficiază de mijloace terapeutice prin care această boală poate fi tratată. Cu toate acestea, investigațiile suplimentare și tratamentul sunt foarte importante și, totodată, destul de costisitoare. Familia Alexandrei face reale eforturi financiare pentru a o duce pe aceasta într-o clinică din străinătate. Astfel, pentru a strânge banii necesari pentru investigații și tratament, au fost deschise două conturi de donații la Garanti Bank.
RO92UGBI0000332002748RON (cont in lei)
RO82UGBI0000332005370EUR (cont in euro)
Să dăruim pentru viață: Carolina Geantă are nevoie de ajutorul nostru pentru o șansă la viață
Nu fi indiferent! Pentru unii, Carolina Geantă este doar un nume. Doar un alt copil bolnav, pentru care nu vor face nimic. Vor da pagina în jos şi vor cauta un subiect care îi interesează. Pentru alții, Carolina a însemnat mult și au ajutat-o să meargă la tratament. Acum are nevoie iarăși de ajutorul nostru.
Tu ce alegi? Să treci mai departe fără să reacţionezi la suferinţă acestei familii sau să faci parte, alături de noi, din grupul de oameni cu o inimă mare ce îi vor ajută pe părinţii Carolinei să îi ofere o a doua viaţă?
Nu fi indiferent! Carolina trebuie să strângă banii necesari pentru a ajunge in Belgia până pe data de 13 decembrie 2017.
Donațiile se pot face în conturile
Lei: RO54INGB0000999904623638
Euro: RO88INGB0000999907018053
Swift: INGBROBU
Bic: INGB
PayPal: alex.geanta@yahoo.com
Titular cont: Alexandru Geanta
Carolina este un copil bolnav, care are o şansă la viaţă și părinții, cu ajutorul nostru, au făcut tot ce le stă în putinţă să o ajute. Prin intermendiul Asociației Salvează o Inimă și cu ajutorul multor persoane de pe grupul „Esti din Iasi daca..”, s-au strâns banii necesari pentru aparatele Carolinei (cough assist, bipap, pulsoximetru cu senzor, aspirator chirurgical pentru secreții) și tratamentul facut in Belgia pe 4 septembrie.
Donațiile noastre înseamnă enorm pentru micuţa Carolina, pentru că „puţin cu puţin se face mult”.
Pentru părinţii ei, Carolina este lumea lor toată. În ochii ei începe şi se termină fericirea unor părinţi greu încercaţi de soartă, însă care vor reuşi, alături de o mână de oameni inimoşi, să îi ofere fiicei lor, încă o dată, cel mai de preţ dar: VIAŢA.
ALEXANDRU Geantă, tatăl Carolinei: „Am aflat, din păcate că în urmatoarele 6 luni tratamentul pe care îl primește sub forma de test in Belgia se va aproba, asta înseamnă că nu va mai putea primi tratamentul decât cei care sunt asigurați si lucrează în Beglia. Cu ajutorul companiei la care lucrez, am reușit să mă transfer începând cu 1 ianuarie la sediul din Belgia, deoarece în România nu am avea nicio șansă fără tratament. Sistemul de asigurări de sănătate din Belgia îți permite să beneficiezi de tratament după ce contribui 6 luni, asta înseamnă că urmatoarele 2 injecții trebuie suportate integral de noi (injecție + consultație = aproximativ 1900 euro). Nu mai punem în calcul cheltuielile apărute cu mutarea.
Pe 13 decembrie avem biletele de avion către Belgia.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, progresele ei se produc lent, ne dau speranţa şi încredere că va fi lângă noi să o iubim şi să o preţuim, iar fratele ei va avea alături sora pe care o iubeşte atât de mult. Va rugăm din suflet să o ajutaţi pe Carolina să urmeze tratamentul în continuare, să aibă o şansă la copilărie, la viaţă.”
