Boala care face ravagii in randul tinerilor | Sfatul medicilor
Specialiştii sunt în alertă. O boală cruntă face pur şi simplu ravagii în rândul tinerilor.
În rândul persoanelor tinere, în viața de zi cu zi, tehnologia ocupă aproape tot spațiul. Tinerii nu mai au timp să iubească, să simtă, să petreacă timp cu familia sau să-și concentreze atenția și pe alte activități.
Conform specialiștilor sud-coreeni, adolescenții nu mai au capacitatea de a-și concentra atenția pe anumite lucruri, fie ele și din categoria celor mai simple, conform dailymail.co.uk.
Conform acelorași specialiști, utilizarea excesivă a telefonului împiedică dezvoltarea echilibrată a creierului. De asemenea, tehnologia minimizează și împiedică și dezvoltarea emoțională a adolescenților.
sursa: exquis.ro
- Published in Sănătate
Primul program de screening al cancerului de san va fi demarat la inceputul anului viitor
Screeningul este examinarea inițială, aplicată „în masă”, care constă în aplicarea unui ansamblu de procedee și tehnici de investigație unei populații în scopul identificării prezumtive a unei boli, anomalii sau a unor factori de risc.
Ministerul Sănătății va demara primul program de screening al cancerului de sân
Programul-pilot de depistare precoce a cancerului de sân beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 21 milioane euro și va fi demarat la începutul anului viitor.
Conform unui comunicat de presă al MS, programul de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân se va derula pe o perioadă de cinci ani și presupune testarea a peste 30.000 de femei, dintre care jumătate aparținând categoriilor vulnerabile din punct de vedere socio-economic: zone defavorizate, mediul rural, șomere, grupuri etnice vulnerabile.
„Cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene —Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, Ministerul Sănătății beneficiază de fonduri europene de peste 191 de milioane euro pentru derularea a cinci programe naționale de screening al cancerului de col uterin, cancerului de sân, tuberculozei, hepatitelor B, C și D, precum și pentru screening prenatal. O parte din fonduri vor fi utilizate și pentru formarea personalului medical din domeniile vizate de aceste proiecte”, se precizează în comunicat.
Proiectul va acoperi patru regiuni de dezvoltare, Nord-Vest și Vest, respectiv Nord-Est și Sud-Est.
Ministerul Sănătății precizează că din aceste fonduri se vor asigura gratuit servicii de screening prin testare mamografică, evaluări ecografice ale leziunilor mamare incipiente depistate, biopsierea și confirmarea anatomopatologică a leziunilor suspecte și preluarea în tratament a pacientelor confirmate cu leziuni mamare incipiente.
Programul prevede și acțiuni de educare și informare a femeilor și de sprijinire și consiliere a celor diagnosticate
Se va derula conform ghidurilor europene de asigurare a calității programelor de screening pentru cancer.
„Acest program-pilot va furniza ghiduri și protocoale de testare, diagnostic și tratament ale cancerului de sân, va pregăti personal medical și va dezvolta infrastructura, astfel încât să putem extinde testarea la nivel național. Vom putea, astfel, să furnizăm un program național consolidat care să asigure accesul egal și echitabil tuturor femeilor la servicii de depistare și diagnostic de calitate. Dezvoltarea și consolidarea serviciilor și intervențiilor preventive reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății inclusă în Programul de guvernare, în scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației și a calității vieții”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătății, citat în comunicat.
Până la sfârșitul anului 2017, Ministerul Sănătății intenționează finalizarea de noi apeluri în domeniul derulării programelor de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal și pentru programul de screening pentru identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular, ce are ca scop reducerea morbidității și mortalității prin boli cardiovasculare.
sursa: radioiasi.ro
O fetiță de DOAR 17 ani din Iași suferă de o boală cumplită. Împreună o putem ajuta!
O fetiță de DOAR 17 ani din Iași suferă de o boală cumplită. Într-o lume dominată doar de interese personale și metode de a descoperi noi metode de a câștiga bani, într-o lume în care succesul și fericirea sunt percepute ca fiind stabilitate financiară, în care lucrurile mărunte nu mai sunt luate în seamă sau problemele semenilor noștri nu ne mai afectează în niciun fel… într-o astfel de lume mai există și oameni buni, oameni care vor să ajute, care știu că a ajuta este o obligație, că a fi bun este un lucru mare… pur și simplu OAMENI.
Un OM este și Alin Vorniceanu, de meserie preparator fizic la Kinetic Pro Move. Alin a hotărât că el poate ajuta, la fel cum putem face și noi, s-a decis să-și dedice timpul și să îndeplinească o provocare cu sinele care să-i asigure unei fetițe de numai 17 ani care suferă de epidermoliză buloasă – o afecțiune congenitală care se manifestă prin apariția, la nivelul pielii, de formațiuni de fluide, cele necesare pentru a reuși să depășească acest moment nefericit din începutul ei de viață.
Ajutorul lui Alin Vorniceanu se materializează la evenimentul caritabil „Maratonul Speranței” organizat de Kinetic Pro Move împreună cu Asociația Țara Tinerilor Uniți, acolo unde preparatorul fizic va alerga 24 de ore pentru fetița de 17 ani.
Familia minorei suferindă de epidermoliză buloasă are un venit lunar de doar 700 de lei (ajutorul social și indemnizația de însoțitor a mamei), bani care nu-i pot acoperi cheltuielile pentru tratamentul fetiței ce ajunge la 500 de lei lunar, transportul acesteia până în Iași-acolo unde se fac investigațiile medicale, dar și alte cheltuieli pentru nevoile zilnice ale unei familii.
Fetița de numai 17 are urmează și un tratament pentru inimă, această are dureri insuportabile de cap din cauza afecțiunilor. Adolescenta necesită o internare de 7 zile în fiecare lună, iar familia trage din greu pentru a procura banii necesari acestor procedurii de care Mihaela este dependentă.
Îl putem ajuta și noi pe Alin Vorniceanu, cel care a decis să se implice în această cauză, donând sau alergând împreună cu el la acest maraton caritabil ce va avea loc pe 29 iulie pe Stadionul Emil Alexandrescu.
Puteți face donații și în contul deschis la banca Transilvania:
RO76BTRLRONCRT0254584004
Mai jos urmează imagini care pot avea un puternic impact emoțional cu efectele acestei boli!
- Published in Eveniment