Vara este un anotimp frumos, predominat de distracție și amintiri, este anotimpul zilelor libere, concediilor, anotimpul care te duce, fie că vrei sau nu, cu gândul la mare, la nopți pierdute și timp petrecut cu prietenii. Cu toate acestea, pe cât este de frumos, pe atât este și de periculos. Spun asta pentru că Soarele este foarte puternic și poate avea efecte negative asupra corpului nostru. Este foarte important să ne protejăm de razele solare la ora amiezei, atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.
Corpul tău îți va cere foarte multă apă în acest anotimp, iar dacă nu-l hidratezi cum trebuie, te vei simți mereu obosit și lipsit de puteri. Prin transpirație elimini, printre altele, și apă din organismul tău, de aceea este esențial să fii continuu hidratat.
Sunt situații care implică ceva efort fizic în zilele de vară, iar din acest motiv, m-am gândit să ofer 3 metode de a te răcori într-o zi toridă:
1. Mănâncă pepene roșu
Un pepene roșu ținut suficient de mult timp la frigider îți poate face ziua mai frumoasă și te poate răcori cum niciun alt aliment nu o poate face. Pe lângă faptul că este foarte gustos, pepenele roșu este și un aliment foarte sănătos, bogat în vitamine, recomandat de medici și nutriționiști. Fiind foarte bogat în apă, acest fruct te poate hidrata suficient într-o zi călduroasă de vară.
2. Consumă iaurt
Știu că iaurtul este recomandat atunci când ai suferit arsuri solare și vrei să ameliorezi usturimea, dar foarte puțini știu că și consumat te poate ajuta vara. Fiind un aliment răcoros și foarte ușor, un iaurt cu mai puțină grăsime și cât mai natural poate fi aliatul tău ideal împotriva caniculei.
3. Sucuri naturale
Sucurile sunt foarte consumate pe timpul verii, dar majoritatea beau cumpărate din comerț și cu acid. Ei bine, acest sucuri nu te ajută să te hidratezi, ci îți vor crea continuu o senzație de sete și te vor deshidrata considerabil. Alege să-ți faci singur sucuri din fructe cât mai zemoase.
Sper că am fost de un real folos! Completați această listă în secțiunea de comentarii.