Oana Geanta, mama Carolinei:
”Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit si ne-au trimis gânduri bune, suport financiar si ne-au încurajat atunci când credeam că suntem la capăt de drum. Carolina a facut progrese motorii importante în decursul acestor luni, efectele ultimei injecții cu Spinraza au aparut, iar noi luptam în continuare ca ea sa aibă acces la tratament la fiecare 4 luni. Răspunsurile de la Guvern, Președinte, Ministrul Sănătății nu sunt încurajatoare, în sensul că România nu va procura foarte curând acest tratament. Suntem nevoiți să plecăm in Belgia. Oameni minunați ne-au ajutat ca soțul să fie relocat cu serviciul. Asigurarea va intra in vigoare după primele 6 luni lucrate, astfel încât urmatoarele 2 injecții le vom suporta integral noi. Dieta Carolinei presupune costuri mari, precum si materialele medicale pe care le folosim zilnic pentru ingrijirea ei.”
Carolina nu poate sa stea in fund sau sa își țină capul. De 2 săptămâni este alimentată artificial (prin sonda nazo gastrică).
Progresele vin totuși cu multă kinetoterapie si cu Injecția în coloană care se face o dată la 4 luni (Spinraza).
Din cauza bolii si lipsei de miscare, Carolina nu poate procesa carnea, dieta ei fiind una vegetariană. Acest lucru implică aportul de proteine dintr-un mix special de la Nestle numit Tolerex. Acesta se poate procura numai din Statele Unite, costul fiind foarte mare (~450 euro / lună – transport inclus). Costurile ingrijirii ei cresc adaugand: seringi 20 ml (~100 pe luna) seringi de 10 ml (100 pe luna), ser fiziologic, vitamine, minerale (NanoVm – 350 lei cutia), uleiuri speciale.
Detalii despre boala Carolinei:
S-a născut pe 27 aprilie 2016, cu o greutate normală de 3800 de grame, la 39 de săptămâni şi cu o evoluţie favorabilă post partum. La doar 3 luni, părinţii au simţit că ceva nu e în regulă cu prinţesA lor şi i-au făcut investigaţii la neurologie, cardiologie şi teste genetice. A început şedinţele de kinetoterapie, iar toate testele indicau hiptonie.
La vârsta de 8 luni, Carolina a primit rezultatul testelor genetice, iar diagnosticul de Amiotrofie musculară spinal Tip 1 (Werdnig- Hoffman) a fost confirmat. De atunci, a început o lupta crâncenă pentru stoparea bolii, pentru aflarea de răspunsuri şi soluţii. Această boală genetică rară este cauza nr. 1 la moarte infantilă, cei mai mulţi copii afectaţi decedează până la vârstă de 18 luni. Neuronii motorii din măduva spinării se deteriorează iar muşchii se atrofiază, fiind afectate toate funcţiile vitale.
Carolina nu îşi poate susţine capul, musculatura este hipotonică, are tulburări de înghiţire, iar tusea este ineficientă. Afectarea musculaturii duce la deformări ale scheletului, precum înfundarea sternului, scolioză şi cifoscolioză. Intelectul nu este afectat, este un copil vesel, iubitor, rosteşte „mama”, imită sunetele animalelor şi îşi adoră fratele mai mare, Victor.
Deşi a trecut prin două pneumonii severe, a pierdut mult în greutate (are 7 kg la 1 an şi 3 luni), Carolina lupta să trăiască şi ne învaţă să fim puternici, să nu renunţăm, să credem că într-o zi va fi bine.
În 2016 a fost aprobat primul tratament pentru această boală, în SUA, numit Spinraza. Cu ajutorul familiei, prietenilor, cunoştinţelor, am reuşit să o ducem pe Carolina în Franţa, la Hospitaux Universitaires Paris Armand Trousseau, spital care are autorizaţie de utilizare a acestui medicament. A primit 4 injecţii, urmând să primească o injecţie intratecala la fiecare 4 luni pentru tot restul vieţii. A 5-a a fost făcută cu ajutorul donațiilor în septembrie în Belgia.
Nu fi indiferent! Carolina trebuie să strângă banii necesari pentru a ajunge in Belgia până pe data de 13 decembrie 2017.
