Apel umanitar – Rareș are nevoie de ajutorul nostru
Liga Studenților de la Mecanică dorește să vă atragă atenția asupra unui caz al unui tânăr ce a fost diagnosticat în luna decembrie 2018 cu o formă de cancer osos.
Diaconu Rareș, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, olimpic național la olimpiada de franceză și nu numai, este tânărul căruia dorim să-i acordăm sprijinul nostru. În acest moment este internat la un spital din Iași și are nevoie urgent de suma de 80.000€ pentru a putea fi operat la un spital din Austria.
Deoarece viața ne arată că oricând poate lua o întorsătură neplăcută, noi am decis să-i fim alături lui Rareș și să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a-i fi sprijin în aceste momente.
Dorința noastră este să atragem atenția cât mai multor persoane dornice să ofere o mână de ajutor, așadar, orice sumă este binevenită și se poate depune în contul mamei: Diaconu Lăcrămioara.
Cont BCR: RO39RNCB0262006051730006
- Published in Social
Un elev din Gorj a incercat sa convinga ISU sa inchida scolile si liceele
Un adolescent indraznet a incercat sa convinga ISU sa inchida toate scolile si liceele din judetul in care locuieste, exact ca in Capitala.
Tot dialogul a fost prezentat pe pagina de facebook a ISU Gorj. Iata ce a postat ISU Gorj pe facebook:
Citeste si: S-a dat startul la distractie pe partia din Copou
„Educaţia este cea mai puternică armă care îţi poate aduce realizări în viaţă!
Aseară, în jurul orei 22:20, am fost abordat de către un tânăr domn de vreo 14 anişori, care după modul de adresare “Domne” este foarte pasionat de operele şi stilul lui I.L. Caragiale. Tânărul îşi manifesta nemulţumirea faţă de faptul că nu s-a luat măsura închiderii unităţii şcolare unde este “nevoit” să înveţe. Nu pentru că s-ar fi impus acest lucru, dar cum “alţi” să se ducă la şcoală şi alţii nu?”
„S-a convins într-un final că acest lucru îl avantajează pentru că nu o să mai fie nevoit să recupereze materia pe care ar fi pierdut-o în cazul închiderii unităţii şcolare şi că va avea astfel un avantaj în faţa copiilor care chiar sunt nevoiţi să stea acasă din cauza vremii.
Noi le transmitem tuturor copiilor şi părinţilor deopotrivă, că atât pentru instituţia noastră cât şi pentru celelalte instituţii cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, siguranţa copiilor este prioritară, dar nu şi atunci când vine vorba despre lucrările de control pe care trebuie să le susţină la şcoală!„
Citeste si: Unic in Romania! O fetita 13 ani din Iasi campioana mondiala la sah
- Published in Divertisment, Social
Alexandra are nevoie de ajutorul nostru. Se caută donatori
Alexandra Ioana Conțu, o frumoasă studentă a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, are nevoie de ajutorul nostru pentru a depăși problemele de sănătate cu care se confruntă. În urmă cu câteva luni, Alexandra a fost diagnosticată de către medici cu leucemie limfoblastică acută, aceasta fiind cea mai frecventă formă de leucemie prezentă la copii și tineri, reprezentând aproximativ 80%-85% dintre cazuri. Această afecțiune hematologică severă este determinată de proliferarea necontrolată de celule imature sau limfoblaști în măduva osoasă.
În acest moment, Alexandra este internată la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iași și are nevoie de ajutorul nostru pentru a duce, din nou, o viață normală. Pentru acest lucru, părinții și apropiații Alexandrei caută persoane care sunt dispuse să meargă la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Iași pentru donarea de trombocite. Condiția este ca donatorii să fie de sex masculin, cu vârste între 25 și 35 de ani și să aibă grupa de sânge B lll, RH pozitiv. Totodată, persoanele care vor să doneze trebuie să fie perfect sănătoase. Cei care doresc să o ajute pe Alexandra trebuie să meargă la CRTS Iași, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 21, în apropiere de Spitalul „Sf. Spiridon” .
Alexandra, absolventă a Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni, se pregătea pentru o carieră frumoasă de profesor. Aceasta este studentă a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, la Facultatea de Litere, specializarea română-franceză dar, din cauza bolii de care suferă, a fost nevoită se înghețe anul universitar. Pe data de 17 ianuarie a împlinit vârsta de 22 de ani iar aniversarea și-a petrecut-o pe un pat de spital, la IRO. Cu ajutorul nostru și al medicilor, acest lucru se poate schimba iar Alexandra poate să ducă din nou o viață normală.
