Un alt atac terorist zguduie Europa. Teroriștii nu au fost găsiți!
Atentatul dintr-un oraș din Germania a avut loc la o distanță de doar două ore de la un alt atac din orașul Turku, din Finlanda. Autoritățile locale au anunțat că a fost găsită o persoană decedată în orașul numit Wuppertal-Elberfeld de lângă Dusseldorf.
Potrivit Poliției, atacatorul a folosit un cuțit atunci când a intrat într-un salon de coafură și a ucis victima cu bestialitate. Până la momentul actual, nu se știe dacă este vorba de un singur terorist sau de o grupare teroristă.
Persoana care a fost găsită decedată este un bărbat de 31 de ani. Un alt bărbat de 25 de ani a fost rănit.
Se presupune că teroristul sau gruparea de teroriști se ascund într-o clădire din apropiere.
- Published in Extern
Harta atacurilor teroriste din ultimii 20 de ani. Care sunt ţările cu cel mai ridicat risc de producere a atentatelor
Harta atacurilor teroriste din ultimii 20 de ani. Care sunt ţările cu cel mai ridicat risc de producere a atentatelor
Lumea pare că stă pe un butoi cu pulbere, care explodează, pe rând, în toate colţurile globului. Ameninţarea teroristă îşi face simţită prezenţa tot mai des şi se răspândeşte în tot mai multe zone.
Dacă în Statele Unite riscul de deces din cauza terorismului este de 1 la 46.000, cifrele variază foarte mult la nivel mondial.
Aceste date au fost prezentate cu ocazia împlinirii a 45 de ani de ameninţare teroristă, de cercetătorii Carnegie Mellon şi Ingrape Institute, cu ajutorul informaţiilor din baza de date a atacurilor teroriste petrecute la nivel global.
Echipa a construit o harta a țărilor cu risc ridicat de atac terorist din lume şi a riscului de atentate aferent fiecărei regiuni aflate în zona de risc.
Ultimii 20 de ani au fost marcaţi de o serie de astfel de situaţii, în urma cărora mii de oameni şi-au pierdut viaţa şi alte câteva mii au fost rănite.
1996: În acest an, mai multe atacuri au avut loc în America Centrală şi în sudul Asiei. În decembrie 2016, o bombă a explodat într-un tren din India, 33 de persoane pierzându-şi viaţa în acest atac.
1997: Peste 10 persoane au murit în Israel şi cel puţin 150 au fost rănite după ce mai mulţi atacatori sinucigaşi au atacat locuri publice din această ţară. Atacuri cu bombe au avut loc şi în Sri Lanka şi Egipt, iar în India, 23 de persoane au murit într-un atac armat.
1998: Cele mai multe pierderi de vieţi omeneşti au fost înregistrate în Kenya şi Tanzania. Membrii Al-Qaeda au bombardat două ambasade ale Statelor Unite, reuşind să ucidă peste 200 de persoane şi să rănească cel puţin 4.000.
1999: Cel mai grav atac din acest an s-a produs în regiunea Dagestan din Rusia. O serie de bombe au lovit clăridi cu apartamente. În urma atacurilor aproape 300 de persoane au murit şi peste 1.000 au fost rănite.
2000: Primul an din noul mileniu a fost unul relativ paşnic. Cel mai grav eveniment nefericit a fost un val de bombardamente din Philipine în care au murit 22 de oameni, 100 fiind răniţi.
11 septembrie 2001: Este cea mai neagră dată din istoria recentă a Statelor Unite. Peste 2.700 de persoane au fost ucise în timpul atacurilor asupra Turnurilor Gemene de la New York. Aproximativ 300 dintre aceştia erau pompieri şi oameni din serviciile de urgenţă.
2002: Anul a fost marcat de un atac produs în America de Sud, în urma căruia au murit 17 persoan şi au fost rănite 10.
2003: Atacuri cu bombe s-au produs în Rusia, Maroc şi Israel. A început războiul din Irak, astfel că s-a înmulţit numărul de atacuri sinucigaşe în această ţară
.
2004: Anul va rămâne în istorie pentru atacul terorist de la Madrid, din gara Atocha, când 200 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 2.000 au fost rănite. Talibanii şi cei din gruparea Al-Qaeda deveneau cea mai mare ameninţare pentru Europa.
2005: Oraşul irakian Hillah a fost zguduit de un atac cu maşină capcană, care a luat vieţile a 127 de persoane şi a rănit alte câteva sute. În luna iulie a acestui an, patru atacatori sinucigaşi au urcat într-un autobuz din Londra. 50 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 700 au fost rănite.
