A fost implicată într-un accident grav, însă atenția la un detaliu i-a salvat copiii de la moarte!
Postarea unei mame din Statele Unite, căreia aceasta i-a atașat o poză cu mașina distrusă și cu două scaune de copii pentru mașină perfect intacte le amintește părinților de pretutindeni importanței instalării și utilizării corespunzătoare a scaunelor auto.
Jenna Casado Rabberman a postat fotografia pe Facebook marți (26/09/2017) și a fost deja distribuită de aproape 100.000 de ori.
Iată postarea integrală:
„Nu sunt genul de persoană care să posteze lucruri prea <<grele>> sau personale pe Facebook dar, oameni buni… ACESTA este motivul pentru care trebuie să acorzi atenție felului în care asiguri scaunele speciale pentru copii în mașină DE FIECARE DATĂ. Chiar și atunci când țipă deoarece centurile sunt prea strâmte. Chiar și atunci când se plâng din cauza prinderii din dreptul pieptului sau din cauza faptului că privesc în spate. Ne-am oprit pentru a cumpăra lapte în drumul nostru de la grădiniță către casă. Eram la doar câteva minute distanță de casă. Un alt conducător auto a accelerat pe culoarea roșie a semaforului și s-a izbit în noi. Niciodată nu crezi că ți se va întâmpla ție. Băieții mei au scăpat fără nici măcar o zgârietură, însă paramedicii mi-au spus că ar fi putut fi foarte diferit dacă refuzam să mai poposim 2 minute pentru a verifica dacă scaunele sunt asigurate corect. Eu voi fi în regulă, copiii sunt în regulă, orice altceva poate fi înlocuit. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am fost în siguranță datorită Lui (alături de Honda, Graco și Chicco – n.r. marca mașinii și mărcile scaunelor pentru mașină pentru copii).
Editat pentru a adăuga:
Primesc foarte multe mesaje private care mă întreabă despre aceste lucruri, așa că vreau să adaug aceste informații.
Cel mai mic copil al meu are 6 săptămâni, iar cel mai în vârstă are aproape 3 ani. Ambele scaune erau montate cu spatele la sensul de mers.
[…]
ȘI DA, VOI ÎNLOCUI SCAUNELE.
Nu mă așteptam ca această postare să fie văzută de atât de mulți oameni! Eu chiar postasem pentru familie și prieteni, dar speranța este că povestea va salva o viață, prin faptul că va face și pe altcineva să se gândească de 2 ori la asigurarea scaunelor copiilor în mașină[…]”
sursa: abcnews.go.com
- Published in Extern
Programul de vaccinare pentru cei mici care ar fi trebuit să fie demarat luna aceasta este pus în așteptare. De ce?
Este vorba despre programul de vaccinare pneumococică
Acesta ar fi trebuit să înceapă luna aceasta. De fapt, vaccinul nu a ajuns încă la Iaşi şi, cel mai probabil, nici nu va ajunge prea curând în cabinetele medicilor de familie. Cei mici sunt supuși astfel la anumite riscuri, în cazul în care nu sunt vaccinați.
Teoretic, vaccinul pneumococic urma să fie introdus în Programul Naţional de Vaccinare, urmând ca din luna septembrie să fie administrat gratuit. Acesta nu a ajuns însă şi nici nu va ajunge prea curând în cabinetele medicilor de familie.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) au anunţat printr-un comunicat de presă la jumătatea lunii august că procedura de achiziţie a vaccinului a fost finalizată, iar din septembrie va începe campania de vaccinare. Urmează astfel să fie distribuite 477.000 de doze, fiind acoperit necesarul atât pentru campania de imunizare din acest an, cât şi pentru primele luni din 2018, însă calendarul distribuirii nu va fi întocmai cel preconizat inițial.
Direcţia de Sănătate Publică nu a oferit niciun răspuns medicilor de familie ieșeni, iar din discuţiile purtate cu reprezentanţii firmei producătoare, reiese că acesta va fi disponibil cel mai devreme la sfârşitul lunii octombrie, însă mai sigur în cursul lunii noiembrie.
