Ce trebuie sa facem, cand suntem atacati de caini
Marcel Trif, ieşean care deţine o şcoală de dresaj canin din 1999, a precizat că, în momentul în care ne intersectăm pe stradă cu unul sau mai mulţi câini, cel mai important este să nu fugim. „Ne oprim pe loc pentru că aşa avem mai multe şanse, indiferent de rasa câinelui. Să ştiţi că şi câinele Pechinez poate fi agresiv, chiar dacă la prima vedere nu pare. Revenind la modul în care ne comportăm atunci când suntem înconjuraţi de câini, mai trebuie precizat că, dacă dăm din mâini şi din picioare, dacă alergăm şi ne agităm, câinele atacă pentru că are impresia că pierde prada. Statul pe loc, calm, este cea mai bună strategie“, a explicat Marcel Trif. Potrivit dresorului, în unele cazuri, inclusiv ţipetele victimelor îi pot determina pe câini să devină agresivi.
Citeste si: Lucruri nestiute despre viata lui Mihai Eminescu
„Dacă i-ai văzut şi ţi-e frică, evită să ţipi şi să fugi pentru că, e evident, câinele te ajunge. Stai pe loc, nu sări, pentru că el atunci vine, latră la tine, dar atât. Îmi amintesc de un caz cu un copil atacat într-o căruţă tocmai pentru că cel mic a început să ţipe când a văzut câinele“, a adăugat dresorul. Despre câinii din rasa Amstaff, Marcel Trif a precizat că, pe lângă faptul că exemplarele au un potenţial de agresivitate înnăscut, unii proprietari îi antrenează în mod deosebit să fie cât mai agresivi. Potrivit dresorului, inclusiv grija în spaţiile publice pentru exemplarele Amstaff poate fi problematică din cauză că astfel de câini sunt bine făcuţi şi-i trag pe stăpâni după cum vor.
„Eu le spun oamenilor că astfel de câini sunt pentru supravegherea unor ferme sau a unor sedii de firme cu garduri mari, înalte, nu au ce face la apartament. Prima dată când proprietarii vin cu câinii la mine, îi întreb la ce le folosesc astfel de exemplare. În cazul de faţă, eu, om de 100 de kilograme, abia pot să ţin un câine Amstaff. Dar tu, o femeie în vârstă de 60 de ani, ce faci cu trei astfel de câini, la ce-ţi trebuie, cum poţi să-i ţii?“, a mai nuanţat Marcel Trif. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, Silvia Albu, femeia care deţine cei doi câini implicaţi în incidentul de duminică, a declarat, conform procedurii legale, trei exemplare Amstaff.
Sursa: ziaruldeiasi.ro
- Published in Altele
Stapanul cainilor care au atacat trei oameni pe strada mai avea un dosar penal dupa ce saptamana trecuta aceiasi caini au atacat alte persoane
Politistii au deschis dosar penal pe numele proprietarului celor doi caini care au atacat duminica trei oameni pe o strada din Iasi, aceiasi caini atacand alte persoane si in urma cu o saptamana, cand, de asemenea, proprietarului i-a fost intocmit dosar penal, scrie News.ro. Cele trei persoane atacate duminica sunt internate la doua spitale, una diintre ele, in stare grava, fiind operata.
Cainii sunt detinuti legal de o femeie de 60 de ani, pe numele careia politistii au deschis dosar penal dupa ce animalele au atacat duminica trei persoane.
Dupa incident, cainii au fost dusi de o echipa a serviciului de ecarisaj din Iasi la padocul situat la marginea municipiului.
„Pe numele femeii a fost deschis un dosar penal in urma incidentului de astazi (duminica – n.r.). In urma cu o saptamana, pe numele aceleiasi femei a mai fost deschis un dosar penal in urma unei sesizari potrivit careia respectivele animalele ar fi iesit din curte si ar fi atacat niste oameni, fara a-i rani insa”, a declarat Anca Vajiac, purtatorul de cuvant al Politiei judetului Iasi.
In starea cea mai grava este un barbat care a fost muscat in zona genitala, el sarind in ajutorul tinerei atacate initial. Barbatul a fost dus la Spitalul C.I.Parhon din municipiu, unde a fost supus unei interventii chirurgicale, iar medicii sustin ca evolutia starii lui de sanatate este favorabila.
Tanara ranita are 22 de ani si a fost dusa la Spitalul Sfantul Spiridon, cu plagi muscate la maini si la picioare. O a treia persoana, un barbat de 66 de ani, a fost muscat de un picior si se afla, de asemenea, la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi. /sursa: hotnews
Conform spuselor unuia dintre vecinii proprietarilor cainilor, acestia nu creasera conditii corespunzatoare pentru detinerea acestor rase:
„Pana acum vreo 2 saptamani, aveau un gard improvizat, pe care cainii il paseau, nu erau nevoiti sa sara. De foarte mult timp, cainii acestia au terorizat o comunitate de oameni care erau nevoiti sa tina copiii inchisi in curte, de frica sa nu fie atacati de caini. S-au facut zeci de reclamatii si s-au dat tot atatea amenzi, pe care nu le-a platit nimeni. Trebuia sa se intample o asa o nenorocire (3 oameni raniti grav, poate mutilati pe viata), ca sa se ia masura ridicarii cainilor? Domnilor iubitori de caini, toti locatarii din zona avem cate un catel in curte, dar in curte si nu in strada, si nu un caine care mananca oameni ci un caine normal. Daca cei doi barbati din vecini nu se sacrificau, fata atacata era la ora asta moarta.”
