Asalt pentru PLAYOFF. Câte bilete s-au vândut pentru meciul de sâmbătă
Ieșenii au parte sâmbătă de cel mai important meci din ultimii ani, după partida din preliminariile Europa League, din vara anului 2016, când CSMS a întâlnit Hajduk Split. CSM Politehnica primește vizita formației FC Viitorul, într-o adevărată finală pentru calificarea în playoff-ul Ligii 1. După ce clubul din Copou a anunțat promoția prin care la un bilet cumpărat, suporterul primește un bilet gratuit, iar jucătorii și oficialii au cerut sprijinul din tribune, se pare că ieșenii au reacționat pozitiv. Astfel, deși mai sunt mai mult de 72 de ore până la startul întâlnirii, circa 1.000 de bilete au fost deja vândute la magazinul oficial și prin intermediul site-ului oficial. Acestora li se adaugă cei aproape 1.000 de abonați, conform oficialilor clubului.
Tichetele pot fi cumpărate în continuare de la magazinul oficial zilnic, între orele 12.00 și 20.00, dar și de pe site-ul oficial. Casa de bilete de la stadion va fi deschisă doar în ziua meciului, în cazul în care vor mai fi bilete disponibile.
– 1 bilet la peluză: 10 lei (PROMOȚIE 1+1 GRATIS)
– 1 bilet la Tribuna A/B: 20 lei (PROMOȚIE 1+1 GRATIS)
– 1 bilet la Tribuna 0A/0B: 40 lei
– 1 bilet la Tribuna 0: 80 lei
Sursa: Sport Moldova
- Published in Sport
CSM Politehnica a anunțat prețurile biletelor la ”FINALA PENTRU PLAYOFF”
CSM Politehnica primește sâmbătă, de la ora 19.45, vizita formației Viitorul Constanța, în ultima etapă a sezonului regulat. Echipa din Copou are nevoie de o victorie pentru a fi sigură de prezența în playoff, iar șefii clubului au luat decizia de a scoate bilete la promoție pentru această întâlnire.
”Clubul nostru oferă suporterilor posibilitatea de a achiziționa bilete la „FINALA PENTRU PLAYOFF”, contra FC Viitorul, la prețuri foarte avantajoase, beneficiind și de o PROMOȚIE specială!
Astfel, la orice bilet cumpărat la peluze sau Tribuna A / B, primiți, GRATUIT, încă un bilet în același sector.
Prețurile biletelor vor fi:
– 1 bilet la peluză: 10 lei (PROMOȚIE 1+1 GRATIS)
– 1 bilet la Tribuna A/B: 20 lei (PROMOȚIE 1+1 GRATIS)
– 1 bilet la Tribuna 0A/0B: 40 lei
– 1 bilet la Tribuna 0: 80 lei”, este anunțul oficial al clubului ieșean.
Foto: CSM Politehnica Iași
- Published in Sport
Proiect dedicat exclusiv suporterilor ieșeni. CSM Politehnica ar putea deveni unul dintre cluburile europene cu muzeu
CSM Politehnica Iași ar putea deveni unul dintre cluburile europene cu un muzeu dedicat în totalitate suporterilor. Inițiativa îi aparține chiar unui suporter al echipei din Copou, care, în ultimii șapte ani, s-a implicat total în acest proiect.
Alexandru-Andrei Macarie are 25 de ani, este absolvent al Facultății de Geografie și Geologie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și vine la stadionul Emil Alexandrescu de la vârsta de 10 ani. Pasiunea de a colecționa materiale cu echipa orașului său a început din momentul în care a pășit pentru prima oară pe stadion, la derby-ul Moldovei, împotriva celor de la FC Vaslui. ”Echipa a fost înființată în anul 1945, iar cel mai vechi material din colecția personală datează din anul 1947, fiind o carte de membru cu Asociația Sportivă Politehnica Iași. Cel mai valoros material din punct de vedere sentimental rămâne programul de meci Politehnica Iași – FC Vaslui din sezonul 2003 – 2004. A fost primul meu meci la care am participat pe stadionul Emil Alexandrescu, alături de tatăl meu”, a declarat Alexandru.