Despre vaccinul pneumococic
Boli cum ar fi otitele, pneumoniile, meningitele pot fi prevenite prin administrarea vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valenţe. Acesta urmează să fie administrat copiilor la 2, 4 şi 11 luni.
„Este un vaccin foarte bun, pentru că aproximativ 85% dintre îmbolnăvirile respiratorii, în primul rând otitele, meningitele, pneumoniile sunt date de acest pneumococ. De ani de zile noi vaccinăm, părinţii au făcut eforturi şi l-au cumpărat, în medie o doză costă 250 de lei. Acum se introduce în schema care este valabilă în toată Europa, vor fi tot trei doze, fiind un vaccin foarte răspândit. A fost trecut în lista de vaccinări obligatorii încă de acum trei ani, în limita fondurilor, care însă nu existau“, a precizat dr. Maria Daniil, medic de familie ieşean.
sursa: ziaruldeiasi.ro
- Published in Sănătate
TEORIE BULVERSANTĂ! Obiecte zburătoare deasupra orașului IAȘI? Motivele zgomotelor care se aud in ultimele luni
Obiecte zburătoare deasupra orașului IAȘI? Motivele zgomotelor care se aud in ultimele luni
Un fost inginer al unui combinat din Iaşi susţine că din 1994 încoace, de când a fost vizitat prima oară de extratereştri, de atunci se află într-un permanent contact cu entităţi din alte galaxii. Întâlnirile se produc spre afinţit în anumite zone din oraş.
Omul se laudă chiar cu o invenţie brevetată la OSIM privind „propulsia antigravitaţională sau energia ce acţionează asupra unui obiect lipsit de greutate”.
Undeva în cartierul Nicolina îşi duce bătrâneţea ieşeanul Constache Anton. La 68 de ani ar trebui să se bucure de o pensie liniştită, dacă entităţi extraterestre nu i-ar da târcoale.
„Eu când am avut prima întâlnire a fost cam prin 94-95, dar eram în vizorul lor mai de demult. Eu i-am văzut şi am şi stat de vorbă. Sunt două entităţi. Este o entitate cu înălţimea până la brâul meu, şi o altă entitate, cum suntem noi aşa, nişte bărbaţi foarte simpatici. Primul extraterestru mi s-a prezentat prin 94. „Hai, Antoane până la deal!”, mi-a spus.
„Cei care se ocupă cu extratereştii şi fenomenele extrasenzoriale ar trebui să stea în urma mea la o distanţă considerabilă”, ne-a spus Anton Costache.
Ieşenul susţine că, peste întâlnirile cu extratereştii, a avut şansa de a intra de două ori „în carlinga lor”, respectiv într-un obiect zburător.
Prima experienţă extraterestră
Omul ne-a prezentat chiar şi un calendar al întâlnirilor extraterestre, cu anul, luna, ziua şi ora la care s-au produs aceste întâlniri.
„Eu am avut o primă secvenţă (n.r. întâlnire) cu ei aici, pe Ioan Berindei (n.r. strada din cartierul Nicolina), într-o noapte. Erau deasupra la nişte salcâmi şi mă urmăreau. Sunt şi lucruri despre care nu pot vorbi pentru că nu vreau să-i deranjez.
Problemele merg foarte departe. Ei te coordonează din toate punctele de vedere. Eu nu mă puteam ţine pe picioare că mă spijinea el (n.r. extraterestrul) când am intrat prima oară în navă. Când am intrat, atât a spus :”El este!”. Ce este înauntru este fabulos. Am ajuns în faţa unui obiect şi au început să-mi pună întrebări.
După chestionar am mers într-o altă încăpere în care era o masă în formă de I iar în capul mesei erau doi extratereşti si trei Dalai Lama care m-au abordat”, ne-a relatat ieşeanul una din primele experienţe avute.
Potrivit acestuia, energia folosită de extratereşti face obiectul unui studiu cercetat la Centrul de Hadron de la Geneva. Mai mult, omul spune că în anul 2008 a înregistrat la OSIM o invenţie bazată pe „principiul propulsiei antigravitaţionale sau energia ce acţionează asupra unui obiect lipsit de greutate”.
