Aeronavele decoleaza cu intarziere de cateva ore de pe Aeroportul Iasi
Până la ora 9.30 decolase doar cursa Tarom spre București și se pregătea de plecare cursa Wizz Air spre Londra, ambele cu o întârziere de aproximativ trei ore.
La sosiri, întârzierile sunt mai mici, de sub o oră. De exemplu zborul de la Otopeni care trebuia să se încheie la Iași la ora 9.05 încă nu ajunsese la ora 9.30.
Citeste si: Amenzi usturatoare pentru iesenii care nu isi curata zapada
Angajații Aeroportului fac toate eforturile pentru reintrarea în normal, ne-a relatat purtătorul de cuvânt al aerogării.
Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Iaşi, Elena Troia, a declarat că, în prezent, se zboară în condiţii normale, dar cu întârzieri din cauza operaţiunilor de degivrare a aeronavelor de care se ocupă firma de handling, angajată de companii.
„Sunt întârzieri de la 2.30 la 4 ore. Pista este curată, perfect operaţională pentru că utilajele de deszăpezire lucrează în permanenţă. Curăţarea platformei durează puţin mai mult câtă vreme sunt la sol aeronavele. Dar nu zăpada este problema, pentru că nu ninge, este vizibilitate bună, ci degivrarea completă a aeronavelor afectează, pe moment, zborurile. Utilajele au lucrat la foc continuu toată noaptea când a nins abundent”, a precizat Elena Troia.
Sursa: ziaruldeiasi.ro
- Published in Local
Proiect unic in ROMÂNIA! Deszăpezire în plină caniculă
Proiect unic in ROMÂNIA! Deszăpezire în plină caniculă
Municipalitatea ieșeană a demarat proiectul privind construirea mai multor platforme de topire a zăpezii în municipiu. Demersul, inițiat de către primarul Mihai Chirica, este primul de acest gen în România și este necesar, întrucât descongestionarea arterelor de circulație și asigurarea unor condiții normale de desfășurare a traficului rutier în municipiu pe timp de iarnă sunt condiționate de evacuarea depozitelor de zăpada rezultate în urma degajării acestora de pe tramă stradala.
În plus, transportul rutier al zăpezii, inclusiv operațiile de încărcare și depozitare, reprezintă un efort financiar important, care grevează consistent bugetul local.
„Am demarat procedura pentru proiectarea platformelor de topire a zăpezii. Sunt prevăzute trei amplasamente, cu suprafețe între 1.000 și 1.500 de metri pătrați. Proiectul va dura cel puțin două luni, după care vom începe proiectarea la nivel de detalii de execuție și execuția propriu-zisă. Sumă totală necesară este de circa 50.000 de lei. Intenționam să le instalăm în Galata, Nicolina și Tătărași, spre capetele de cartier. Astfel, vom scurtă și distanțele de transport, economisim combustibil și ajutăm la ecologizarea orașului, pentru că nu mai deversăm diverse substanțe în Bahlui„, a declarat primarul Mihai Chirica.
35 tone la un transport
Fiecare platformă va fi dimensionată să reziste unei încărcări de trafic de 35 tone/vehicul. Platformă se va realiză într-o cuvă de beton armat, izolată și încălzită. Zăpada și gheață care se vor topi vor fi preluate într-un element de rigolă și descărcate, după filtrare, în rețeaua publică de canalizare. Cuvă va fi prevăzută cu filtru pentru grăsimi și decantor pentru particule solide, la final ea putând fi spălată. Uleiurile decantate pot fi recuperate, astfel pânză freatica nu va fi infestată. Rezidurile solide vor fi transportate.
- Published in Local