Chiar dacă acest diagnostic produce un impact emoțional imens atât pacientului cât și celor din jur, în prezent, medicina modernă beneficiază de mijloace terapeutice prin care această boală poate fi tratată. Cu toate acestea, investigațiile suplimentare și tratamentul sunt foarte importante și, totodată, destul de costisitoare. Familia Alexandrei face reale eforturi financiare pentru a o duce pe aceasta într-o clinică din străinătate. Astfel, pentru a strânge banii necesari pentru investigații și tratament, au fost deschise două conturi de donații la Garanti Bank.
RO92UGBI0000332002748RON (cont in lei)
RO82UGBI0000332005370EUR (cont in euro)
Disperare la Institutul de Boli Cardiovasculare! Un barbat s-a aruncat de la etajul 5
Disperare la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof Dr. George I.M. Georgescu” Iasi! Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la etajul cinci al Institutului Cardiovascular. Un echipaj al Ambulantei a intervenit in jurul orei 16.30, dupa ce a fost facut un apel de la Institutul de Boli Cardiovasculare.
Detaliile apelului
Reprezentantii Serviciului de Ambulanta Iasi au facut urmatoarele precizari:
„Apelul la 112 s-a facut la ora 16.47. Serviciul de Ambulanta Iasi a fost solicitat sa intervina la Institutul de Cardiologie din Copou pentru o persoană cazuta de la etajul 5. La locul solicitarii s-a gasit un barbat de 43 de ani, aflat in stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare incepute de personalul medical din sectia ATI a spitalului si continuate de echipajul cu medic al Ambulantei inca 20 de minute, dar fara rezultat pozitiv din cauza leziunilor suferite de pacient. S-a declarat decesul bărbatului“, a declarat Neculai Pralea, purtatorul de cuvant al SAJ Iasi.
Citeste si: Gest emotionant facut de un politist…
Ce sustin martorii
Martorii citati de Ziarul de Iasi afirma faptul ca barbatul si-a scos perfuziile, s-a indreptat spre geam si a sarit in gol.
Medicii nu au putut face nimic pentru barbatul cazut in curtea institutului. Acesta a decedat imediat dupa impact. Politia Iasi a demarat o ancheta pentru acest caz. Este vorba despre un pacient din Vaslui care era internat la Institutul de Boli Cardiovasculare. Din pacate Echipajul SMURD nu s-a putut deplasa la solicitare.
Un student crescut la orfelinat, implicat in actiuni de voluntariat. Visul pe care vrea sa-l implineasca pentru copiii fara parinti
Ştefan Costin (22 de ani) este unul din tinerii care se implică an de an în acţiuni caritabile destinate copiilor cazaţi în centrele de plasament din Piatra Neamţ. El însuşi crescut într-un orfelinat, Ştefan a înţeles cel mai bine câtă bucurie poate aduce un gest făcut pentru copiii aflaţi în grija sistemului de protecţie al statului.
Povestea lui Ştefan Costin începe la sfârşitul anului 1994, pe 30 decembrie (imediat ce a scos primul scâncet a fost abandonat la Casa de Copii din Piatra Neamţ). Între gratiile reci ale pătuţului a petrecut cinci ani, răstimp în care a avut ca prieteni doar asistentele care aveau grija lui.
La 5 ani şi-a găsit o nouă familie, oferită de Elena şui Gheorghe Costin, care l-au adoptat pe micuţul Ştefan
A crescut alături de ei şi a cunoscut o nouă viaţă. După ce a terminat gimnaziul s-a înscris la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, la Secţia Patrimoniu Cultural. I-a avut ca profesori coordonatori la Pictură pe Dan Ţîrdea şi Oana Grădinaru, care l-au ajutat pe tot parcursul şcolii.
„Am crescut într-o casă de copii până la vârsta de 5 ani, după care am fost înfiat de o familie. După curmat apoi studiile la Seminarul Teologic Veniamin Costachi, la secţia Patrimoniu Cultural, apoi am ales Facultatea de Agronomie din Iaşi. După moartea tatălui m-am transferat la Facultatea de Geografie şi Geologie, acum fiind în anul II“, spune Ştefan.
„În anii de seminar am participat la câteva concursuri, iar cei mai buni pictori au organizat o expoziţie de lucrări la Parlamentul României, în decembrie 2013. În ultimul an am obţinut nota 10 la atestatul de specializare în domeniul picturii.”