Totul a început mai mult ca o joacă a unui copil de gimnaziu, dar, în momentul în care colecția a devenit tot mai mare, a apărut și ideea înființării unui muzeu dedicat exclusiv echipei de suflet. ”Pasiunea mea a început în urmă cu 7 ani, iar tot ce am strâns până acum, a fost obținut prin numeroase schimburi prin intermediul Poștei Române sau discuții repetate pe internet. La fiecare eveniment sportiv la care am participat înainte de anul 2010, am păstrat biletul sau programul de meci și am avut încă de la început materiale la care am adăugat altele pe parcursul acestor ani. Suma investită până în prezent în colecția personală nu o știu cu exactitate, însă sunt sigur că echivalează cu achiziționarea unei mașini bune. Ideea muzeului am dezvoltat-o la începutul anului 2012, însă nu am creat o pagină specială pentru a posta materialele obținute în primii 2 ani, ci am preferat să fac asta pe profilul personal într-un album numit: ,,Tradiție, renume și istorie”, fiind o pasiune care mă definește în totalitate. Un an mai târziu, a apărut în Peluza Nord Iași steagul ,,Mi-e dor de Poli”, la crearea căruia m-am implicat activ. Sloganul pe care l-am ales încă de la început pentru a reprezenta proiectul Muzeul Politehnica Iași a fost Tradiție, Renume și Istorie, 3 cuvinte care exprimă în mod succint sentimentele mele pentru echipa favorită, iar sintagma ,,Mi-e dor de Poli” a devenit motiv de ambiție de-a lungul timpului, dorindu-mi ca echipa sa redevină acea forță care ne unește pe toți”, a mai spus suporterul ieșean.
Proiectul este dedicat exclusiv fotbalului ieșean, axându-se în totalitate pe Politehnica Iași. Deși spune că respectă și apreciază și celelalte sporturi practicate în Iași, preferă ca obiectele colecționate să facă referire doar la echipa de fotbal din dealul Copoului.
Colaborări cu peste 50 de persoane din toată lumea!
Majoritatea obiectelor deținute de Alexandru au fost obținute prin colaborări cu alți pasionați din țară, dar și din străinătate. ”Până în prezent am interacționat cu peste 50 de colaboratori cărora vreau să le mulțumesc pe această cale pentru ajutorul acordat. Cel mai interesant moment a fost în anul 2012, când am primit din Brazilia un bilet de la meciul Politehnica Iași – Ceahlăul Piatra Neamț. În prezent îl dețin de 6 ori, dar pentru acea vreme, a fost un moment special. Vreau să le mulțumesc și persoanelor care au acceptat de-a lungul anilor să-mi doneze sau să-mi vândă la un preț modic diferite materiale cu C.S.M.S./Politehnica Iași. Am primit materiale de fotbal de la actuali și foști fotbaliști ai Politehnicii Iași, cum ar fi: Andrei Cristea, Marius Constantin Vintilă, Vlad Andrei Soponariu, Dan Florin Croitoru, Bogdan Mihalache, Leonard Cănănău, Ciprian Brighiu, Ilie Constantin, dar și de la prof. Dănuț Cănănău”. În ultimul timp, chiar și suporterii Politehnicii Iași au donat muzeului materiale cu însemnele alb-albastre.
La sfârșitul acestui an, colecționarul a decis să creeze pagina de Facebook Muzeul Politehnica Iași. Alături de Alexandru, în administrarea paginii de facebook s-a implicat și prietena sa, Florentina.
”În ultima perioadă, am luat legătura cu mai mulți foști și actuali fotbaliști ai Politehnicii Iași, dar și cu alte persoane implicate în fenomen, care mi-au acordat toată încrederea și sprijinul lor. Mulți mi-au susținut ideea că trebuie creat un astfel de muzeu la Iași”.