Ieşeanul susţine că ideile proiectului respectiv i-au fost date extratereştri, care l-au contactat şi l-au dus la bordul uneia dintre navele lor.
Fiul de ţăran din coasta mănăstirii
A doua incursiune în interiorul unei nave a fost în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2011.
“M-am trezit în interiorul OZN-ului iar cineva mă palpa şi plimba pe mine un obiect necunoscut. Unul dintre ocupanţi a început să îmi pună întrebări în limba română. Cei cu care am vorbit au fost foarte civilizaţi”, povesteşte Anton.
Ieşeanul nostru cosmic s-a născut în anul 1951 în satul Hadâmbu, unde se află celebra mănăstire, într-o familie de ţărani cu 11 copii. La sinceritatea ţăranului român a apelat şi subiectul nostru care, sub semnul crucii, s-a jurat că tot ce ne-a relatat este purul adevăr pe care ar fi în stare să-l declare şi în faţa unui aparat plograf.
Primele apariţii de OZN-uri în spaţiul mioritic
România a fost vizitată, de-a lungul timpului, de mai multe OZN-uri, iar martorii susţin cu convingere că o parte dintre aceste apariţii s-ar fi sfârşit cu răpiri. Ceea ce nu este şi cazul ieşeanului nostru care se pare că a căzut cu tronc extratereştrilor. În lume au fost semnalate mii de răpiri de oameni şi animale de către fiinţe extraterestre.
Unele victime au reapărut după un anumit timp, cu psihicul puternic afectat, iar o parte dintre animale au fost găsite fără anumite organe interne. Urmele operaţiilor la care au fost supuse fiind surprinzătoare prin acurateţea execuţiei şi greu de realizat cu tehnica terestră actuală.
O apariţie bizară a unui obiect strălucitor, în septembrie 1972, în apropierea satului prahovean Valea Plopului, care a lăsat urme într-un lan de porumb. Prima aterizare a unui OZN, atestată şi expertizată cât de cât ştiinţific, în România.
Sursa: agorapress.ro
- Published in Local
Copiilor le era frică de mama lor. Abia când au crescut, una din fete i-a spus de ce
În copilărie nu observi cât de multe face mama pentru tine. Abia când crești și ai, la rândul tău, copii îți dai seama că multe din lucrurile care nu îți făceau plăcere erau de fapt pentru binele tău.
Este și cazul unei femei care a crescut într-o familie numeroasă și a crezut mult timp că are cea mai rea mamă din lume. Iată mărturisirea ei.
”Am avut cea mai rea mamă din lume. Când alți copii primeau dulciuri la micul dejun, noi primeam ouă ochiuri și pâine prăjită. La școală, când ceilalți copii mâncau dulciuri și beau sucuri, eu trebuia să mănâncă un senviș primit de acasă. Vă dați seama că nu îmi plăcea deloc. Consolarea mea a fost că nu eram singură. Sora mea și cei doi frați aveau aceeași mamă îngrozitoare.
Când ieșeam afară la joacă, trebuia să spunem exact la ce oră ne întoarcem. Nu aveam voie să întârziem. Ne obliga să purtăm haine curate în fiecare zi. Alți copii purtau aceleași haine zile la rând și râdeau de noi pentru că aveam cămășile apretate.
Dar asta nu e tot! Mama noastră era foarte strictă cu disciplina. Chiar dacă ne culcam după ora 21:00, tot trebuia să ne trezim dimineața la ora 8:00. Ne punea să spălăm vase, să schimbăm lenjeriile, să ne pregătim mâncarea și alte lucruri grele.
Mama ne obliga să spunem adevărul și numai adevărul. Alți părinți îți învoiau copiii de la școală pentru te miri ce. Noi trebuia să ne ducem în fiecare zi și să luăm numai note mari.