Citește și Revelionul la Iasi: La Palat va concerta un artist surpriza | Vezi tot programul
El nu a ales să-şi desăvârşească arta prin studii superioare şi a dat admitere la Facultatea de Agricultură, Secţia Montanologie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi: „Am ales agronomia în urma îndrumării părinţilor. Este ceva frumos fiindcă procesul de însămânţare şi de dezvoltare a unei plante este asemănător celui creşterii unui copil. Dacă îi oferi tot ce îi trebuie planta va creşte mare şi va da rod. La fel este şi cu cei mici – dacă le oferi dragostea de care au nevoie vor creşte şi se vor realiza în viaţă.”
Începând din 2014, în fiecare an, tânărul a iniţiat mai multe acţiuni caritabile desfăşurate în prejma sărbătorilor de Paşte sau de Crăciun
Implicând persoane din categorii sociale şi profesionale diverse, el a reuşit să bucure copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alexandru Roşca, sau micuţii internaţi în Spitalul Judeţean Neamţ
„Anul acesta, pe 19 decembrie, vom organiza din nou o astfel de acţiune la Hotel Central Plaza din Piatra Neamţ. Copiii de la C.S.E.I. Al. Roşca vor primi cadouri, dar vor avea şi ocazia să înveţe ce înseamnă voluntariatul în cadrul unui workshop“, a precizat Ştefan Costin.
Citește și Batrani ai nimanui in Romania. Viata unei batrane de 84 de ani, uitata de familie si de stat
VISUL LUI ŞTEFAN: UN CENTRU PENTRU COPIII SĂRMANI
Ştefan are în plan ca după ce va finaliza studiile superioare să înfiinţeze un aşezământ destinat copiilor şi familiilor sărmane. Chiar dacă planul este relativ îndepărtat, el are deja în minte cum va arăta acest proiect.
„Vreau ca acest centru să fie undeva în afara oraşului Iaşi, pentru că ideea e să fie organizat pe principii de autogospodărire. Familiile defavorizate care vor locui acolo vor lucra la o microfermă, pentru a se putea întreţine. Copiii vor fi îngrijiţi de asistenţi maternali. Sunt multe persoane care mi-au promis că-mi vor fi alături şi cred că dacă este comunicare se poate face orice“, a precizat Ştefan Costin.
surse: ziarulevenimentul.ro / adevarul.ro
- Published in Social
O romanca risca sa-si piarda cei doi copii | „Nu se poate in Romania noastra! Nu ne apara nimeni!”
Mama celor doi copii este obligată de instanța din România să-și dea copiii soțului italian. Aceasta riscă să-şi piardă cei doi copii şi este obligată şi să plătească o amendă. Soţul său, italian, a acuzat-o de răpire şi a obţinut în instanţă custodia băieţilor.
Mama s-a trezit la uşă cu executorul judecătoresc venit să îi ia cei doi copii. Tatăl acestora este italian şi, acum doi ani ani, a fost de acord ca băieţii să vină cu femeia în România. Bărbatul s-a răzgândit, şi-a acuzat soţia de răpire şi a câştigat custodia copiilor în instanţă. Acum, pentru că băiatul cel mare a refuzat să plece, românca a primit o amânare de trei luni, timp în care poate încerca să schimbe decizia.
În urmă cu doi ani, Elena Căpităniţă şi-a luat cei doi băieţi, pe vremea aceea de un an şi jumătate, respectiv 4 ani şi a plecat de la soţul ei din Italia, în Iaşi, la părinţi
Avea o procură semnată la Primăria din Roma prin care tatăl, italian, îşi dădea consimţământul să scoată copiii din Italia pe o perioadă de trei ani. Cei doi erau deja despărţiţi şi locuiau separat în momentul în care femeia s-a întors în ţară. Între timp însă, bărbatul s-a răzgândit şi a acuzat-o pe mamă de răpire şi a cerut în instanţă să-i fie încredinţaţi copiii. Culmea, judecătorii din România nu recunosc procura din Italia, dar bărbatul a primit câştig de cauză.
Citește și Este “elevul anului”. Iasul se mandreste cu astfel de tineri
„Nu se poate în România noastră! Nu ne apără nimeni!”, spune revoltată mătușa copiilor
Executorul a decis să le mai dea răgaz trei luni copiilor să se obişnuiască cu tatăl, aici, în România şi apoi se va întoarce să-l ajute pe bărbat să-şi ducă fiii în Italia.