Andrei Cristea: ,,Mult succes în noul proiect, vă susținem și avem nevoie de un astfel de muzeu la Iași. Suntem alături de voi, cum și voi, de altfel, sunteți alături de noi.”
Marius Constantin Vintilă: ,,Salutăm toți suporterii Politehnicii Iași, suntem alături de acest proiect frumos și vă urăm succes pe viitor și sperăm să vină cât mai mulți foști fotbaliști alături de Muzeul Politehnicii Iași!”
Vlad Andrei Soponariu: ,,Suntem alături de Muzeul Politehnica Iași și vă dorim mult succes în acest nou proiect! Așteptăm cât mai mulți fotbaliști să vină alături de voi!”
Ciprian Paraschiv: ,,Susțin din inimă proiectul Muzeul Politehnica Iași! Cine a jucat sau a fost cu sufletul alături măcar o secundă de acest nume cu rezonanță istorică în fotbalul românesc, știe că pe viață îi va curge prin vene sânge alb-albastru. Sărbători fericite și haideți cu toții să fim aproape de Politehnica Iași! La mulți ani!”
Răzvan Pleșca: ,,Sunt Răzvan Pleșca și susțin și eu Muzeul Politehnica Iași!”
Cristian Bratu: ,,Salut pe această cale toți suporterii Politehnicii și ne bucurăm foarte mult că există un astfel de muzeu la Iași. Felicit foarte mult această inițiativă și suntem alături de voi și sper ca și alți colegi de-ai mei să se alăture acestui proiect. Vă pup!”
Bogdan Mihalache: ,,Vă felicit pentru proiectul vostru, este un proiect minunat. Iașul avea nevoie de un astfel de proiect, Poli este o echipă minunată, Iașul este un oraș minunat. Forza Poli! Sărbători fericite!”
Prof. Dan Cănănău: ,,Mă bucur pentru această inițiativă și vă rog să susțineți Muzeul Politehnica Iași!”
Neculai Ciulu: ,,Doresc să urez mult succes Muzeului Politehnicii Iași și inițiatorului acestuia și pentru că suntem în prag de sărbători, doresc să transmit tuturor suporterilor și iubitorilor de fotbal: la mulți ani, sărbători cu bine și mulți ani binecuvântați! Felicit din nou această inițiativă, o inițiativă frumoasă, o inițiativă care descoperă și descoase întreaga istorie. La mulți ani!”
Pe viitor, suporterul dorește să ducă proiectul la următorul nivel și să realizeze acest muzeu în format fizic, nu doar în mediul online. Pentru aceasta, însă, Alexandru va avea nevoie și este dispus să colaboreze cu Primăria Iași și cu clubul de fotbal, primind chiar promisiuni, neoficiale deocamdată, în acest sens.
Înaintea sărbătorilor de iarnă, o primă colaborare a fost semnată între administratorii paginilor de facebook Muzeul Politehnica Iași și Fan Club Politehnica Iasi 1945. Aceștia au ajuns la un acord privind schimbul de materiale, articole, clipuri video&audio, etc. cu însemnele echipei fanion a Iașului. ”Considerăm că această colaborare era necesară deoarece împreună deținem numeroase materiale sportive (tricouri, bilete, programe, fanioane, insigne, etc.) și dorim să păstrăm vii momentele frumoase ale echipei din dealul Copoului prin promovarea acestora în primă fază în mediul online”, au declarat cei doi.
Echipa Ești din Iași a fost în aceste zile acasă la Alexandru, acolo unde acesta ține toată colecția alb-albastră, fiind impresionată de materialele pe care colecționarul le-a adunat de-a lungul anilor. Câteva dintre acestea pot fi văzute în galeria foto de mai jos, iar întreaga colecție urmează a fi prezentată pe pagina de Facebook Muzeul Politehnica Iași .