2006: Neliniştea a continuat în Orientul Mijlociu, astfel că, aproape în fiecare lună, aveau loc atacuri în Irak, Afganistan şi Pakistan.
2007: Atacuri în pieţele publice din Irak au avut loc în primele două luni ale anului. Acestea reprezintă al doilea cel mai grav atentat din istorie din punctul de vedere al numărului de persoane decedate, 800, urmându-i celui din 11 septembrie 2001.
2008: O serie de atacuri armate au avut loc în Mumbai în luna noiembrie a acestui an, sute de oameni fiind ucişi sau răniţi.
2009: Prima jumătate a acestui an a fost lipsită de activitate teroristă, însă în cea de-a doua jumătate atacatorii sinucigaşi au luat din nou la ţintă Irakul şi India. Sute de oameni au murit în atacuri cu maşină capcană.
2010: Cel mai grav atac din acest an s-a produs în Pakistan. 500 de oameni au fost răniţi în această ţară în atacuri cu bombă.
2011: Activitatea teroristă s-a înteţit în Pakistan şi India, dar şi în Africa şi America de Sud.
2012: Au început conflictele în Siria, Damascul şi Alepul devenind puncte fierbinţi ale activităţii teroriste.
2013: Conflictele s-au intensificat în Orientul Mijlociu. În luna februarie 80 de persoane au murit şi 250 au fost rănite în Damasc, în timp ce în aprilie, 5 oameni au fost ucişi şi peste 200 răniţi în atacul cu bombă din timpul Maratonului din Boston.
2014: 200 de oameni şi-au pierdut viaţa în atacurile din Nigeria, de la Boko Haram. ISIS au continuat să facă ravagii în Siria şi Irak.
2015: Atacuri cu bombă s-au produs în Turcia şi Yemen, cauzând moartea a sute de oameni. A fost anul în care Parisul a fost principala ţintă a militanţilor Statului Islamic. În februarie 2015 s-a produs atacul de la Charlie Hebdo, urmând, în noiembrie, cel de la Bataclan, în urma căuia şi-au pierdut viaţa 130 de persoane, alte 368 fiind rănite.
Anul 2016 a urmat şi el cu atacuri sângeroase la Bruxelles şi, din nou, la Paris, însoţite de atacuri armate în SUA.
Ultimul atac terorist a fos ieri, 17 august, care a lovit Barcelona, după ce o furgonetă a intrat în plin în mulțime chiar pe Rambla, faimoasa arteră pietonală, înțesată mereu de localnici și turiști.
- Published in Extern
Atac sângeros la Londra! Un IEȘEAN a filmat totul LIVE. ATENȚIE! IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL
Atac sângeros la Londra! Un IEȘEAN a filmat totul LIVE. ATENȚIE! IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL
Azi noapte au avut loc din păcate noi atacuri teroriste în Londra. Știm cu toții că mulți români lucrează și locuiesc acolo. Un ieșean de-al nostru, pe nume Florin Morariu, membru al grupului Ești din Iași dacă, a avut curajul și tăria necesară pentru a ajuta acei oameni care aveau nevoie de ajutor. Chiar el ne-a povestit cum în jurul orelor 23.00, ora Londrei, în zona 1 ,,Borough Market” a ieșit afară la auzul unor țipete și a trăit o adevărată tragedie. A avut curajul să-i înfrunte pe atacatori și să salveze alți 20 de oameni, ascuzându-i în patiseria la care lucrează. Respect pentru acest om!
Citeşte şi SCRISOARE pentru Florin Morariu: “Ştiu că nu mă cunoşti, la fel cum nici eu nu te cunosc pe tine.”
UPDATE: Patruzeci şi opt de persoane au ajuns în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, a anunţat duminică Serviciul de ambulanţă din capitala britanică, citat de AFP, DPA şi Reuters.
UPDATE: Cel puţin şase oameni au fost ucişi sâmbătă noaptea la Londra, într-un atac terorist în zona Podului Londrei, a informat poliţia britanică. Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunţat că poliţia a reuşit să doboare trei presupuşi terorişti în opt minute de la primul apel, transmite Reuters.
Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piaţă din apropiere, unde au coborât din vehicul şi au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împuşcaţi mortal de poliţişti. Cei trei purtau imitaţii de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat şi alte persoane.
Serviciul londonez de ambulanţă a anunţat că a transportat peste 30 de răniţi la spitalele din metropolă.
UPDATE: BBC anunță un mort, după atacurile din Londra. Premierul britanic, Theresa May, anunță că evenimentele sunt tratate ca fiind atacuri teroriste.