„Urmează ca instanţa de executare să numească un psiholog care va asigura consiliere psihologică cu minori, şi cu tatăl lor, şi cu mama”, a precizat Laura Chiticariu, avocata mamei.
Între timp, mama a fost obligată de instanţă să-i plătească tatălui italian câte 800 de lei pe zi până în momentul în care copiii vor pleca în Italia. S-a strâns deja o datorie de 20.000 de euro, iar suma continuă să crească.
sursa: digi24.ro
- Published in Social
Parintii unei fetite bolnave de cancer din Iasi, nu vor să ii salveze viata. Acestia se tem ca ii vor fi furate organele
Parintii unei fetite de 10 ani din Raducaneni, Iasi, refuza sa continue tratamentul copilului impotriva cancerului, de teama ca fiicei lor sa nu ii fie furate organele. Directia pentru Protectia Copilului Iasi a dat in judecata familia, iar magistratii au emis o ordonanta presedintiala prin care obliga parintii sa continue tratamentul.
Conform protv.ro, purtatorul de cuvant al Directiei pentru Protectia Copilului Iasi, Tiberiu Bantas, a declarat joi ca in urma cu o zi institutia a primit decizia scrisa a instantei si ca se vor face toate demersurile pentru ca fetita sa continue tratamentul si eventual sa fie supusa unei interventii chirurgicale. Bantas a spus ca daca familia refuza in continuare tratamentul fetitei, se va apela inclusiv la executorul judecatoresc.
Familia a fost data in judecata de Directia pentru Protectia Copilului dupa ce medicii au informat ca fetita nu a mai ajuns la tratament din luna iulie, desi boala se afla intr-o stare avansata si este nevoie de interventie chirurgicala.
Parintii au declarat ca nu doresc interventia chirurgicala de teama ca fetitei ii vor fi furate organele. Acestia au mai spus ca instanta nu este compusa din medici si ca fetita nu poate fi luata cu forta din familie, intrucat \”este ingrijita exemplar“.
Foto: adevarul.ro/ Iulia Ciuhu
- Published in Social
In cursul acestei dimineti, politistul ranit cu o sabie la Radauti a facut o fapta care a impresionat pe toata lumea
In cursul acestei dimineti, politistul ranit cu o sabie la Radauti a facut o fapta care a impresionat pe toata lumea
Politistul care a fost atacat cu o sabie de un interlop la Radauti, in timpul unei misiuni, a inceput sa isi revina. Dan Ciprian Sfichi a iesit din coma si primul lucru pe care l-a facut si care a impresionat toti doctorii, a fost sa vorbeasca cu fetitele sale la telefon.
„Acum cateva minute sotia lui Ciprian i-a dat telefonul in mana lui ca sa isi auda fetitele in timp ce vorbea cu ele. Ciprian a dus telefonul la ureche singur sa le poata auzi! Dumnezeu a făcut minuni! Există Dumnezeu si exista minuni, exista medici buni! CIPRIAN TRAIESTE! CIPRIAN RASPUNDE LA STIMULI! CIPRIAN SE VA FACE BINE! Sa ne rugam pentru el si Dumnezeu il va face bine! Azi e o sarbatoare mare si s-au intamplat minuni pentru El!”, acesta fiind mesajul pe care l-a postat unul dintre prietenii politistului pe o pagina de socializare.
Citeste si: Un politist a fost ranit cu sabie in timpul unei interventii la Radauti
In prima parte a acestei zile neurochirurgul Marius Dabija, purtator de cuvant al Spitalului „Nicolae Oblu” din Iasi, a declarat ca, desi pe partea dreapta a corpului au aparut miscari spontane si anume ale mainii si ale piciorului, acesta se afla intr-o stare critica in continuare.
Acesta a mai declarat si faptul ca, noapte trecuta, din cauza unei presiuni intracraniene cauzata de un hematom intracerebral, politistul a fost supus unei interventii pentru a-l stabiliza. Un numar impresionant de politisti din toata tara s-au mobilizat si i-au donat sange.
„Ciprian azi si-a recunoscut colegii, le-a multumit atat lor cat si voua prin ridicarea mainii, printr-un semn OK! Donati in continuare sange, este nevoie! Va multumim din suflet atat noi cat si familia lui pentru toate mesajele voastre de incurajare si toate urarile de bine! Hai Cipri, luptam in continuare ❤ Multumim doctorilor de la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, sunteti ingerii lui in alb” a postat recent pe o pagina de socializare un alt prieten de al politistului.
