Incepand de vineri, 3 noiembrie si pana luni, 6 noiembrie 2017, Casa de Cultura a Studentilor – CCS Iasi marcheaza aniversarea a 60 de ani de la fondare printr-o serie de manifestari speciale.
De vineri, 3 noiembrie si pana luni, 6 noiembrie 2017, Casa de Cultura a Studentilor (CCS) Iasi marcheaza aniversarea a 60 de ani de la fondare printr-o serie de manifestari speciale. Actualul director al institutiei, Bogdan Crucianu a anuntat ca principalele actiuni au in prim-plan un concert al Trupei Vama duminica orele 20:00-23:00, Ziua Portilor Deschise, o Gala a CCS 60 in care vor evolua toate trupele Casei, proiectii video pe institutie.
„Vor fi zile pline legate de aniversarea a 60 ani de la fondarea Casei de Cultura a Studentilor Iasi. Astfel, in acest sens ne-am gandit sa aducem in prim-plan atat membri ai trupelor care s-au format aici, sa avem o intalnire cu toti directorii entitatilor similare din tara, sa avem oficialitati invitate, concerte si o zi in care toti cei interesati sa ne viziteze. Vom avea un concert al Trupei Vama, un DJ va oferi momente speciale in parcarea din fata Casei, vom face timp de doua zile proiectii video pe institutie, vom avea o petrecere in Cafeneaua Piata Unirii”, a transmis Crucianu.
Citește și: A intrat la pușcărie de la o palmă
Pe de alta parte, Filarmonica de Stat Moldova Iasi, coordonata de prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, va sustine un concert special in onoarea acestei aniversari.
Noul director al Casei de Cultura a Studentilor (CCS) Iasi, Bogdan Cruceanu a prezentat noile activitati, investitii si proiecte ale institutiei. Asta in prezenta prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, directorul Filarmonicii de Stat Moldova, entitate ce colaboreaza cu CCS.
„Casa de Cultura a Studentilor e o institutie ce mi-a dat caldura, ospitalitate si ma bucur pentru asta. Voi reveni de fiecare data, voi dedica concerte special Casei de Cultura a Studentilor”, a transmis profesorul Prelipcean.
Plecand de la toate acestea, Cruceanu a anuntat ca-si doreste sa creasca vizibilitatea institutiei prin evenimentele organizate prin intermediul referentilor culturali, respectiv a celor organizate de acestia. Fiecare dintre ei desfasoara activitati ce necesita a fi duse la cunostinta tuturor studentilor din acest centru universitar. Formatiile artistice, cluburile si atelierele institutiei asigura activitatea permanenta a acesteia prin repetitiile si întâlnirile zilnice. „Diplomele obtinute cu diverse prilejuri, proiecte culturale anuale subventionate de forurile superioare, actiunile locale realizate din veniturile proprii evidentiaza varietatea activitatilor organizate de institutie si a participarilor reprezentantilor acesteia la nenumarate manifestari”, a mentionat directorul CCS.