- Published in Local
Fenomen straniu la mormântul lui Ionuţ Anghel, în ziua împlinirii a 4 ani după ce a fost sfâşiat de câini FOTO
Un fenomen straniu a avut loc în urmă cu puţin timp la mormântul lui Ionuţ Anghel, băieţelul omorât de un maidanez în urmă cu patru ani. Jucăria acestuia a dispărut şi nu mai este pe mormântul micuţului, acolo unde era acum câteva săptămâni.
Locul de veci al copilului a fost ornat cu zeci de jucării, însă exact în ziua în care se împlinesc 4 ani de la mortea lui Ionuţ, familia acestuia a observat că jucăria preferată a băiatului a dispărut, scrie spynews.ro. Obiectul a stat în acelaşi loc de când a fost înmormântat băiatul.
Părinţii lui nu îşi revin după ce şi-au pierdut fiul în urmă cu 4 ani. La începutul anului, Valentin Anghel a mărturisit că nu se poate plimba cu fiul său în parc fără ca micuțul să nu fie speriat din cauza câinilor fără botniţă. Moartea fratelui său a lăsat urme adânci în sufletul băiatului.
„Eu când ies în parc cu copilul care mai este, are o fobie faţă de câini după ceea ce s-a întâmplat. Mă întâlnesc cu fel şi fel de oameni cu câini fără botniţă şi se apropie de copilul meu, speriindu-l,” a declarat tatăl lui Ionuţ Anghel.
Ionuţ Anghel a fost omorât de câini
Dosarul penal legat de moartea lui Ionuţ Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013 de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.
În 27 septembrie 2013, PICCJ anunţa că Administraţia Domeniului Public a Sectorului 2, reprezentanţii SC Tei Rezidenţial şi Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, sunt urmăriţi penal în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.
Procurorul nota că aceştia „nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului Anghel Ionuţ, prin menţinerea integrităţii împrejmuirii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului”.
- Published in National
Padoc improvizat din dragoste pentru… bani! Imagini revoltătoare!
În timp ce unii oameni nu mai știu ce să mai facă să ajute animalele, iar cabinetele veterinare, fundațiile și adăposturile din Iași se zbat să contribuie prin diverse programe, precum cele de sterilizare gratuită, un localnic din Holboca procedează „fix pe dos”. Într-un padoc improvizat în curtea acestuia, mai mulţi câini au fost ţinuţi în condiţii revoltătoare.
„Aşa sunt ţinuţi. Nici măcar o păturică, nici măcar absolut nimic să se încălzească. Şi se duc în piaţă şi cer două, trei, patru sute de euro pentru unul”, se plânge un localnic.
13 căţei, toţi de rasă au fost ţinuţi în condiţii greu de imaginat în casa din Holboca, judeţul Iaşi. Vecinii au fost cei care au dat alarma.
„El din toamnă a început să-i aducă. Într-o zi chiar îl văzusem că stătea… unul, doi buldogi erau morţi, i-a pus într-un sac. După ce am făcut acea sesizare la Primărie am văzut că a venit şi a luat din saci, s-a mai rărit”, mărturiseşte o localnică.
„Nu ştiu câţi mai sunt, dar sunt foarte mulţi. Eu i-am spus odată… A zis că „Degeaba îmi faci reclamaţie că nu ai ce să-mi faci că eu sunt doctor”, spune un alt localnic.
Reporterii observator au încercat să stea de vorbă cu omul bănuit că ar aduna animalele în curte. Dar fără rezultat. Bărbatul s-a urcat în maşină şi gonit.
Citește și După 12 ani, mama a decis în sfârșit să oprească suferința propriului copil! Tânărul este acum…
„Sunt plini de mizerie, de excremente. Apă nu este la niciunul în boxă. Sunt numai câini de rasă, foarte mici. Este foarte clar că este vorba de un înmulţitor de câini. Probabil îi ţine aici, evident fără nicio autorizaţie, şi pentru a-i comercializa”, spune Cătălin Pavaliu, de la Fundaţia Sky, protecţia animalelor.
Animalele sunt ţinute chiar şi în casă. Poliţiştii ajunşi la adresa reclamată nu au avut ce să facă. Nu pot intra pe proprietate privată fără un mandat.
„Pentru cei de la Poliţie şi de la Direcţia Sanitar Vetrinară de la Poliţia Animalelor, pentru că există acest departament, poate vor să vină să vadă cum sunt chinuite nişte animale pentru ca nişte nemernici să facă bani”, adaugă un membru al fundaţiei.
Reporterii observator s-au întors astăzi să vadă starea animalelor. Între timp, acestea au fost mutate însă într-o altă locaţie.
sursa: observator.tv
- Published in Local