Donațiile se pot face în conturile:
Lei: RO54INGB0000999904623638
Euro: RO88INGB0000999907018053
Swift: INGBROBU
Bic: INGB
PayPal: alex.geanta@yahoo.com
Titular cont: Alexandru Geanta
- Published in Social
Anul acesta, pregateste un cadou in plus!
Liana Grigoras și Mihaela Moisa sunt alături de copii și familii defavorizate deja de 7 ani. Prima acțiune caritabilă întreprindă de ele a avut loc în decembrie 2010, iar de atunci vin, cu fiecare ocazie, în ajutorul celor cărora viața și soarta le-au dat mai puțin. Anul acesta, mesajul transmis de ele ne îndeamnă să întindem o mână de ajutor în spiritul Crăciunului:
„Suntem deja in noiembrie si ne gandim la cadouri pentru cei dragi, familie si prieteni. Ne planificam resursele si ne gandim cum sa-i bucuram in acest an. Noi va propunem ca pe lista de cadouri sa treceti un cadou in plus.
Ce sa contina acest cadou? Alimente neperisabile (ulei, zahar, orez, faina etc.), dulciuri (pentru ca Sarbatorile sunt si despre momente dulci) si ornamente de Craciun (pentru a duce lumina in casele oamenilor cu mai putine posibilitati materiale).
Spre deosebire de actiunile din anii trecuti, anul acesta ne propunem sa daruim familiilor sarace, care isi cresc copiii cu demnitate si in curatenie, dar care au nevoie de un pic de sprijin, de ajutor.
Cum vom identifica aceste familii? Prin oamenii de langa noi, asa cum am facut si in alte actiuni, in Iasi, in Neamt si pe oriunde vom identifica nevoia. Ne propunem sa ajungem la un numar de 15 familii, dar totul depinde de cati oameni de bine vom strange in echipa.
Cum puteti ajuta? Donand produse (din cele specificare mai sus) sau donand bani din care noi vom cumpara cele necesare.
Pentru donatiile in produse, in Bucuresti, Neamt si Iasi stabilim impreuna un loc si o data si ne intalnim; pentru alte locatii gasim solutii. Pentru donatiile in bani, vom furniza un cont.
Pana cand puteti pregati un cadou in plus? Ne dorim sa oferim darurile in preajma Craciunului, asa ca puteti dona pana pe 15 decembrie, pentru a avea timp sa ne organizam, sa facem cumparaturile, sa impachetam cadourile si sa le oferim cu drag.
[…]
La fel ca și în anii trecuți:
– această acțiune are caracter personal, fiind inițiată de 2 persoane fizice și având ca singur scop ajutarea oamenilor care au nevoie de un pic de sprijin.
– numărul de familii pe care le vom bucura depinde de ce reușim să adunăm de la oamenii din jur.
– pentru alte tipuri de donatii (haine, incaltaminte, carti etc.) povestim punctual si gasim solutii.
– vom furniza dovezi ale utilizării banilor și produselor în scopul în care au fost colectati.
Va multumim ca ne sunteti aproape si ca ne intrebati mereu cand mai facem actiuni, caci astfel ne motivati sa continuam si sa fim perseverente.”
Pentru mai multe detalii și date de contact ale organizatoarelor, accesați evenimentul publicat pe Facebook – Anul acesta pregătește un cadou în plus!
Acțiunile întreprinse în anii trecuți:
https://www.facebook.com/
Ce putem face impreuna de Sarbatori?! – decembrie 2010
https://www.facebook.com/
Cum putem aduce impreuna o raza de primavara?! – februarie 2012
https://www.facebook.com/
Să dăruim Crăciunul celor înțelepți! – noiembrie 2012
https://www.facebook.com/
O ciocolata, 2 portocale si o pereche de manusi – decembrie 2013
https://www.facebook.com/
Sport pentru suflet – hai in echipa sa facem miscare adunand daruri! – aprilie 2014
https://www.facebook.com/
Anii trec, fericirea copilăriei rămâne – decembrie 2014
https://www.facebook.com/
Ghiozdanul fara nume – iulie 2015
https://www.facebook.com/
Lista celor 110 dorințe – decembrie 2015
- Published in Social