Sat „plutitor” în Clisura Dunării. Unic în Europa!
Clisura Dunării se număra printre cele mai frumoase destinații de vacanță din România. Pentru românii care locuiesc în vestul țării, acest loc reprezintă alternativa perfectă de relaxare deoarece muntele și „marea” par să se întâlnească. Un dezvoltator și-a propus să pună în valoarea acest loc minunat și a construit prima stațiune lacustră din România, un sat „plutitor” în Clisura Dunării. Proiectul a fost finanțat cu fonduri europene și arată spectaculos.
Primul sat lacustru din România este locul perfect pentru turiștii care își doresc să se relaxeze departe de agitația din marile orașe. Cei interesați să își petreacă timpul într-o oază de liniște, se pot caza într-una dintre cele 15 căsuțe suspendate pe piloni deasupra Dunării. Legătura dintre aceste căsuțe cu malul fluviului se face prin intermediul unui ponton lung. Fiecare bungalou din satul plutitor beneficiază de o terasă mare de 16 mp, cu vedere la Dunăre.Din acel loc se poate admira în voie tot defileul. Fiecare căsuță are un dormitor la etaj, o sufragerie și o baie cu cabină de duș.
Complexul se află în comuna Berzasca, în Județul Caraș-Severin. În apropiere, se află Cetatea Drencova, Rezervația Izvorul Bigar, Peștera Zamonita, Cazanele Dunării sau Chipul lui Decebal.
Clisura Dunării mai este cunoscută și sub numele de Cazanele Dunării. Aceasta se întinde de-a lungul fluviului, la granița cu Serbia, în județul Mehedinți. Cei care l-au vizitat spun că pe teritoriul localitaților Eselnita și Dubova intâlnești cele mai spectaculoase priveliști. Accesul catre acest loc de poveste se face pe DN57.
De-a lungul traseului, pâraiele care coboară din munte și se varsă în Dunăre au format golfuri și estuare. Cel mai frumos dintre ele este Golful Mraconia, deasupra căruia „veghează” chipul lui Decebalus Rex, sculptat in stânca. Chipul lui Decebal este cea mai mare statuie săpată într-un versant muntos din Europa și măsoară peste 50 de metri înalțime.
- Published in Altele