Să dăruim pentru viață: Carolina Geantă are nevoie de ajutorul nostru pentru o șansă la viață
Nu fi indiferent! Pentru unii, Carolina Geantă este doar un nume. Doar un alt copil bolnav, pentru care nu vor face nimic. Vor da pagina în jos şi vor cauta un subiect care îi interesează. Pentru alții, Carolina a însemnat mult și au ajutat-o să meargă la tratament. Acum are nevoie iarăși de ajutorul nostru.
Tu ce alegi? Să treci mai departe fără să reacţionezi la suferinţă acestei familii sau să faci parte, alături de noi, din grupul de oameni cu o inimă mare ce îi vor ajută pe părinţii Carolinei să îi ofere o a doua viaţă?
Nu fi indiferent! Carolina trebuie să strângă banii necesari pentru a ajunge in Belgia până pe data de 13 decembrie 2017.
Donațiile se pot face în conturile
Lei: RO54INGB0000999904623638
Euro: RO88INGB0000999907018053
Swift: INGBROBU
Bic: INGB
PayPal: alex.geanta@yahoo.com
Titular cont: Alexandru Geanta
Carolina este un copil bolnav, care are o şansă la viaţă și părinții, cu ajutorul nostru, au făcut tot ce le stă în putinţă să o ajute. Prin intermendiul Asociației Salvează o Inimă și cu ajutorul multor persoane de pe grupul „Esti din Iasi daca..”, s-au strâns banii necesari pentru aparatele Carolinei (cough assist, bipap, pulsoximetru cu senzor, aspirator chirurgical pentru secreții) și tratamentul facut in Belgia pe 4 septembrie.
Donațiile noastre înseamnă enorm pentru micuţa Carolina, pentru că „puţin cu puţin se face mult”.
Pentru părinţii ei, Carolina este lumea lor toată. În ochii ei începe şi se termină fericirea unor părinţi greu încercaţi de soartă, însă care vor reuşi, alături de o mână de oameni inimoşi, să îi ofere fiicei lor, încă o dată, cel mai de preţ dar: VIAŢA.
ALEXANDRU Geantă, tatăl Carolinei: „Am aflat, din păcate că în urmatoarele 6 luni tratamentul pe care îl primește sub forma de test in Belgia se va aproba, asta înseamnă că nu va mai putea primi tratamentul decât cei care sunt asigurați si lucrează în Beglia. Cu ajutorul companiei la care lucrez, am reușit să mă transfer începând cu 1 ianuarie la sediul din Belgia, deoarece în România nu am avea nicio șansă fără tratament. Sistemul de asigurări de sănătate din Belgia îți permite să beneficiezi de tratament după ce contribui 6 luni, asta înseamnă că urmatoarele 2 injecții trebuie suportate integral de noi (injecție + consultație = aproximativ 1900 euro). Nu mai punem în calcul cheltuielile apărute cu mutarea.
Pe 13 decembrie avem biletele de avion către Belgia.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, progresele ei se produc lent, ne dau speranţa şi încredere că va fi lângă noi să o iubim şi să o preţuim, iar fratele ei va avea alături sora pe care o iubeşte atât de mult. Va rugăm din suflet să o ajutaţi pe Carolina să urmeze tratamentul în continuare, să aibă o şansă la copilărie, la viaţă.”
Oana Geanta, mama Carolinei:
”Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit si ne-au trimis gânduri bune, suport financiar si ne-au încurajat atunci când credeam că suntem la capăt de drum. Carolina a facut progrese motorii importante în decursul acestor luni, efectele ultimei injecții cu Spinraza au aparut, iar noi luptam în continuare ca ea sa aibă acces la tratament la fiecare 4 luni. Răspunsurile de la Guvern, Președinte, Ministrul Sănătății nu sunt încurajatoare, în sensul că România nu va procura foarte curând acest tratament. Suntem nevoiți să plecăm in Belgia. Oameni minunați ne-au ajutat ca soțul să fie relocat cu serviciul. Asigurarea va intra in vigoare după primele 6 luni lucrate, astfel încât urmatoarele 2 injecții le vom suporta integral noi. Dieta Carolinei presupune costuri mari, precum si materialele medicale pe care le folosim zilnic pentru ingrijirea ei.”
Carolina nu poate sa stea in fund sau sa își țină capul. De 2 săptămâni este alimentată artificial (prin sonda nazo gastrică).