Suntem alături de cel mai important proiect dedicat în exclusivitate suporterilor ieșeni și sperăm ca CSM Politehnica să nu rămână indiferentă acestuia și să devină unul dintre cluburile europene cărora le pasă de tradiție și istorie.
- Published in Sport
Iașul poate face din nou istorie în acest sezon. Programul complet și șansele de calificare
CSM Politehnica Iași a reușit aseară o victorie extrem de importantă în fața formației Astra Giurgiu, cele 3 puncte ținându-i pe ieșeni în continuare în lupta pentru un loc în play-off.
Pentru unul dintre locurile care asigură prezența în play-off se vor lupta, în ultimele 6 etape ale sezonului regulat, nu mai puțin de 5 echipe, despărțite în acest moment de 8 puncte. Cele mai mari șanse ar părea, la prima vedere că le-ar avea FC Botoșani, echipă clasată în acest moment pe poziția a 4-a, cu 35 de puncte. Programul moldovenilor, însă, este unul dintre cele mai grele, întâlnind în ultimele șase runde campioana Viitorul și vicecampioana FCSB, dar și alte două echipe care luptă pentru clasarea în primele șase – CSM Politehnica Iași și Astra Giurgiu, ambele meciuri, în deplasare.
Urmează FC Viitorul, campioana fiind în aceeași situație cu FC Botoșani. Echipa lui Hagi va întâlni în ultimele etape FCSB, Astra Giurgiu, FC Botoșani și CSM Politehnica Iași, ba chiar și revelația ultimelor etape, Concordia Chiajna.
Astra Giurgiu, echipă ce părea a-și reveni după victoria cu FCSB, a pierdut la Iași și acum are din nou mari emoții în ceea ce privește calificarea în play-off. Giurgiuvenii au patru meciuri extrem de dificile, cu FC Botoșani, Viitorul, CFR Cluj și Dinamo și vor sta, cu siguranță și la mâna rezultatelor contracandidatelor. Astfel poate fi explicată și frustrarea acestora de după meciul din Copou, atunci când jucătorii lui Edi Iordănescu au rupt o ușă la stadionul Emil Alexandrescu.
Cu o victorie în această seară împotriva echipei din Sf. Gheorghe, Dinamo București poate sta doar la mâna ei în finalul sezonului regulat. Câinii joacă acasă cele mai grele partide, cu FC FCSB și CS U Craiova, iar meciul care poate fi decisiv, împotriva Astrei se dispută în ultima etapă. Mai rămân meciurile cu FC Voluntari, Timișoara și Chiajna, dar, nici acestea nu sunt meciuri înaintea cărora bucureștenii își pot trece dinainte cele 3 puncte în cont.
Ultima în acest moment în clasamentul celor cinci, CSM Politehnica Iași, poate fi gruparea care să profite de propriul program, dar și de programul celorlalte echipe, care își vor fura puncte între ele în ultimele 6 runde. Alb-albaștrii au terminat seria de foc CFR – FCSB – Dinamo – Astra, iar acum au cel mai lejer program dintre echipele care luptă pentru play-off. Ieșenii joacă acasă cu FC Botoșani și Viitorul, iar din partidele cu Sepsi, Juventus și FC Voluntari nu au voie să piardă mai mult de 2 puncte. Ar mai rămâne întâlnirea cu Ionuț Popa de la Timișoara, dar cu siguranță putem spune că alb-albaștrii au șanse mari de a obține o clasare istorică în primele 6 echipe în acest sezon. Golul lui Andrei Cristea de aseară ar putea fi decisiv pentru o nouă filă de istorie scrisă de alb-albaștri, după calificarea în Europa League, de acum două sezoane.
