Anul acesta, pregateste un cadou in plus!
Liana Grigoras și Mihaela Moisa sunt alături de copii și familii defavorizate deja de 7 ani. Prima acțiune caritabilă întreprindă de ele a avut loc în decembrie 2010, iar de atunci vin, cu fiecare ocazie, în ajutorul celor cărora viața și soarta le-au dat mai puțin. Anul acesta, mesajul transmis de ele ne îndeamnă să întindem o mână de ajutor în spiritul Crăciunului:
„Suntem deja in noiembrie si ne gandim la cadouri pentru cei dragi, familie si prieteni. Ne planificam resursele si ne gandim cum sa-i bucuram in acest an. Noi va propunem ca pe lista de cadouri sa treceti un cadou in plus.
Ce sa contina acest cadou? Alimente neperisabile (ulei, zahar, orez, faina etc.), dulciuri (pentru ca Sarbatorile sunt si despre momente dulci) si ornamente de Craciun (pentru a duce lumina in casele oamenilor cu mai putine posibilitati materiale).
Spre deosebire de actiunile din anii trecuti, anul acesta ne propunem sa daruim familiilor sarace, care isi cresc copiii cu demnitate si in curatenie, dar care au nevoie de un pic de sprijin, de ajutor.
Cum vom identifica aceste familii? Prin oamenii de langa noi, asa cum am facut si in alte actiuni, in Iasi, in Neamt si pe oriunde vom identifica nevoia. Ne propunem sa ajungem la un numar de 15 familii, dar totul depinde de cati oameni de bine vom strange in echipa.
Cum puteti ajuta? Donand produse (din cele specificare mai sus) sau donand bani din care noi vom cumpara cele necesare.
Pentru donatiile in produse, in Bucuresti, Neamt si Iasi stabilim impreuna un loc si o data si ne intalnim; pentru alte locatii gasim solutii. Pentru donatiile in bani, vom furniza un cont.
Pana cand puteti pregati un cadou in plus? Ne dorim sa oferim darurile in preajma Craciunului, asa ca puteti dona pana pe 15 decembrie, pentru a avea timp sa ne organizam, sa facem cumparaturile, sa impachetam cadourile si sa le oferim cu drag.
[…]
La fel ca și în anii trecuți:
– această acțiune are caracter personal, fiind inițiată de 2 persoane fizice și având ca singur scop ajutarea oamenilor care au nevoie de un pic de sprijin.
– numărul de familii pe care le vom bucura depinde de ce reușim să adunăm de la oamenii din jur.
– pentru alte tipuri de donatii (haine, incaltaminte, carti etc.) povestim punctual si gasim solutii.
– vom furniza dovezi ale utilizării banilor și produselor în scopul în care au fost colectati.
Va multumim ca ne sunteti aproape si ca ne intrebati mereu cand mai facem actiuni, caci astfel ne motivati sa continuam si sa fim perseverente.”
Pentru mai multe detalii și date de contact ale organizatoarelor, accesați evenimentul publicat pe Facebook – Anul acesta pregătește un cadou în plus!
Acțiunile întreprinse în anii trecuți:
https://www.facebook.com/
Ce putem face impreuna de Sarbatori?! – decembrie 2010
https://www.facebook.com/
Cum putem aduce impreuna o raza de primavara?! – februarie 2012
https://www.facebook.com/
Să dăruim Crăciunul celor înțelepți! – noiembrie 2012
https://www.facebook.com/
O ciocolata, 2 portocale si o pereche de manusi – decembrie 2013
https://www.facebook.com/
Sport pentru suflet – hai in echipa sa facem miscare adunand daruri! – aprilie 2014
https://www.facebook.com/
Anii trec, fericirea copilăriei rămâne – decembrie 2014
https://www.facebook.com/
Ghiozdanul fara nume – iulie 2015
https://www.facebook.com/
Lista celor 110 dorințe – decembrie 2015
- Published in Social
Recunostinta si speranta: de 3 ani alaturi de copiii de la sectia de Neonatologie a Spitalului „Cuza Voda” Iasi
Campanie de suflet, demarată în urma unei experiențe încărcate cu emoții puternice, „Recunoștință și Speranță” este proiectul pe care Veronica Polak îl coordonează deja de 3 ani.