Progresele vin totuși cu multă kinetoterapie si cu Injecția în coloană care se face o dată la 4 luni (Spinraza).
Din cauza bolii si lipsei de miscare, Carolina nu poate procesa carnea, dieta ei fiind una vegetariană. Acest lucru implică aportul de proteine dintr-un mix special de la Nestle numit Tolerex. Acesta se poate procura numai din Statele Unite, costul fiind foarte mare (~450 euro / lună – transport inclus). Costurile ingrijirii ei cresc adaugand: seringi 20 ml (~100 pe luna) seringi de 10 ml (100 pe luna), ser fiziologic, vitamine, minerale (NanoVm – 350 lei cutia), uleiuri speciale.
Detalii despre boala Carolinei:
S-a născut pe 27 aprilie 2016, cu o greutate normală de 3800 de grame, la 39 de săptămâni şi cu o evoluţie favorabilă post partum. La doar 3 luni, părinţii au simţit că ceva nu e în regulă cu prinţesA lor şi i-au făcut investigaţii la neurologie, cardiologie şi teste genetice. A început şedinţele de kinetoterapie, iar toate testele indicau hiptonie.
La vârsta de 8 luni, Carolina a primit rezultatul testelor genetice, iar diagnosticul de Amiotrofie musculară spinal Tip 1 (Werdnig- Hoffman) a fost confirmat. De atunci, a început o lupta crâncenă pentru stoparea bolii, pentru aflarea de răspunsuri şi soluţii. Această boală genetică rară este cauza nr. 1 la moarte infantilă, cei mai mulţi copii afectaţi decedează până la vârstă de 18 luni. Neuronii motorii din măduva spinării se deteriorează iar muşchii se atrofiază, fiind afectate toate funcţiile vitale.
Carolina nu îşi poate susţine capul, musculatura este hipotonică, are tulburări de înghiţire, iar tusea este ineficientă. Afectarea musculaturii duce la deformări ale scheletului, precum înfundarea sternului, scolioză şi cifoscolioză. Intelectul nu este afectat, este un copil vesel, iubitor, rosteşte „mama”, imită sunetele animalelor şi îşi adoră fratele mai mare, Victor.
Deşi a trecut prin două pneumonii severe, a pierdut mult în greutate (are 7 kg la 1 an şi 3 luni), Carolina lupta să trăiască şi ne învaţă să fim puternici, să nu renunţăm, să credem că într-o zi va fi bine.
În 2016 a fost aprobat primul tratament pentru această boală, în SUA, numit Spinraza. Cu ajutorul familiei, prietenilor, cunoştinţelor, am reuşit să o ducem pe Carolina în Franţa, la Hospitaux Universitaires Paris Armand Trousseau, spital care are autorizaţie de utilizare a acestui medicament. A primit 4 injecţii, urmând să primească o injecţie intratecala la fiecare 4 luni pentru tot restul vieţii. A 5-a a fost făcută cu ajutorul donațiilor în septembrie în Belgia.
Nu fi indiferent! Carolina trebuie să strângă banii necesari pentru a ajunge in Belgia până pe data de 13 decembrie 2017.
Donațiile se pot face în conturile:
Lei: RO54INGB0000999904623638
Euro: RO88INGB0000999907018053
Swift: INGBROBU
Bic: INGB
PayPal: alex.geanta@yahoo.com
Titular cont: Alexandru Geanta
- Published in Social
Sunteți așteptați să donați sânge AZI. Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași este deschis
Conducerea C.R.T.S. Iași anunță, printr-un comunicat postat pe pagina oficială de facebook a instituției, că în data de 30 noiembrie 2017, angajații C.R.T.S. Iași vor fi prezenți la muncă, chiar dacă alți bugetari sunt liberi.
Astfel, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, în conformitate cu protocolul de colaborare semnat între DSP Iași, CRTS Iași, Guvernul României – Instituția Prefectului Județul Iași, Primăria Municipiului Iași și MMD Group Europe, a activat planul de suplimentare a personalului disponibil în cadrul CRTS Iași pentru gestionarea fluxului de donatori în data de 30.11.2017.
Citește și:Programul manifestarilor de 1 Decembrie
Totodată, ieșenii care în alte dăți, din cauza imposibilității de a lipsi de la locul de muncă pentru a dona sânge, sunt așteptați în această zi la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași, pentru a exercita acest gest minunat, în urma căruia putem salva cel puțin 2 vieți!
Sursă: ziaruldeiasi.ro