Suntem patru frați. Doi dintre noi au terminat facultatea, ceilalți doi sunt la facultate. Niciunul dintre noi nu a luat măcar o amendă în viața lui. Nici alte feluri de probleme nu am avut vreodată.
Acum e rândul meu să-mi educ copilul. Iar când îmi spune că sunt rea, mă simt mândră de mine. Totuși, știu că nicio mamă nu este mai ”rea” decât a mea.
Mamă, îți mulțumim pentru tot. Te iubim.”
- Published in National
Copii versus cuplu! Care este CHEIA să le împaci pe amândouă?
Copiii şi viaţa INTIMĂ: de la tabere adverse, la adevărate parteneriate de succes
Copiii şi viaţa intimă sunt două domenii care nu se prea împacă; aş putea spune chiar, că au o relaţie de subordonare în care rolul principal îl primeşte, ghiciti cine?
Intimitatea fără copii e fără dubiu, mai uşoară, în schimb copii fără intimitate nu prea găsim (doar dacă e vorba de o activitate cu multe eprubete şi doctori scumpi care fac regulile jocului).
Aşadar, una din cele mai mari provocări într-un cuplu care contribuie la popularizarea pământului, aducând pe lume încă o viaţă, două sau în cazul celor cărora le place sportul extrem: trei sau mai multe, este îndeosebi menţinerea relaţiei. Aceasta are o cheie importantă care o încuie sauo descuie cu o lejeritate extraordinară: INTIMITATEA.
De la o relatie anosta, la una plina de aventuri!
Dacă ai ajuns într-un punct în care întâlnirile în dormitor au devenit banale, sau ai încercat cam tot ce se putea (puncte de suspensie deoarece limita e greu de definit, în funcţie de individ) trebuie neapărat să încerci cea mai neaşteptată, interesantă şi plină de suspans metodă care da valoare actului propriu-zis de procreere: însăşi rezultatul acesteia. Acele mici creaturi care seamănă izbitor cu amândoi, un fel de cocktail de trăsături, care au ca şi ingredient secret uneori nasul bunicului, urechile stramatusii sau degeţelul mic al soacrei!
Imprevizibilitatea, lipsa oricărei introduceri care costă, nu-i aşa? mult prea mult timp, constuituie sarea şi piperul din relaţie. Atunci când se încearcă „împreunarea” dupa ce micile creature au căpătat o oarecare independenţa, metodele de a o duce la bun sfarsit, se imputineaza. De aici si pana la divort e un drum scurt plin de frustrari si neintelegeri.
Urmatorul nivel in materie de provocari:
Petale de trandafir? Poate, doar dacă s-au luptat copiii cu vre-un buchet sterpelit pe nevăzute din vază, şi astfel au contribuit cu succes la decorul romantic mult râvnit de cele mai romantici firi.
Lumânări? Aceste itemuri ies din discuţie, deoarece sunt prea periculoase şi oricum cine mai ştie prin ce dulap stau înghesuite că să nu le ajungă micii, voinicii.
Ce să ne mai dăm pe după deget,
Sexul de oricare fel e un lux pentru care,
Îţi faci din timp programare!
În faţă acestei provocări, din păcate, mulţi închină steagul şi ajung la trista concluzie că nu se mai împacă, ori mama lor de caractere, e vina lor ca nu se mai potrivesc.
Puţini sunt cei care învaţă din greşeli şi găsesc totuşi puteri nebănuite, de a se reinventa şi de a descoperi în partener şi alte laturi poate, proaspăt dobândite.
Este esential sa nu se piarda nici o ocazie, in spatele fabuloasei „dureri de cap” (care apropo, tocmai asta ii este leacul) ori sa fie invocata oboseala ori cine mai stie ce motiv.
Cert este că de la o zi la alta, depăşind un conflict mic sau ceva mai complex, reimprietenindu-ne si mai ales folosind bagheta fermecată : COMUNICAREA, oricare dintre noi poate face parte din mirificul cuplu trecut de câteva decenii, care-şi declara dragostea într-o plimbare liniştită pe Copou.
Tu, cum le impaci pe amandoua??
- Published in Divertisment