Câinii maidanezi sunt din ce în ce mai mulţi în Iaşi. Câţiva au fost fotografiaţi în cursul zile de miercuri, 21 martie, în curtea Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Managerul instituţiei este depăşit de problemă afirmând că prezenţa patrupedelor este una veche şi că a formulat mai multe solicitări către hingheri, însă problema nu s-a rezolvat.
Citeşte şi: Ce secret ascunde “Usa Nadejdii” din fata Universitatii de Medicina din Iasi
Firma Salubris, care se ocupă că prinderea câinilor comunitari, s-a autosesizat: „Urmare a semnalelor apărute în mass-media şi pe reţelele de socializare privind existenţa unor câini comunitari în curtea Spitalului „Sf. Spiridon”, reprezentanţii Salubris SA s-au autosesizat şi au luat legătura de îndată cu conducerea spitalului. Imediat după acceptul acesteia, o echipă de prinzători câini a Salubris SA s-a deplasat în zonă şi a identificat şi capturat din curtea unităţii medicale două exemplare canine. Precizăm că echipa de prinzători câini va reveni şi mâine, 22 martie, pentru o nouă intervenţie în curtea spitalului”, precizează aceştia într-un comunicat de presă .
Fotografiile au fost realizate în cursul zilei de miercuri, în apropierea Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. În aproximativ o oră, maidanezii nu au fost agresivi, aceştia fiind hrăniţi, la un moment dat, chiar de către angajaţii spitalului. „Le merge bine aici, primesc mâncare non-stop, normal că nu pleacă din zonă”, a spus un trecător. Ioan Bârliba, managerul instituţiei sanitare a precizat în 2017, că a formulat opt solicitări către Salubris, firma care se ocupă şi cu strângerea câinilor maidanezi, însă, problema nu s-a rezolvat.
„Au venit, i-au luat după trei zile au apărut ori aceiaşi câini, ori alţii. Ei vin şi din cauza faptului că, în generozitatea lor, pacienţii, inclusiv fetele mele de la bucătărie – pe care le-am penalizat cu 5% şi nu le mai trebuie, le aruncă mâncarea peste geam. Normal că animalul vine la mâncare”, a spus Bîrliba. Acesta a mai afirmat că, odata cu venirea primăverii va solicita „de două-trei ori pe lună” hingherii, sperând ca problema să fie rezolvată.
„Îmi este milă, am şi eu câine acasă, îI iubesc, dar încuranjând lucrul ăsta se pot întampla incidente. Pot fi muşcaţi pacienţii, aparţinătorii, nu e normal. Pe de alta parte sunt şi persoane din spital pe care le-am surprins că aduc de acasă mâncare în sacoşă şi le dau la câini sau la pisici. Ca să pun să otrăvesc, nu pot să fac aşa ceva”, a mai precizat managerul spitalului „Sfântul Spiridon”.
Bunā ziua,
Municipalitatea ar trebui sa gāseascā solutii.
Ca de exemplu sā stimuleze interventia veterinarilor(aproape o obligatie si o cotā) si sa sterilisezeze toate animalele vagabonde ca un act civic si ca un exemplu pt toatà tara. Sā se realizeze un refugiu PT elle, cu posibilitatea de adoptare, contra unui mic pret, de cātre populatie, in asa fel cā o sa se creeze si niste locuri de muncā. Si acest lucru cu marimea impozitului, cu doar cātiva lei si excluziv pentru actiunea aceasta. În fata fortei celei celeste nu-i un lucru usor sa dati moarte unor „fiinte” vii, din ograda sa.
Aud PE aici, meleaguri indepārtate, ” oras frumos dar bietele animale de PE strazi ne -a sfâsiit inima cā ne- a” stricat” sejourul”.
Acest strigāt de inimā vā rog transmiteti lor.
Dacā sânt PE un loc de putere pentru, cicā, sā facā lucruri bune PT oras si PT populatie sa DEA dovadā de sinceritate si sa se occupe Multi din cei ce cunosc aici, nu vin ca turisti in Romania, caci animalele erante PE strazi nu le procurā sentimentul de un stat serios si nu au incredere pt securitatea lor proprie din causa neseriozitātii.
Va doresc mult curaj.