Programul celor cinci formații:
FC Botoșani – FC FCSB (a), Astra Giurgiu (d), Juventus București (a), CSM Politehnica Iași (d), Viitorul (d), Gaz Metan Mediaș (a)
Viitorul – Concordia Chiajna (a), FC FCSB (d), Astra Giurgiu (a), Juventus București (d), FC Botoșani (a), CSM Politehnica Iași (d)
Astra Giurgiu – Juventus București (d), FC Botoșani (a), Viitorul (d), Gaz Metan Mediaș (a), CFR Cluj (d), Dinamo București (a)
Dinamo București – FC Voluntari (a), ACS Poli Timișoara (d), CSU Craiova (a), Concordia Chiajna (d), FC FCSB (a), Astra Giurgiu (d)
CSM Politehnica Iași – Sepsi (d), Juventus București (a), FC Voluntari (d), FC Botoșani (a), ACS Poli Timișoara (d), Viitorul (a)
Sursa: Sport Moldova
Urmează un meci important în Iasi: CSM POLITEHNICA IASI vs FCSB
Iubitorii de fotbal se pot bucura de un meci de liga 1, CSM POLITEHNICA IAȘI vs FCSB. Suporterii își dau întâlnire pe data de 17 Noiembrie la ora 20:45 pe stadionul din Iași, Emil Alexandrescu.
S-a dat deja startul pentru vânzarea biletelor.
Începând de ieri, 12 noiembrie, pana joi, le puteți achiziționa din magazinul Iulius Mall, Parter, între orele 12:00-20.00.
De joi și pana în ziua meciului găsiți bilete direct la casele de bilete din Copou.
Preturile de achizitie pentru peluza sunt de 15 lei iar pentru tribuna intre 30 și 80 lei.
Copiii cu vârsta pana în 12 ani au acces gratuit, doar dacă sunt însoțiți de un adult.
Meciul mai poate fi urmărit și pe Digi Sport 1, Dolce Sport 1 sau Lock TV.
Sa ne faceți mândri, băieți!
Citește și AUR pentru IASI la Campionatul Mondial de Culturism si Fitness – Juniori si Masters
- Published in Sport
AUR pentru IASI la Campionatul Mondial de Culturism si Fitness – Juniori si Masters
AUR pentru IASI la Campionatul Mondial de Culturism si Fitness – Juniori si Masters
Lucian Popa, sportivul de 22 de ani, legitimat la CSM Iași, obține astăzi la Bistrița medalia de aur, la categoria Junior Men´s Fitness 16\’23 de ani. Triplu campion mondial, campion european și student la facultatea de medicină, specializarea nutriție, un sportiv al cărui motto „Fii cea mai bună versiune a ta.”
La numai 21 de ani, Horia Șchiopu reușeste să obțină medalia de aur la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, categoria junior Men\’s Physique up to 178 cm. „E o pasiune pe care o am de la tata, care a concurat si el cand era junior, așa că am crescut cu culturismul în casă.” a spus Horia înainte de mondiale.
RESULTS: JUNIOR Men’s Physique UP TO 178 CM
1 Horia Schiopu – Romania
2 Marcin Zganiacz – Poland
3 Burak Can Demir – Turkey
4 Olcay Ayten – Turkey
5 Joakim Bekkeli – Norway
6 Grzegorz Rapczynski – Poland
RESULTS: JUNIOR Men’s Physique UP TO 174 CM
1 Berat Söyüncü – Turkey
2 Sebastian Serpescu – Romania
3 David Hmelar – Slovakia
4 Alejandro Cerrejon Torrano – Spain
5 Patryk Walczuk – Poland
6 Alexander Fagernes – Norway
- Published in Sport
CSM Politehnica Iaşi tratează cu un nou atacant! A jucat la FCSB şi CFR Cluj şi este fost campion al României
CSM Politehnica Iaşi încearcă în continuare să-şi întărească lotul de jucători. Formaţia ieşeană caută de mai mult timp să transfere un atacant de careu, care să-l ajute pe Andrei Cristea, jucător ce dă randament mult mai bun din postura de vârf secund.
Grecul Pantelis Kapetanos, care a jucat la FCSB şi CFR Cluj, este liber de contract.