„Pentru cei care nu ne știu povestea, fetița noastră este Crăciunița noastră care a venit pe lume acum aproape doi ani, chiar în ajun de Crăciun. Bucuria noastra a fost atunci puțin zdruncinată pentru că Matilda s-a grăbit să ne cunoască și nu a fost suficient de puternică să meargă acasă decât după 30 de zile petrecute în Secția de Neonatologie din cadrul Maternității Cuza Vodă din Iaşi. ”
Așa începe povestea care stă în spatele inițiativei Veronicăi. Șederea prelungită în cadrul secției de Neonatologie a Spitalului „Cuza Vodă” Iași a reprezentat pentru tânăra mamă o perioadă plină de emoții și griji, dar și prilejul de a cunoaște cadre medicale dedicate, atente și demne de tot respectul și de apreciere.
„Mergeam acolo zilnic şi petreceam timp cu copilaşii noştri. Am văzut părinţi lăcrimând, părinţi bucuroşi, părinţi plini de speranţe. Este un dar pentru noi toţi, cei care am cunoscut echipa de specialişti de la neonatologie, că există această sectie şi că ai noştri copilaşi sunt în grija lor. Zi de zi am văzut cum aceşti specialişti îşi dau sufletul pentru micii prichindei, fie că au 500 gr., fie că au 2 kg. Ei le sunt în fiecare clipă alături să le ofere ajutor. Ei fac în această perioadă mai mult decât putem face noi, părinţii lor.
Citește și Cum arata „lumea celor saraci” – Caminul social Canta din Iasi, camin al groazei…
„Apreciez munca acestor cadre medicale şi faptul că se poartă cu micii pacienţi ca şi cum ar fi copiii lor”
„Apreciez munca acestor cadre medicale şi faptul că se poartă cu micii pacienţi ca şi cum ar fi copiii lor: îi schimbă, îi hrănesc, le zâmbesc, le vorbesc frumos, le spun pe nume … fac tot ce se poate să se simtă ocrotiţi şi să nu le lipsească nimic. Dincolo de îngrijirea medicală de care fetița noastră a avut nevoie, cei de la secţia de Neonatologie au avut grijă ca ea să poarte hăinuţe curate, să bea lăptic cald şi să fie mereu curăţică. În toată această perioadă, nu am dus la spital nici o hăinuţă, nici un scutec, nici un biberon. Secţia de Neonatologie a asigurat toate aceste nevoi ale Matildei şi ale celorlalţi copilaşi născuţi prematur în aceeaşi perioadă cu fetiţa noastră din resurse proprii, fără să ceară nimic de la noi, părinţii lor.”
În semn de recunoştinţă pentru atenţia şi dragostea acordată fetiței lor, precum şi pentru ajutorul oferit părinţilor, care și-au pus toată speranţa şi încrederea în medicii de acolo, Veronica organizează campania de donații către Secţia de Neonatologie de hăinuţe pentru nou născuţi pe care să le poată folosi pentru copilaşii născuţi prematur care le vor fi pacienţi pe viitor.
„Pentru părinţi este o uşurare să ştie că piticii lor sunt bine îngrijiţi. Am simțit asta în fiecare zi în care am mers la ea şi ne dorim ca toţi părinţii care vor fi nevoiţi să cunoască Secţia de Neonatologie să trăiască acelaşi sentiment.”
Citește și Primul program de screening al cancerului de san va fi demarat la inceputul anului viitor
„Facem un apel către toţi cei care pot contribui cu hăinuţe noi pentru nou născuţi sau cu bănuţi din care să cumpărăm aceste hăinuţe. Din păcate nu putem influenţa soarta copilaşilor născuţi prematur, dar putem contribui la asigurarea condiţiilor necesare pentru ca ei să poată recupera forţa de care au nevoie să meargă mai departe.”
Dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii, vă rugăm înscrieți-vă la evenimentul creat pe Facebook Recunoștință și Speranță III.
În maternitate (secţia de Neonatologie) sunt cam 40 de bebeluși prematuri, numărul lor se menține, căci unii sunt externați, alții se nasc.
Darurile vor fi colectate până în data de 15 decembrie 2017. Vă rugăm să țineţi cont că este vorba de copilaşi născuţi prematur, cu mai puţin de 2,5 kg şi mai mici de 50 cm.
„Mulţumesc celor care cred în mine şi vor să contribuie la această acţiune! Recunoștința noastră se îndreaptă și către voi, iar speranța noastră către micuții care au nevoie de putere în lupta pe care o duc”, încheie Veronica.