Principala ţintă a Iaşului la ora actuală este Pantelis Kapetanos. Grecul, care are 34 de ani, este liber de contract după ce a evoluat sezonul trecut la clubul elen Veria, care a retrogradat din prima ligă, unde a marcat de 6 ori în 24 de partide.
Kapetanos este cunoscut românilor din perioada în care a jucat la FCSB (2008-2011, 2013) şi CFR Cluj (2011-2013), interval în care a bifat 128 de partide şi 48 de goluri în Liga I.
După experienţa din România, atacantul înalt de 1,90 metri a mai jucat doi ani la Skoda Xanthi, unde l-a avut antrenor şi pe Răzvan Lucescu. Până la sosirea în campionatul nostru, Kapetanos mai fusese legitimat la alte trei echipe greceşti, Kozani, Iraklis şi AEK Atena.
De asemenea, el a mai facut parte din lotul Greciei la Cupa Mondiala din 2012. Tratativele cu Pantelis Kapetanos au fost recunoscute de oficialii CSM.
- Published in Sport
(FOTO/VIDEO) Români pe podium! A plouat cu medalii pentru România la Stuttgart!
Permormanțe notabile! România a reușit să se claseze pe podium la German Open Campionships 2017, competiție internațională de dans de importanță majoră, care se desfășoară anual, încă din 1987.
Cupluri de dansatori amatori și profesioniști, atât de dansuri latino cât și din categoria standard, au concurat la German Open Campionships 2017 cu cei aflați la mai înalt nivel din categoria lor de vârstă.
Legitimaţi la Clubul de Dans din cadrul Palatului Copiilor Iaşi, Zaharia Razvan și Tarzianu Ana Maria se antrenează la Dance Energy Academy din Iaşi, începând din anul 2014, sub îndrumarea antrenorilor Alexandru Necula şi Andreea Manolache.
Anul acesta, cei doi au obținut locul 1 și medalia de aur la categoria Juvenile 2, latino, locul 3 și medalia de bronz la categoria Juvenile 2, 8 dansuri și locul 6 la categoria Juvenile 2, standard.
Video: Razvan Andrei Zaharia – Ana Maria Tarzianu / ROMANIA / Juveniles 2 GOC 2017
Clasamentul finalei GOC la categoria de vârstă „Juvenile 2, latino” a arătat astfel:
1. Razvan Andrei Zaharia/Ana Maria Tarzianu, România
2. Maxim Tereshin/Uliana Zelikovskaya, Rusia
3. Nikita Kulpin/Ksenia Pecheritsina, Rusia
4. Stefan Alexandru Padurariu/Anastasia Herman, România
5. Volodymyr Kolchyntsev/Nidiia Andreieva, Ucraina
6. Alex Rusu/Maya Rusu, România
7. Kipras Kura/Morta Batutyte, Lituania
Razvan Andrei Zaharia si Ana Maria Tarzianu nu stau locului! Rezultatele deosebite obținute la Stuttgart nu sunt singurele performanțe ale celor 2 și ale antrenorilor lor. Aceștia s-au clasat pe podiumuri și la Chișinău (Rep. Moldova), Alassio (Italia), Junior Festival 2017 in Portoroz (Slovenia), au participat la DSF Training Camp 2017 în Bremen și lista poate continua!
sursa foto: Zaharia Razvan si Tarzianu Ana Maria
- Published in Sport
PREMIERĂ în Iași: SummerCamp cu antrenori americani! Acum în desfășurare, cu 40 de tineri din România!
Primul SummerCamp cu antrenori americani din zona Moldovei a devenit realitate! Antrenamente cu multă diversitate, intensitate și cu influențe din baschetul american sunt la îndemâna tuturor celor care s-au înscris.
Antrenamentele vor fi coordonate de unul dintre cei mai bine cotați antrenori americani, antrenor licențiat FIBA, CEO / antrenor The Basketball Embassy, membru al San Antonio Area Association of Basketball Coaches și membru Texas Association of Basketball Coaches.
„Chris Dial este fără îndoială cel mai bun organizator de tabere și antrenor cu care am lucrat. Pasiunea sa pentru baschet și susținerea tinerilor în dezvoltarea abilităților este fără egal. Orice tânăr jucător beneficiază enorm din urma unui camp în care este implicat Chris.”
Brooks Thompson (1970-2016) – fost Antrenor principal la Universitatea San Antonio, Texas, și Ambasador pe viață al baschetului
Citește și Padoc improvizat din dragoste pentru… bani! Imagini revoltătoare!
Înscrierile s-au făcut până pe data de 12 august, participanții putând fi băieți și fete cu vârste cuprinse între 10-13 ani și 13-16 ani, indiferent de clubul la care sunt legitimați. Au fost câte 50 de locuri disponibile pentru fiecare categorie de vârstă. Doar 2 fete au reușit să ajungă în SummerCamp.
Desfășurare
Evenimentul se află astăzi în a doua zi de desfășurare și va continua până pe data de 18 august în Complexul Sportiv Tudor Vladimirescu. În prima zi a camp-ului fiecare participant a primit două tricouri cu LOGO-ul Basketball SummerCamp!
Tinerii participanți sunt încântați de prezența antrenorilor americani și se arată entuziasmați de felul lor diferit de a lucra în cadrul antrenamentelor și de suflul nou pe care îl aduc de peste hotare.
IMPRESIONANT! Steagul Iașiului, la înălțime!
Sebastian Agafiți, alpinistul ieșean cu țeluri impresionante!
Alpinistul ieșean Sebastian Agafiți și-a stabilit, în urmă cu ceva timp, un țel destul de ambițios: cucerirea vârfului Elbrus, situat în sudul Rusiei, la granița cu Georgia, acesta reprezentând cel mai înalt pisc al Europei – 5 642 de metri altitudine! Tânărul alpinist a primit în prealabil steagul orașului, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Palatul Roznovanu, sediul primăriei Iași.
Astfel, în ziua de marţi, 11 iulie 2017, la ora 11:43 (fusul orar al Georgiei), alpinistul ieşean Sebastian Agafiţi, și-a îndeplinit obiectivul, împreună cu ceilalţi membri ai expediţiei “Sky is the limit”. Ceilalți membri ai echipei lui Sebastian Agafiți au fost alpiniştii polonezi Arkadiusz Dybiec, Krzysztof Sabacinski şi Anna Kozuch.
Citește și Cum să te răcorești SĂNĂTOS în zilele toride de vară
Steagul Iașiului este arborat pe mai multe vârfuri muntoase impunătoare
Plecat spre vârf în noaptea de luni spre marți, la ora 1:00, tânărul a parcurs impresionantul urcuș în 10 ore și 30 de minute, vremea fiind în mare parte favorabilă, cu excepția vântului destul de puternic. El a arborat steagul Iaşului pe piscul caucazian.
La scurt timp, nici mai mult, nici mai puțin de o săptămână, în ziua de marţi, 18 iulie, Sebastian Agafiţi a îndeplinit şi al doilea obiectiv al expediţiei „Sky is the limit”, atingând vârful Kazbez (5.033 de metri altitudine).
Alpinistul ieșean nu este la prima încercare de a cuceri un masiv muntos. În această primăvară, tânărul a urcat pe mai multe vârfuri din România: Moldoveanu (2 544 m), Peleaga (2 509 m), Omu (2 505 m), Pietrosul Rodnei (2 300 m), La Om (2 238 m), Toaca (1 904 m), Poieniţa (1 438 m), arborând steagul Iaşului pe toate aceste culmi.
Sebastian Agafiţi a revenit victorios la Iaşi în duminica aceasta, la data de 23 iulie 2017.
sursa: curierul-iasi.ro
- Published in Sport